Israel avviser John Kerry’s våpenhvileforslag, men vil gjennomføre en tolv timers ensidig våpenhvile lørdag

Det israelske sikkerhetskabinettet sa i kveld nei til John Kerry’s forslag om en våpenhvile på en uke, i følge en kilde i IDF vil en slik pause gi Hamas tid til å omgruppere og forsterke forsvaret
Det israelske sikkerhetskabinettet sa i kveld nei til John Kerry’s våpenhvileforslag og kabinett-israelkrevde endringer i betingelsene, imidlertid har Israel gått med på en 12 timers “time-out” utelukkende av humanitære grunner slik sivile på Gazastripen kan få inn mat og nødvendige varer. I følge den amerikanske utenriksministeren skal Netanyahu for kort tid siden ha signalisert villighet til å pause krigshandlingene i 12 timer. I følge israelske medier skal en anonym regjeringskilde ha opplyst at Israel kategorisk avviste John Kerry’s forslag siden dette har slagside til fordel for Hamas. Kerry har tidligere uttalt at hans nye våpenhvileforslag var bygd på det egyptiske forslaget Hamas avviste, men i følge israelerne er dette oppspinn og at Kerry’s forslag har slagside til fordel for Hamas.

Også Kerry’s påstand om Netanyahu har indikert vilje til å akseptere  Ban Ki-moon’s israeli-troopsforslag om en 12-timers timeout ble av forsvarets radiokanal tidligere i kveld  tonet ned, skriver Times Of Israel. “Det er ingen enighet om dette om når denne 12 timers pausen skal starte, og slike pauser i kamphandlingene er blitt brutt av Hamas hver eneste gang ble det bemerket i den israelske militærradioen for noen timer siden. Imidlertid skal Israel sent i kveld ha gått med på en ensidig tolv timers våpenhvile fra lørdag morgen. Blant de militære blir heller ikke forslaget om en time-out mottatt med glede. En pause i kamphandlingene vil  gi terroristene tid til å omgruppere, flytte styrker og få fram nye våpen sier en person i det israelske forsvaret Søkelys har epost kontakt med. “Det er vi som risikerer både skade og våre liv for vårt land og alt som styrker Hamas er ikke av det gode, sier vår kilde som deltar i kampene mot Hamas. “IDF må få tid til å fullføre jobben og en våpenhvile nå vil rent militært være et feiltrinn. -Det er Hamas og de andre jihadistene som opererer på Gazastripen som har brakt denne krigen ned over oss, og vi ønsker å avslutte, slik at både vi og befolkningen i Gaza kan få varig fred uten alt det onde Hamas har brakt med seg,” sier vår kilde ved fronten.