Tilbyr “demonutdrivelser” via Skype, You Tube eller facebook

Tilbyr demonutdrivelser via Skype, Facebook eller You Tube til fysisk eller mentalt syke

demons-skypeVed hjelp av autoritære og høylytte gjentakelser tilbyr den religiøse tjenesten “streetministries seven” demonutdrivelser blant annet på You Tube, Facebook eller direkte via Skype. Med høylytt, autoritær og bydende gjentakelser forsøker representanter for den religiøse tjenesten å kommandere demoner og onde krefter ut av kroppene til intetanende seere som av en eller annen grunn har rotet seg inn på You Tube kanalen til den religiøse gate-forkynner tjenesten.

Troen på at nær sagt alt negativt eller ubehagelig er et resultat av demoner eller onde ånders virksomhet er ikke av ny dato. Både blant primitive stammereligioner og i enkelte ekstreme karismatiske retninger finnes det troende som hevder og proklamerer at nærmest alt vondt og ubehagelig som rammer mennesker har en demonisk årsak. I følge personene som står bak den tvilsomme religiøse virksomheten “streetministries seven” som blant annet publiserer videoer der de kaster ut demoner av seerne, har nær sagt alt ubehagelig som rammer mennesker et demonisk opphav. Både sykdom, smerte, fattigdom og mangler har i følge den religiøse ministrien sitt opphav i demoniske krefter. Også psykiske lidelser som schizofreni, depresjon og forvirring skyldes at personer har demoner boende i sine legemer. “Ut du demon, ut, ut, ut, ut!” ropes det bydende mens eksorsisten fekter med sine hender mot de usynlige krefter som angivelig skal ha besatt kroppene til de som orker å kaste bort 15 minutter på å se gjennom galskapen.

Minner om ordmagi

Den religiøse praksisen den “Streetministries seven” bedriver er intet nytt under solen. Under såkalt “street-healing” tilbyr man dem man kommer i kontakt med trikset med å få et for kort ben til å vokse ut samt helbredelser av dårlige ben uten synlig effekt da den som er helbredet humper videre på sine krykker etter seansen. Fra en sykeseng publiseres en video hvor forbederne hevder at “kreften bøyer seg for Jesu navn,” men etter seansen forblir den syke fremdeles liggende i sin sykeseng uten at annet har skjedd enn at den syke ble emosjonelt opprømt. Den mest tvilsomme siden med virksomheten til “Streetministries seven” er likevel den primitive “online-eksorsismen” som tilbys et intetanende publikum som skulle være så uheldig å klikke seg inn på You Tube kanalen til disse “demonjegere” som finner demoner i dagligdagse plager og lidelser.

Advarer mot destruktiv virksomhet

Mens enkelte godtroende og naive troende ukritisk gir seg hen til slik You Tube eller Skype eksorsisme finnes det også kristne som advarer mot slikt og som mener at nettopp slike seanser som dette kan åpne mennesker opp for demoniske krefter. En som har sett videoen nedenfor sier. “Jeg vil ikke en gang se på slikt. Jeg vil ikke gjennom slikt invitere onde ånder inn i mitt hjem,” Slikt virksomhet er verken sunn eller god og er mer ett uttrykk for religion på ville veier. Bibelen som er Guds Ord understreker:  “Mange skal si til mig på hin dag: Herre! Herre! har vi ikke talt profetisk ved ditt navn, og utdrevet onde ånder ved ditt navn, og gjort mange kraftige gjerninger ved ditt navn?  Og da skal jeg vidne for dem: Jeg har aldri kjent eder; vik bort fra mig, I som gjorde urett!” (Matt.7,22-23)

En virksomhet som går ut på å tilby en form for “online-eksorsisme” enten via Skype eller i form av masse-eksorsisme i et 15 minutter langt videoklipp på You Tube er uansvarlig og direkte farlig og vitner om en religiøs “tjeneste” som ikke evner å se at slikt faktisk kan forverre tilstanden til fysisk eller mentalt syke som vitterlig tror at slik ordmagi har reell makt. Praksisen er både motbydelig, uansvarlig og kan i verste fall forårsake “innbilt demoni” og lede mennesker inn i et dypt åndelig og menneskelig mørke.

3 tanker om “Tilbyr “demonutdrivelser” via Skype, You Tube eller facebook

  1. Virkelig en syk praksis. Forstår godt at også kristne kan ta sin egne liv etter møte med slik religiøs dårskap. Den den videoen presenterer er ikke noe annet enn magi. Jeg orket knapt å se gjennom videoklippet og personen som stod og skrek mot demonene virket alvorlig forført. Stakkars mennesker.

  2. Oppleve selv noe av dette på Brølene lam. De skrek å kalte meg ormyngel .djevel og litt av vert. Ble presset til å gå på møte siden de mente jeg hadde så mye å slite med. (familien) Tror de holdt på i 2 timer. Jeg hadde tatt mye sovetabletter dagen før og var litt groggy den dagen jeg var på det møte som fant sted i saronsdal. Jeg var litt sur i magen etter som jeg har ømfintlig mage og hadde sett på youtube at noen kastet opp guffe, så jeg tenkte at det er vel det som er greia. og etter som jeg presset på for å få opp litt gulp jo mere skrek de.De var 3 eller fire av dem samtidig som skrekk og hylte frem og til bake. Etter en time og noe sa jeg at jeg var sliten og at jeg ikke orket mer. men de sa du er en tøffing du, du klarer litt til vi er ikke ferdig helt enda, så jeg fortsatte å presse ut magesyre til det ikke var noe igjen. Følte meg helt voldtatt etter det møte og tommer og mer forlatt en noen gang. Jeg var ved mine fulle fem heletiden og jeg bestemte meg for at aldri mer skal jeg gå på et slikt møte noen gang. Ha det ok i dag, men med mitt såre liv som blir bedre og bedre. Jeg har da trossalt levd mine første 6 år i en rusfamile med vold og missbruk hver dag og fosterfamilier og div. etter det. og jeg kjenner nå Jesus bedre enn noen gang og livet går fremmover sammen med han. Ville bare dele dette

  3. Etter noe om og men så jeg litt på denne videoen og dette var jo bare en rolig type som ikke helt vet hva han gjør

Det er stengt for kommentarer.