Netanyahu går inn for ny 24 timers våpenhvile, mens Hamas skyter raketter

Sagt om Netanyahu: “Voice of Churchill, hand of Chamberlain”. Sterke reaksjoner på at sikkerhetskabinettet lar våpnene hvile mens raketter skytes mot israelske byer. 

netanyahu-2014“Benyamin Netanyahu har lørdag kveld bøyd sitt hode for John Kerry og gått med på en våpenhvile på tross av at Hamas skyter raketter på oss! Har statsmininister Netanyahu gått fullstendig fra vettet og latt våre gutter dø forgjeves,” spør rasende israelske avislesere som i kveld fikk en kalddusj da nyheten om at Israel forlenger sin våpenhvile med ytterligere 24 timer. Nyheten som sprakk blant annet via CNN og israelske aviser har skapt stor frustrasjon og i kommentarfeltene i israelske aviser får både statsminister Netanyahu og sikkerhetskabinettet gjennomgå. “Vi kan like godt be John Kerry ta over for Netanyahu, det er jo han som likevel bestemmer,” skriver en dypt frustrert avisleser som kaller Netanyahu “en skam for nasjonen”.  “Slik jeg ser det er det veldig enkelt, Netanyahu er ikke bygd til å være statsminister. Han fungerer ikke under press og har påført Israel stor skade. Jeg hadde ønsket statsministre som Shamir og Sharon,” skriver en annen sint avisleser i debattfeltet i Jerusalem Post.

US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESS“Jeg blir kvalm av den israelske beslutningen om å fortsette våpenhvilen. Det begynner å bli åpenbart at Israel ikke går for å vinne. IDF var i ferd med å få overtaket, og plutselig hopper Israel igjen på en våpenhvile. Da får Hamas nok tid til å bygge flere tunneller, utplassere nye våpen og styrke sine forsvarsverk. Jeg forventer at flere av våre soldater vil bli drept, og vi må holde Netanyahu ansvarlig,” skriver en leser i Jerusalem Post. (Bildet viser utenriksminister John Kerry som en Jerusalem Post leser mener like godt kan overta for Netanyahu, -siden det er han som bestemmer likevel) “bibi is weak, can’t decide, scared of obama’s reaction, sweats, wants everyone to agree. This is not a leader. Hamas is firing violating ceasefire extension. So bibi stands their limp, 40 idf soldiers and 200 injured for nothing. Yaalon has held bibi up. Without him, bibi would be revealed to be a weak weak leader,” skriver en annen avisleser om Netanyahu’s beslutning.

Hamas talsmann Sami Abu Zuhri sier Hamas avviser forlengelse av våpenhvilen slik Netanyahu har akseptert

Det israelske sikkerhetskabinettet har i kveld vedtatt å forlenge våpenhvilen til klokken 23. sami-abu-zuhriHamas på sin side skal i kveld ha avvist å forlenge våpenhvilen ytterligere. Hamas talsmann Sami Abu Zuhri uttalte helt nylig at Hamas ikke aksepterte forlengelsen og for Hamas del er våpenhvilen dermed over.  Begge parter har i dag etterlevd våpenhvilen, men i kveld har luftsirener blitt hørt både i Sha’ar HaNegev, i  Ashkelon og Eshkol, melder israelsk medier. I følge den israelske talsmannen på Twitter har Hamas avfyrt minst tre granater den siste timen og Jerusalem Post melder at tre raketter er blitt skutt mot Israel. Det israelske sikkerhetskabinettet er igjen samlet for å vurdere å forlenge våpenhvilen ytterligere, og både Bennett og utenriksminister Liberman sier i kveld at de vil stemme mot en ytterligere forlengelse. Også Hamas leder Ismail Haniyeh uttrykker lørdag ønsker om å fortsette krigen. “Vår kampvilje er sterk, og det finnes ikke en makt på jorden som kan overvinne vårt folk. Vi har valgt å kreve vår frihet og verdighet, og vi vil ikke vike tilbake,” sa Hamas sjefen lørdag.