TBN grunnleggerens barnebarn hevder den religiøse tv selskapets program-visedirektør truet henne med pistol

paul-c-tbnBarnebarn av TBN (Trinity Broadcasting Network) grunnlegger Paul Crouch har anlagt sak i en føderal domstol og hevder at hennes onkel og tv selskapets program visedirektør Matt Crouch skal ha truet henne med en pistol etter at hun ble gitt sparken fordi hun snakket ut om det hun mente var urettmessig håndtering av penger i kanalen. Den  svært kontroversielle religiøse fjernsynskanalen har i en årrekke vært den aller største eksponent av amerikanisert tros og velstandsforkynnelse. Flere av TBNs programmer kan bli sett via det Island baserte Gospel Channel. 

Brittany Koper, som er datter av Paul Crouch junior og barnebarn til den religiøs tv kanalens grunnlegger Paul Crouch ble i juli 2011 forfremmet til økonomiavdelingen og en måned senere ble hun også utnevnt til å være det religiøse tv selskapets kasserer. Crouch barnebarn var ikke lenge i jobben før hun forstod at noe var alvorlig galt med håndteringen av penger i den omstridte tv kanalen. Det var under en krangel om bruk av tv kanalens penger at Brittany Koper truet med å fortelle verden om den urettmessige håndtering av penger i kanalen og det var også under en slik krangel at hennes onkel og visedirektør skal ha truet henne med en pistol. Etter at Paul Crouch døde som en følge av en langvarig hjertelidelse har det vært betydelig uro og tilnærmet vill vest i den religiøse kanalen. Som vanlig i slike kretser dreier kranglene seg om makt og penger og man er ikke videre opptatt av om intrigene og rabalderet bringer Guds navn i vanry. Det kontroversielle TV selskapet sender i likhet med det islandske Gospel Channel jevnlig programmer med den notoriske healing svindeleren Peter Popoff. Peter Popoff som ble avslørt som bløffmaker allerede på 1980 tallet men er nå tilbake i healing bransjen via programmer sendt på tvilsomme religiøse tv kanaler som Gospel Channel og TBN.

 Peter Popoff avsløres som svindler og bløffmaker

Én tanke om “TBN grunnleggerens barnebarn hevder den religiøse tv selskapets program-visedirektør truet henne med pistol

  1. Dessverre ser dette lureriet bare ut til å fortsette. Til tross for at ‘forkynnere’ blir avslørt så ‘popper’ de frekt og freidig opp igjen og fortsetter i samme spor. En ting er iallefall sikkert, de tror ikke på evangeliet men kun på å berike seg selv. En dag skal de stå overfor Jesus, og Han vil da ikke fremstå som lammet, men derimot som en fortærende ild.
    Jeg finner det underlig at folk fortsetter å støtte disse sjarlatanene selv etter at de har blitt avslørt, men en psykolog kan sikkert fortelle hvilke mekanismer som virker her.

Det er stengt for kommentarer.