To kristne drept i muslimsk kirkebrenning i Uganda -kristen biskop knivstukket av muslimer

Biskop Amon Sadiiki ble alvorlig skadd i et muslimsk knivangrep som skjedde en uke før en ugandisk kirke ble påtent. Foto: Morning Star News.

To kristne ble drept da muslimske aktivister tente på en kirke i det sørlige Uganda. Det muslimske angrepet på de kristne fant sted torsdag 5 mai etter en bønnevake i menigheten i Holy Healing Ministry International kirke i Jinja’s Mpumudde. De fleste kristne hadde dradd hjem da kirken ble satt i brann klokken 04 om natte, sier  Pastor George Kato i menigheten. Brannen fikk bygningen til å kollapse og jeg og noe få andre klarte å rømme ut, mens to av de eldre medlemmene i menigheten ikke greide å komme seg ut og ble brent levende til døde. Utenfor kirkebygningen ble det funnet bensinkanner og når han forsøkte å rømme kunne han se tre muslimer kledd på tradisjonelt muslimsk vis stikke av. Han kunne ikke identifisere de tre mennene.

Muslimer i området anklager de kristne for å forårsake støy nå de er samlet til gudstjenester og bønn og de har lenge krevd at kirkebygningen blir fjernet. Mens bygningen stod i brann ringte pastor Kato til politiet som ankom raskt, men de kunne lite gjøre ettersom flammene hadde tatt tak i bygningen. En av de to døde er blitt identifisert som den 70 år gamle Jonathan Kalyecheru, mens identiteten til det andre medlemmet ikke er kjent. Begge de døde er fraktet til  Jinja Regional Referral Hospital hvor de skal prøve å identifisere den andre døde. Kroppene skal ha vært brent til det ugjenkjennelige. Jinja ligger i Jinja District nord for  Lake Victoria, omkring 80 km fra hovedstaden Kampala.

Biskop angrepet av muslimer

Nær den øst-ugandiske Mbale byen gikk flokk muslimer den 28 april til angrep på en menighetsleder og stakk ham med kniver etter at han hadde deltatt i et evangelisk friluftsmøte. Under dette møtet skal han ha debattert med muslimer. Biskop Amon Sadiiki måtte behandles på sykehus etter at de hadde angrepet han med kniver i hodet, magen og beina. Han ble angrepet fire dager etter debatten med muslimene. Muslimene skal ha blitt provosert av at 11 muslimer konverterte til kristen tro etter debatten i Mbale. Muslimer vet at deres religiøse tro ikke tåler debatt og utfordringer og tyr da gjerne til vold og drap. Under slike angrep ropes det “Allahu Akbar” (Allah er større) I følge Morning Star News var biskopen nær døden da han ble brakt til Mugiti ungdomsskole. Han blødde fra hodet, mage og beina. I følge Morning Star News står Sadiiki på en muslimsk “most wanted” liste fordi han forlot islam til fordel for kristen tro. En annen årsak er at han har bygd en kirke i et muslimsk dominert område og leder mange mennesker til Kristus. Etter angrepet fikk han førstehjelp av en sykepleier ved skolen mens de ventet på en ambulanse som kjørte ham til en privat klinikk i Mbale. Tilstanden til biskopen er stabil og han blir ventelig liggende på sykehus i to uker til. Det er Morning Star News som har delt historien om de seneste ofre for muslimsk forfølgelse av kristne i Uganda.

 

Én tanke om “To kristne drept i muslimsk kirkebrenning i Uganda -kristen biskop knivstukket av muslimer

  1. Som vanlig taust når Søkelys omtaler forfølgelse av kristne fra muslimer.
    Kristne her hjemme er åpenbart redd for å mene noe om massedrapene på kristne som skjer i Allahu Akbars navn. Her vil kirken og de kristne organisasjonene ha en woke tilnærming og dialog med mordere.
    Stakkars kirke, uten hyrder som leder menigheten og gir dem det sanne informasjonen om hva muslimer står bak.

Det er stengt for kommentarer.