Tar julepause

Søkelys vil ikke bli oppdatert i julehelgen. Ønsker alle god jul…

7 tanker om “Tar julepause

  • Jul er hedensk åsatro som feirer at solen snur. Jesus døde i påsken mars-april 33,5 år gammel. Da kan han ikke ha blitt født 24-25. desember, men på høsten.

   Julefeiring faller inn i kristenhetens mange norrøne Tor og Odin-læresetninger. Akkurat som helveteslæren fra samme viking-mytologi. Dødsgudinnen Hel og hennes “viti” – straff. Hels straff har ingenting med Bibelen å gjøre.

   Heller ikke oversettelsen “evig pine” er rett. Ordet her betyr “evig avskjærelse fra livet” – altså evig død. Som Bibelen sier: “Den sjel – (nephesh = en puster) som synder, den skal DØ”.

 1. Du er det vel unt, du kan kanskje bli fristet til å si litt om dette:
  Fra vg,
  Det som av flere meteorologer er blitt beskrevet som en «syklonbombe» og «århundrets vinterstorm» herjer i Nord-Amerika. Det har ført til unntakstilstander rett før julefeiringen.

 2. Ja, god jul til alle! Og takk for et bokstavelig talt menings-fullt år!

  😇😇😇

  • God jul til deg Aril, selv om jeg synes du tøyser litt for mye. Jesus vet hvor du bor og bryr seg veldig mye om deg. Tenkte på Sakkeus som var liten av vekst og klatret opp i et morbærtre for han hadde hørt Jesus ville gå forbi. Han var overtoller og svært rik står det, men han ville se Jesus. Det han ikke visste var at Jesus allerede visste at han ønsket å se Ham og at Sakkeus hadde et åpent hjerte. Da Han gikk forbi med den folkemengden etter seg, satt Sakkeus oppi treet og visste ikke at den største gaven han kunne få for dette livet og evigheten snart ville vandre forbi dette treet der den lille rike mannen som hadde alt satt. Jesus stoppet opp da Han kom dit hvor Sakkeus hadde satt seg, og ble overveldet da Jesus stoppet og så opp og sa: «Sakkeus, skynd deg og stig ned, for i dag vil jeg bli i ditt hus. Han skynde seg ned og tok i mot Ham med glede»! De andre knurret over dette, men Sakkeus sa til Herren:» Se, halvdelen av mitt gods gir jeg de fattige, og har jeg presset penger ut av noen, gir jeg det firedobbelt igjen». Jesus sa, i dag er frelse blitt dette hus til del ettersom og han er en Abrahams sønn! Så ha en riktig go jul Aril, og husk du er elsket av Han som gav sitt liv for deg!

 3. God Jul til deg også – du gjør en god jobb i søkelys – ved å informere oss andre. Mye som skjer – da er det godt å vite at Gud har full kontroll, selv om det ikke virker for oss! Ingenting skjer uten at Han vet det – før det skjer! Ting kunne selvfølgelig vært annerledes om vi ber. Men for å si det sånn – hadde det ikke vært kristne på jorden – så hadde verden gått amok – men så lenge saltet fortsatt er her, så selv under ulykker, kriser, kriger, hat, motstand, pedofili etc. etc. – så hadde ting vært mye verre, uten Guds elskede Kropp i verden – vi som ikke er av denne verden. Og det eneste ekte lyset som finnes – Kristus i oss!

  2
  1
 4. Til Bibelen:

  Poenget er ikkje dag og dato, men at Messias kom, fødtes i Betlehem, betalte for våre synder, verdens synder på Golgata. Det er det kristenheten minnes i disse tider

  5
  1

Det er stengt for kommentarer.