T.B Joshua skal ha forbannet tre prominente velstandsprofeter i Jesu navn

TB Joshua: “We hereby curse, in the name of Jesus, whoever is spreading these rumours”

tb-joshua

Profetisk krig mellom T.B Jushua og tre prominente “lykkeprofeter” i Zimbabwe

Falske lykkeprofeter ala Guillermo Maldonado er også et problem innenfor den afrikanske kirke. I begynnelsen av april skal den nigerianske sannsigeren eller “profeten” T.B Joshua ha kommet med det som er blitt oppfattet som en spådom eller forbannelse om at tre prominente zimbabwiske “profet-kolleger” vil komme til å dø snart fordi de tre angivelig skal ha spredd løgner om ham. I følge aviser i Zimbabwe skal den nigerianske profeten angivelig ha “forbannet de tre lykkereligiøse profetene Walter Magaya, Uebert Angel og Emmanuel Makandiwa i Jesu navn.

T.B Joshua som er boss, profet og Messias for Synagogue Church of All Nations i Nigeria har igjen utløst diskusjon med sin famøse spådom omkring tre “profet-konkurrenter”  som angivelig skal ha spredd løgn om ham. Den afrikanske pastoren og profeten som nærer tilnærmet Messias-status i sitt hjemland for sine sensasjonelle befrielse-seanser formidlet tre-profetergjennom tv kanalen “Emanuel TV” er kjent for å komme med omstridte og tildels sensasjonelle spådommer om personligheter som skal dø. T.B Joshua som er blitt saksøkt etter at mer enn 150 mennesker ble drept da en ikkegodkjent bygning kollapset spådde i fjor høst at en kjent syd-afrikansk president ville komme til å dø og han kom også med en spådom at Obama ville bli sendt til sykehus i all hast. . “Han bør ikke gå for en operasjon,” advarte den nigerianske profeten som mente at presidenten rett og slett trengte hvile. De tre profetkolleger som angivelig skal være forbannet i Jesu navn av T.B Joshua  for å ha spredd løgner om han er Walter Magaya, Uebert Angel og Emmanuel Makandiwa (bildet). Det var under et møte i hans egen kirke at Joshua skal ja sagt “at de individer som ikke avstår fra å spre løgn om ham vil bli ødelagt” og det er og blitt hevdet at profeten har spådd at de tre profetkonkurrentene vil komme til å dø i løpet av året.

I følge media i Zimbabwe skal T.B Joshua ha sagt: “Jeg så i et syn et flagg, og Herren sa det var flagget til Zimbabwe. Og i visjonen så jeg tre trær, men bare et av trærne hadde røtter, de to andre bare stod der uten å ha røtter. Og Herren sa videre: Se nøyere på det, profet-walterog når jeg kikket hadde det ene treet hadde falt, og de to andre var i ferd med å falle. Herren sa, ta dette budskapet til Zimbabwe og si: “Jeg er i ferd med å rydde opp blant profetene i deres nasjon og arbeidet er alt begynt. De tre trær representerer velkjente profeter i nasjonen, en har alt falt og de to neste kommer til å falle hardere enn den første,” skal T.B Joshua ha uttalt. De tre profetene som angivelig vil komme til å falle eller dø er Walter Magaya, som er en av de mest berømte og selvutnevnte profetene i Zimbabwe. Han har grunnlagt  “Prophetic Healing Deliverance Ministries” (P.H.D) og vokste til berømmelse etter hans besøk hos T.B Joshua i 2012. I følge han selv skal han der ha blitt salvet til å bli en stor profet. Både Magaya og de to andre navngitte profetene opererer på samme måte som T B Joshua i sin jakt etter makt, popularitet og innflytelse. Dette er alle sammen rike predikanter som bruker enorme summer på en livsstil, dyre dresser, sikkerhetsvakter alt gjort  på bekostning av lettlurte tilhengere som lar seg fascinere av tilsynelatende demonutdrivelser gjort foran kamera, løfter om velstand og tilsynelatende helbredelser. “Det vi ser er en kamp om makt, innflytelse, store tilhengerskarer og ikke minst penger og atter penger,” sier en journalist som følger konflikten og maktkampen mellom de ulike profetskikkelsene som opererer i deler av Afrika. Den karismatiske bølgen som har feid over deler av Afrika spiller på akkurat samme elementer som amerikansk lykke og fremgangsteologi med tv-sendte demonutdrivelser, tvilsomme profetord og enkel helbredelser som å få for korte bein til å vokse ut igjen foran kamera.

Avviser å ha kommet med spådom med å forbanne i Jesu navn

T.B Joshua skal gjennom hans organisasjons Facebookside ha avvist å ha kommet med spådommer om hans tre kolleger. I et budskap til folket i Zimbabwe skal T.B Joshua ha skrevet dette: “God morgen, folket i Zimbabwe. Vi har nylig blitt oppmerksomme på at falske rykter er blitt spredd rundt av løgnens far og at disse verserer rundt i Zimbabwe. Lønnen til løgnere er ødeleggelse. Vi forbanner i Jesu navn alle som sprer disse rykter. Profet T.B Joshua kan ikke vil ikke gi slike budskap fordi Gud ikke er en Gud av kaos. Vi må være veldig forsiktige med å røre med Guds salvede og spre løgn om ham. Omkring t-b-joshua2T.B Joshua og hans likesinnede er det mye overtro og for noen er T.B Joshua er Messias. “Han er ikke et ekte menneske. Han en spesiell skapning fra Gud og det er kun Gud som vet hvorfor han bestemte seg for å bruke det legemet. Det finnes trolig ingen Guds menn som er så åndelig begavet. Det er kun dem som er virkelig fylt med Ånden som forstår ham og det er også derfor demonene skjelver når de kommer nær til ham. Igjen, vil jeg gjerne si at T.B Joshua er oppfyllelsen av Guds løfte i Matteus 21,42-44: ” Da sa Jesus til dem: «Har dere aldri lest i skriftene: Den steinen bygningsmennene vraket, er blitt hjørnestein. Dette er Herrens eget verk, underfullt er det i våre øyne.  Derfor sier jeg dere: Guds rike skal bli tatt fra dere og gitt til et folk som bærer dets frukter.  Og den som faller mot denne steinen, skal skade seg, men den som steinen faller på, skal bli knust,” sier  Cogolese Jean-Claude Kibondzi, en angivelig kongolesisk profet som har møtt T.B Joshua både i Nigeria, I ånden og foran Guds trone.

Afrikas karismatiske religion

afrikas-karismatisk-religionAfrikas karismatiske religion er primært om makt, innflytelse, tilhengerskarer, penger, penger og atter penger. I tillegg tilsynelatende helbredelser hvor det å få for korte bein til å vokse ut er favoritten. Andre trekker er demonutdrivelser som er lett å fake, og en rekke av Afrikas karismatiske profeter er blitt beskyldt for å bruke skuespillere som opptrer som tilsynelatende besatte mot betaling. “Noe er kanhende genuint, men det er utrolig mye svindel og folk stimer sammen i håp om et bedre liv, og dette religiøse søppelet blir spredd via tv, radio og sosiale medier. Videoer av de fire “profetenes” presentasjoner blir spredd ut også til et vestlig publikum og appellerer kanskje til folk i den rike verden som er fanget av velstandsløgnen.  (Foto av “profeten” Emmanuel Makandiwa foran sitt avguds-alter)

Les også: J.Lee Grady: Når grådighet blir forkynt fra prekestolene, sprer den seg som en kreftsvulst i Guds menighet.