Svensk prest tiltalt etter sex-tekstmelding til konfirmant

” Jag hoppas förstås att vi skall hamna i sängen och ha sex. För att jag är bög och du är ung och snygg”

tekstmelding“En svensk prest i Kalmar sogn står nå tiltalt for seksuell trakassering mot en da 15 år gammel gutt i tekstmeldinger,” melder den svenske avisen “Barometern” Det var etter en konfirmantleir i fjor sommer at presten fikk tak i den da 15 år gamle guttens telefonnummer  og sendte av sted en tekstmelding. 15 åringen viste den overraskende tekstmeldingen til sine foreldre som sa at han måtte svare høflig og vennlig. Dette ble begynnelsen på en forholdsvis lang periode med tekstmeldinger mellom presten og 15 åringen som inneholdt tilsynelatende dagligdagse ting.

Etterhvert som tingene utviklet seg foreslo presten at de to skulle møtes og i september sendte presten den skjebnesvangre meldingen: ”Jag ska vara helt ärlig; jag ville förstås prata, men jag hoppas förstås att vi skulle hamna i sängen och ha sex. För att jag är bög och du är ung och snygg”. Den sjokkerte gutten svarte aldri på meldingen og avbrøt deretter all kontakt med den homofile presten. “Jeg syntes dette var ekkelt og han er jo prest,” sa gutten senere i avhør.  Når presten ikke fikk svar på meldingen sendte han en ny tekstmelding med spørsmål om han hadde vist meldingen til noen, men heller ikke denne meldingen ble besvart. I stedet tok guttens foreldre kontakt med en overordnet prest og saken ble meldt til politiet som nå har tiltalt presten for seksuell trakassering. I ettertid har gutten gjennom å lese meldingene på nytt forstått hva presten hele tiden var ute etter.

Sier det bare var fantasier

Politianmeldelsen førte til at presten ble fratatt sin stilling og en avskjedigelsessak ble rettssalinnledet. Den kirkelige ledelse slo i november fast at han gjennom sin oppførsel hadde brutt de løfter som var avgitt ved vigslingen samtidig som han hadde skadd den tillit en prest må ha. I avhør har presten vedgått at han har sendt den graverende tekstmeldingen og at den var upassende. Imidlertid har han ikke erkjent straffeskyld for noe lovbrudd og han er heller ikke villig til å betale gutten erstatning. “Jeg mente ikke noe med det jeg skrev, det var helt feil, og galt. Det var bare en fantasi som dukket opp i hodet, men jeg burde ha innsett at det var feil,” har presten videre forklart. Det er ennå ikke fastslått noen dato på når en sak kommer opp for Kalmar tingsrett, men ved hovedforhandlingen kommer gutten gjennom aktor til å kreve 7000 i erstatning fra presten,” skriver den svenske avisen “Barometern.” Den lokale forsamlingen har også uttrykt ønske om at presten ikke må komme tilbake i sin stilling i forsamlingen.