Tass: Kakhovka HPP fortsetter å kollapse, vann slippes ut ukontrollert — ordfører

MOSKVA, 6. juni /TASS/. Kakhovka vannkraftverk fortsetter å kollapse for øyeblikket, vann slippes ut ukontrollert, sa Novaya Kakhovka-ordfører Vladimir Leontyev tirsdag. “I det øyeblikket Kakhovka HPP <…> fortsetter å kollapse, blir vann sluppet ut ukontrollert,” sa han under en TV-sending på Channel One. “Ukrainske styrker beskuttet Kakhovka HPP i de tidlige morgentimene tirsdag, antagelig ved å bruke missiler avfyrt fra et Olkha flerutskytningsrakettsystem (MLRS). Slideventiler på anleggets demning kollapset som følge av beskytningen, og utløste et ukontrollert utslipp av vann.

Mens NATO og Ukraina hevder at Russland står bak angrepet på dammen sier Moskva at det er ukrainsk beskytning av demningen som er årsaken til at flere områder blir satt under vann.

8 tanker om “Tass: Kakhovka HPP fortsetter å kollapse, vann slippes ut ukontrollert — ordfører

 1. NATO skylder på Putin:

  Tysk statsminister Olav Scholz seier angrepet på demninga utgjer «ein ny dimensjon» av korleis Putin kjempar i krigen.

  – Dette er noko som passar inn med mange av de kriminelle handlingane vi har sett utførte av russiske soldatar i Ukraina.

  – Det er del av ei krigføring som angrip sivile mål – landsbyar, tettstader, sjukehus, skular.

  4
  1
  • Ja, jeg ser norsk MSM mener at det er Russland som har sprengt demningen. Da blir spørsmålene til norsk media. Hvorfor skulle Russland avskjære vannforsyningen til Krim? Hvorfor skulle Russland fjerne vannkilden som forsyner minst 2 atomkraftverk i områdene som de russiske styrkene befinner seg med kjølevann? Hvorfor vil Russland oversvømme sine egne stillinger og skyttergraver? Er det noen i norsk media som i det hele tatt har stilt disse spørsmålene?

   4
   2
  • Dette er uten tvil en NATO operasjon. Mønsteret gjentar seg.
   En samordnet fakenews presse i Vest sier alle “Russland stod bak” og budskapet terpes inn av pride-media.
   Nazi-sympatisører i Europa som Stoltenberg og Nazi-Scholz roper alle den samme løgnen. Det er som løgnene om Trump, løgnene om vaksinen og løgnene om Pride.
   Når politiske ledere, regjeringen og massemedia spiller på lag er det grunn til å være på vakt.
   Nazi-sympatisører ala Birgir er forblindet av løgnens ånd.

   2
   1
 2. Ukraina og vesten kan gjøre hva de vil og skylde på Russland, og alle vil tro de.

  2
  3
  • Ser slik ut. Vi har jo sett hvilken makt propaganda har hatt i Vesten siden 2016. Folk tror det vestlige medier samstemmig hevder.
   Når hele msm praktiserer “en røst, et budskap” burde folks varselslamper blinke.

   5
   4
 3. Russland invaderte Krim og deler av fylkene Luhansk og Donetsk i Øst-Ukraina i 2014. 24. februar 2022 gikk Russland til fullskala invasjon, men har møtt hard motstand fra den ukrainske hæren. Krigen medfører store militære tap og rammer sivile hardt. Fra begge sider er løgn og propaganda
  ,Normalt i krig

  4
  0
 4. Aner ikke hvem som står bak. Men Putin har vedlikeholdt krigen med støtte til opprørsgrupper og terrorisme siden 2014. Hans fullskala invasjonskrig fra 2022 er en nasjonal og internasjonal katastrofe. Krigen har ført til ekstreme ødeleggelser, død og fordervelse – og bunnløs fortvilelse. Mennesker i krig oppfører seg desperat. Det er Putins sadistiske kynisme og selvforelskede stormannsvanvidd som har skylden for krigen og situasjonen. Dette handler ikke om vestlige medier eller den “gudløse” kampen for kjærlighet og toleranse. Dette handler om Putins galskap.

 5. Det skjer underlige ting : Jeg vet ikke hvem som sprengte gassrør-ledningen i Østersjøen.
  Jeg vet ikke hvem som sprengte denne demningen i Ukraina.
  Jeg kommer ikke til å vite hva som forårsaker en tsunami i Nordsjøen. Det kan være jordskjelv eller Russlands ” Poseidon “- torpedo med atomstridshode..

Det er stengt for kommentarer.