Terrorangrep på mandag? Hvor vil jihadistene slå til? Hva kan man gjøre for å være trygg?

Muslimske terrorister eller jihadister kan alt ligge i skjul i Norge

Frykten for at islamistiske terrorister vil slå til mot mål i Norge preger i disse dager TV og
aviser. Det var i går formiddag at PST, justisdepartementet og politiet offentliggjorde for den norske befolkning at islamistiske terrorister skal ha planer om å gjennomføre en terroraksjon mot Norge i løpet av få dager. Myndighetene har i forbindelse med denne uspesifikke men troverdige trusselen økt beredskapen betydelig og væpnet politi er utplassert på steder man vanligvis ikke ser dem. Flyplasser, grenseoverganger, jernbanestasjoner, ambassader, stortinget, ferjeanløp og slottet har synlig og usynlig nærvær av bevæpnet politi og man vurderer også å ta i bruk forsvaret og heimevernet for å styrke sikkerheten. TV2 hevdet fredag at den religiøse høytiden Id som faller på mandag kan være dagen for det fryktede terrorangrepet. Imidlertid er dette ubekreftede påstander og en eventuell terroraksjon kan i prinsippet finne sted når og nesten hvor som helst.

Den økte terrorberedskapen i Norge har skapt massive spekulasjoner blant annet på sosiale medier hvor det er blitt hevdet at konkrete steder skal være mål for den mulige terroraksjonen. Alt dette er bare tåplige spekulasjoner og befolkningen blir av myndighetene oppfordret til å forholde seg til informasjon fra politet. Likevel, dersom en terroraksjon virkelig vil finne sted en av de nærmeste dagene finnes det likevel noe man kan gjøre for å beskytte seg, og her kommer ett par tips. Hovedregel nummer en er å unngå offentlige bygninger hvor mye folk er samlet, større idrettsarrangementer som samler mange mennesker kan det også være lurt å styre unna. Av terroraksjonen mot New York 11 september 2001 lærte vi at det kan være lurt å unngå flyturer da terroristene kan kapre flyet for å styrte det inn i en bygning.Terroraksjonen mot London og Madrid forteller oss at togturer og turer med T-baner kan være farlige. Fra de mange terrorangrep Israel har opplevd forstår vi at bussturer kan være farlig, resturant og nattklubb-besøk likeså,  fra Nigeria har vi lært at selv kirkebesøk kan være farlige for der utsettes kirkegjengere jevnlig for terror fra aktivister fra Boko Haram. Også Moskeer kan være farlig å oppsøke da islamister fra en eller annen sekt sprenger andre muslimer i lufta i Allahs navn. Jødiske synagoger har en rekke ganger vært utsatt for terrorbombing, primært har palestinske terrorister stått bak slike angrep. Fra Kenya har vi sett at kjøpesentre også kan være potensielle mål, så det er kanskje lurt å handle på Joker noen dager fremover.

islamist-norgeOgså kristne stevner samler mange folk og sikkerheten på slike er neppe prioritert av myndighetene og kan selvfølgelig være et mulig mål, siden mange folk da er samlet på et sted.  Det finnes egentlig svært mange potensielle mål for terroristene som kan inkludere sykehus, politistasjoner, offentlige bygg og ellers der det er mye folk samlet. Tragedien 22 juli 2011 har lært oss at selv ungdomsleirer til politiske partier kan bli rammet av terror med tragisk utfall, så alt, abslutt alt kan i prinsippet skje. (Bildet viser islamistiske terrorister og dukker slike opp under sommerstevnene er det lurt å pakke bibel og niste sammen å skygge banen kjappest mulig)

Hvor er man 100 prosent trygg da?

huleMan kan selvfølgelig minske risikoen for å bli rammet av et terrorangrep ved å unngå steder hvor det er mange folk samlet på et avgrenset område og dersom man er virkelig redd kan man gjøre noe av det. 1. Dra til skogs for en ukes tid. 2. Dra på telttur i fjellet. 3. Har man en øde hytte kan du dra dit og tilbringe resten av sommeren der. Et fjerde alternativ er å finne seg en øde hule, en bunkers fra andre verdenskrig eller rett og slett låse seg inne i eget hjem. Mange har jo egne kjellerrom og kan selvfølgelig tilbringe en uke eller to der. Ett fjerde alternativ kan være å besøke bestemor i Leirvassbu en ukes  tid eller så.

Alternativ for treenighetsfornektere

Sommer tid er som kjent også stevnetid for kristen-Norge. Mange av disse stevner samler flere tusen troende og kan dermed i prinsippet være utsatt for en terrorhandling selv om det er lite trolig. Et bombesikkert alternativ hvor islamist-terroristene neppe finner det bryet verd å angripe er Smyrna menigheten i Oslo. I følge kjennere av den eiendommelige menigeten er det knapt mer enn 4-5 på møtene der, så søker man dekning i Jan Kåres vesle “kirke” burde man være rimelig sikker. I tillegg kan man midt i kaoset og frykten slappe av i JKCs kontroversielle boblebadekar, og er du gjengift i tillegg kan du få en skikkelig heftig debatt eller formaning av Smyrna-kirkens apostel og bibellærer.

Et sikkert alternativ utenfor Norge

ode-oyØnsker man å være 100 prosent sikker på å unnslippe den mulige terroraksjonen på norsk jord finnes det selvfølgelig noe man selv kan gjøre. Nemlig forlate landet. Selv om vi nordmenn elsker vårt land, finnes det faktisk områder utenfor Norge som neppe er attraktive nok verken for terrorister fra Hamas eller Jihadister fra Syria. En øde øy kan være et alternativ. Imidlertid kan det problematisk å komme dit uten via norske flyplasser, ferjehavner, togstasjoner eller viktige trafikk-knutepunkter som kan bli utsatt for terror. Et alterntiv kan jo være å ro ditt eller bruke egen sjekte. Tilsist får vi håpe at intet skjer, at ingen blir drept eller skadd, at ingen bomber går av og at islamistenes påståtte planer feiler.

 

Én tanke om “Terrorangrep på mandag? Hvor vil jihadistene slå til? Hva kan man gjøre for å være trygg?

  1. Hei Torstein. Er enig, islamister ønsker ikke fred og dialog med vesten. Deres språk er vold og terror. Når det gjelder denne terrortrusselen så viser jo erfaringen at intet pleier å skje når det blir bebudet på denne måten. Terror rammer brått og uventet, og når vi ikke er forberedt. Jeg hører at en av fem nordmenn er redde for terror her i Norge. Før eller siden vil vi bli rammet, men kanskje ikke denne gangen fordi nå er både politi og myndigheter i beredskap.

Det er stengt for kommentarer.