Kreftsyke Carman: Jeg er bekymret, virkelig bekymret

Kristen artist kjemper sitt livs kamp mot uhelbredelig benmargskreft

carman

Foto: privat

Den kristne artisten Carman Licciardello som er kjent under artistnavnet Carman uttrykte søndag i en hastemelding på Facebook at “han er bekymret, virkelig bekymret over å ha pådradd seg en alvorlig infeksjon som en bivirkning av behandlingen med kjemo-terapi. Uten immunitetsforsvar kan en slik infeksjon være dødelig og jeg vet ikke hvor eller hvordan jeg fikk infeksjonen,” skriver Carman videre i sin facebookmelding.  Den kristne artisten er nå under døgnkontinuerlig behandling forteller at han har fått et eller annet virus og at situasjonen er svært alvorlig.

“Jeg ønsker ikke å være fatalistisk, men hvis jeg av en eller annen grunn ikke kommer meg ut herfra vil jeg at dere alle skal vite hvilke flotte venner dere har vært og hvor høyt jeg har elsket hvert eneste minutt jeg har hatt på scenen hvor jeg har tjent Gud med min sang. Hele situasjonen er til å gråte over, tenk å aldri se dere mer, men jeg håper at tingene endres. Nå kan jeg ikke en gang løfte hode mitt opp og rullestolen er med meg overalt,” skriver den kristne artisten i noe som kan minne om en avskjedshilsen. “Uansett fikk jeg i hvert fall den siste plata ferdig,” skriver Carman som avslutter sin facebook-hilsen med et smilefjes.

En livstruende diagnose

Å få benmargskreft eller “Myelomatose” er en svært alvorlig sykdom som ikke kan kureres. Sykdommen utvikler seg gradvis. Å starte behandling er derfor hensiktsmessig først når du har symptomer som for eksempel skjelettsmerter, lav blodprosent, økt infeksjonstendens, benmargssvikt, nyresvikt og for mye kalsium i blodet. Myelomatose er en sykdom man vanligvis ikke blir frisk av, men som man kan leve med i lang tid. Hensikten med behandlingen er derfor å bremse sykdommen, lindre symptomer og bedre livskvaliteten. Det var i fjor vinter at nyheten om Carmans  uhelbredelige kreftdiagnose ble kjent og den kjente kristne artisten sa da at han var blitt gitt “et vindu på tre eller fire år” og at hans sykdom var uhelbredelig. Den kristne artisten som er inspirert av “Word Of Faith” ideologien uttalte i fjor at sykdommen ikke ville stanse hans tjeneste for Herren og samtidig oppfordret han sine fans til å komme til hans konserter og ta med folk som ikke kjenner Herren og som trenger å bli helbredet. “Jeg vil alltid be for syke og jeg kommer til å trappe opp mitt budskap om dette,” sa artisten som lovet at han ikke ville forlate verden i stillhet. “Jeg vil at djevelen skal vite at han har gitt kreft til en absolutt feil italiener,” sa Carman i februar 2013. Et år senere er han dypt urolig over infeksjonen som kan få fatal utgang.

 

Én tanke om “Kreftsyke Carman: Jeg er bekymret, virkelig bekymret

 1. Tanem hoppar bukk over det viktigaste. Han nekta å forhalde seg til retningslinene til verdidebatt.no. Desse retningslinene måtte han godta for å bli med på forumet. Her er utdrag frå punkt 4:
  «4. Jeg erkjenner at ansvaret for en god dialog ligger hos begge parter, og forplikter meg til å følge disse punktene:


  – Vis respekt, særlig for dem du er uenig med.

  – Unngå nedsettende karakteristikker, personangrep og trakassering.

  – Ikke så tvil om andres motiver.

  – Ikke fordrei andres meninger.
»
  Eg bad han ta kontakt. Då han tok kontakt, gjorde eg greie for retningslinene. Dei var Tanem heilt uinteresserte i. Han hevda at han kunne hevde kva han ville, «alt er et spørsmål om tro» – altså om motpartens agenda eller konsekvensar. Dei som rettar seg etter retningslinene, er velkomne til å vere på verdidebatt.no.

Det er stengt for kommentarer.