Tidligere megakirkepastor Perry Noble tar ut skilsmisse og bryter opp etter 17 års ekteskap

Den tidligere megakirkepastoren Perry Noble som måtte gå fra sin stilling i New Spring Church i South Carolina i fjor sommer. Noble som hadde grunnlagt kirken for 16 år siden, ble tvunget til å trekke seg på grunn av alkoholmisbruk, problemer i ekteskapet og generell dårlig oppførsel overfor medlemmene av kirken. Nå, etter litt over ett års kamp for å berge ekteskapet har Perry Noble valgt å kaste inn kortene og i en kort pressemelding opplyste den tidligere pastoren at han skal skille seg fra sin ektefelle,  Lucretia som han giftet seg med i år 2000. I pressemeldingen ber Noble også om at pressen må respektere familiens ønske om privatliv.

NewSpring Church minner mer om et konsertlokale enn en kirke. Foto You Tube

Det var i fjor sommer at menighetens ledelse måtte offentliggjøre denne meldingen til både menighet og pressen:  “Etter mye bønn og med tungt hjerte ha vi informasjon å dele angående pastor Perry Noble. Etter nøye vurdering og i henhold til lover og forskrifter har eldste og et pastoralt lederteam besluttet å fjerne Perry som pastor for New Spring Church. Dette har vært en vond og vanskelig beslutning å ta, men dessverre var det nødvendig. Perry har foretatt noen uheldige valg og beslutninger som har medført mye hodebry og smerte for oss. Gjennom de siste måneder, har utøvende pastor møtt og samtalt med Perry om disse tingene og hans personlige oppførsel og åndelige valg. Perrys holdning til ekteskapet og økt avhengighet av alkohol og hans oppførsel har skapt betydelig bekymring. Under samtalene har vår utøvende pastor konfrontert Perry og gått gjennom med ham hvordan man skal reagere på synd i menigheten i henhold til Matteus 18. Fordi Perry har valgt å ikke gjøre noe med disse spørsmålene og ikke tatt de nødvendige skritt for å endre adferd, er han ikke lenger kvalifisert slik det er utlagt i 1 Tim 3 og i vår kirkes lover å fortsette ved NewSpring Church,” heter det videre fra kirken. Dermed er Perry Nobles tid som pastor i forsamlingen han selv grunnla over.

Kontroversiell

Perry Noble er for mange en kontroversielle figur og måtte etter en julegudstjeneste offentlig beklage bruken av “N-ordet” som slapp ut av ham. “N” ordet er nigger som er en ufint skjellsord som brukes mot fargede. Når man ser bort fra videoens bit der “N” ordet blir brukt, føler vi likevel trang til å spørre om ikke det er på tide å finne noen mer voksne og modne pastorer til å fremlegge Guds Ord til menigheten? Nå, etter litt over ett års kamp for å redde ekteskapet, velger Nobles å kaste inn kortene og bryte opp fra ekteskapet.

Én tanke om “Tidligere megakirkepastor Perry Noble tar ut skilsmisse og bryter opp etter 17 års ekteskap

  1. Kjell; har du begynt å gå Jan Kåre i næringen?:-)

    Trist å lese slike historier. Og alkohol burde vært et ikke-tema i menighetssammenheng.
    Enhver kristen burde holde seg unna alkohol, og især ledere, som skal gå foran som et godt eksempel, spesielt for barn og unge!
    Det er selvsagt ingen som kan si at det er synd eller mot Guds Ord å ta et glass vin til maten i ny og ne, men for å si som Carl Gustav Severin; “det er aldri feil å være avholds”.

Det er stengt for kommentarer.