Tidligere israelsk forsvarstopp: Netanyahu er for feig til å angripe Iran

Tidligere sjef for det israelske forsvaret hevder at opposisjonsleder Isaac Herzog i motsetning til Netanyahu vil ha mot til å angripe Iran for å ta ut Irans atomkapasitet

herzog-netanyahuTidligere IDF sjef og Knesset medlem for det israelsk arbeiderpartiet Omer Bar-Lev som er kandidat for sionist fraksjonen som utfordrer Netanyahu sa fredag at partileder Isaac Herzog besitter det mot statsminister Netanyahu mangler for å ta i bruk det militære alternativet for å stanse Iran fra å bli en atommakt. Statsminister Netanyahu blir av den tidligere IDF sjefen og Arbeiderparti politikeren stemplet som “ubesluttsom, vinglete og tafatt” . Andre kritikere av Netanyahu deler langt på vei den tidligere IDF sjefens synspunkt men legger til at Netanyahu bare er en ordgyter som skriker alarm for å få amerikanerne til å gjøre jobben.

Omer Bar-Lev som var tidligere øverstkommanderende for den israelske spesialstyrken “Sayeret Matkal” sa under et innlegg i Majdi Forum i byen Kfar Saba at i motsetning til den tidligere-idf.sjefnåværende statsministeren, vil Isaac Herzog,  som leder det israelske arbeiderpartiet være modig nok til å angripe Iran militært dersom det blir nødvendig. Bar-Lev sa videre at Netanyahu gang på gang har bevist at han er nølende i enhver beslutning han må fatte, alt fra utnevnelsen av sjefen til den israelske nasjonalbank til beslutningen om å ødelegge Hamas terror-tunneler under sommerens Gaza krig. Han la videre til at Netanyahu har feilet i forhold til spørsmålet om Iran og han ikke vil ha evnen til å velge en militær løsning overfor den iranske trusselen.

Herzog vil ta de nødvendige beslutninger

Isaac_Herzog_2014På den andre siden, dersom Herzog blir statsminister, vil han gjøre det som er rett for Israel, og dersom han blir tvunget til en situasjon uten alternativer, vil han i motsetning til
Netanyahu, ha initiativ og mot nok til å angripe Iran militært for å forhindre at landet skaffer seg atomvåpen. Under sitt innlegg anklaget han også Netanyahu for å være ansvarlig for forverringen i forholdet mellom Israel og USA. For øyeblikket spiller Netanyahu høyt med vårt forhold til amerikanerne på bekostning av israelske interesser og han har egentlig feilet med absolutt alt som er relatert til den avtalen som holder på å ta form i forhold til Iran, en avtale som ser virkelig ille ut for Israel, sa arbeiderparti politiker Omer Bar-Lev fredag.

Tomme tønner rumler mest

Netanyahu har nå vært statsleder for Israel siden mars 2009 og har på disse seks år ikke gjort annet enn å alarmere samt å prøve å få amerikaneren til å ta risikoen med å angripe Iran. Siden han ikke har klart å ta den nødvendige beslutning på disse seks årene er det netanyahu_iranlite trolig at han kommer til å være i stand til å ta den nødvendige beslutning om han får fornyet tillit av det israelske folk ved det kommende valget. Den siste fristen som er satt for en eventuell atomavtale med Iran er 31 mars og i forkant av denne planlegger den israelske statsministeren å holde en omstridt tale til kongressen for å nok en gang forsøke å få fram de farer en dårlig avtale vil føre med seg. Det er republikanerne i kongressen som har invitert Netanyahu og dette har sterkt provosert Det Hvite Hus og president Obama som ikke ble forespurt eller klarerte den israelske statsministerens besøk. Under et regjeringsmøtet i Jerusalem forrige søndag var Netanyahu ikke videre optimistisk: “Stormaktene og Iran galopperer mot en avtale som vil gjøre Iran i stand til å utruste seg selv med atomvåpen, noe som vil sette staten Israels eksistens i fare,” -slo den israelske statsministeren fast. Spørsmålet mange da stiller er: “Hvorfor gjør du ikke noe med det herr Statsminister?”