Svein Magne Pedersen om ekteparet Torp: “Glad jeg kjenner dem, fine folk!”

Pastor Jan Aage Torp i Oslokirken vil snart komme til å runde 300 000 følgere dersom veksten fortsetter i samme tempo som tidligere

Pastor Jan Aage Torp i Oslokirken har nå nesten 268 000 følgere på Facebook og vil kunne nå 300 000 innen nyttår   Avisen Dagen som har et heller kjølig forhold til pastor Jan Aage Torp i Oslokirken publiserte i mai en artikkel hvor de forsøkte å mistenkeliggjøre pastoren for hans høye antall av følgere på Facebook. Da Dagen publiserte sin artikkel tidlig i mai hadde Torp 191 000 følgere. Siden den gang har tallet på følgere økt med 76989 følgere og blant dem som støtter og følger pastor Jan-Aage Torp er evangelist Svein Magne Pedersen i “Misjonen Jesus leger” som skriver dette om Torp: “Fine folk. Glad jeg kjenner dem!” Pastor Jan-Aage Torp har i etterkant av VGs svært negative oppslag omkring Svein Magne Pedersen gått ut med støtte til helbredelses-evangelisten.

Bilde av Jan-Aage Torp som her taler for flere tusen mennesker i Rowanda. Torp har i dag nesten 270 000 følgere på Facebook. (Foto: You Tube/Søkelys)

Nærmere 80 000 nye mennesker har begynt å følge Jan-Aage Torps Facebook side etter at Dagen publiserte sin mistenkeliggjørende artikkel om Jan-Aage Torp og tallet på følgere. Jan Aage Torp er som kjent «Convening Apostle» for hele Europa innen organisasjonen European Apostolic Leaders. Selv hevder gruppen å være «en sammenslutning av europeiske ledere innenfor karismatisk kristendom». Torp er President for EAL, som ledes av en europeisk eksekutivkomite I tillegg har Torp engasjert seg sterkt til støtte for de mange som må kjempe mot norsk barnevern og den umenneskelige praksis med å skille barna fra sine biologiske og rettmessige foreldre. Mang en fortvilt far eller mor har fått hjelp og støtte når de i sin nød har henvendt seg til pastor Torp som har et omfattende internasjonalt nettverk av støttespillere. Foruten å betjene forsamlingen av troende som samles i Oslokirken er Torp også engasjert i den kristne avisen Norge i dag og er i tillegg leder for kristenkoalisjonen som er stablet på beina etter å ha ligget nede en stund. Opp gjennom årene har Torp vært engasjert i en rekke viktige saker som har angått hele kristen-Norge, og etter selv å ha vært utsatt for grov hets og sjikane er Jan-Aage i dag en mann som strekker ut en hånd til andre som er i samme situasjon som han. “Igår fikk jeg en hyggelig oppringning av en kristen leder som blir utsatt for grov hets og sjikane. Mange av oss elsker og akter ham, mens andre vanærer og ønsker ham «død og begravet». -Jeg har venner som forakter ham. Men jeg har valgt å be mine venner velge mellom forakt eller respekt. Aina & jeg vil ikke besudle vårt hjem og våre omgivelser med mennesker som selekterer mellom hvem som skal æres og hvem som skal vanæres. Noen bedriver nemlig slikt «i Jesu Navn»…. Slikt driver man med i aggressive, anti-kristelige grupper i Norge, akkurat som i fordums Sovjet og DDR,” skrev Torp for noen dager siden.

5 tanker om “Svein Magne Pedersen om ekteparet Torp: “Glad jeg kjenner dem, fine folk!”

 1. Dette med gjengifte over en lav sko blandt hyrder og ledere, samt anmeldelser og trusler om anmeldelser, fra kristne mot andre kristne, offentlig skittentøysvask i media mot hverandre, er ikke med på annet enn å skape forvirring. Det skaper ikke bare forvirring blandt ikke-kristne, men også blandt andre kristne. Når det gjelder hvem man skal låne øret til, (utenom bibelen», er det ikke lett i denne jungelen av forvirring.

  Nå lurer faktisk jeg på om det er grunnlag for gjengifte etter en skilsmisse som kristen, da det ikke er noen fra pinsemenighetens ledere som er tydelig på dette i det tatt. Det står på pinsebevegelsens hjemmeside om gjengifte, der de bruker to skriftsteder som kan virke litt uklar å tolke som hjemmel for at det er greit i noen tilfeller å gifte seg på nytt. Hvor skadelig er det isåfall at veldig få taler om dette, og hvordan står det egentlig til i dette landskapet?

  Kan det være sånn at mange kristne som fikk et kall og begynte med to tomme hender og stolte på Gud, har gått på veien så lenge at man bare er begynt å stole på innkomne midler fra andre mennesker, og «glemt» litt at det kallet Gud startet, er Han mektig nok til å fullføre?

 2. Så bra at du setter fokus på dette, Bettina! Det er med sorg vi innser at nesten ingen forkynnere står opp for et klart budskap om ekteskapets ukrenkelighet lenger! Det virker som at nåden og kjærligheten dekker over for Sannheten i Guds Ord. Vi glemmer at Guds kjærlighet er noe annet enn menneskekjærlighet. Humanismen har inntatt Guds menighet og da viker man bort fra sannheten fordi det virker så “hardt og fordømmende”. Enda tristere er det når man møter forkynner etter forkynner som sier at jo gjengifte er galt etter Guds Ord, men selv om de lever i hor så må de få stå i menigheten – Guds legeme på jord! De kan ikke ha verv, men de kan være med på menighetsmøter å stemme og påvirke menigheten. Hva lærer våre unge av dette? De ser rett igjennom slik dobbelmoral Ja, vi lever sannelig i de siste tider! La oss be om at tydelige røster som Øyvind Kleiveland (les hans bok: Den store fallgruven) som velger å leve alene etter skilsmisse fordi han ser at dette er rett etter Guds Ord, får styrke og kraft til å fortsette og forkynne et klart budskap.
  Gud velsigne deg og alle som står helt og fullt på Guds Ord, selv når det koster å gå “mot strømmen”!

  • Takk så mye 🙂 Skal se om jeg kan få skaffet boken. Vi trenger tydelige hyrderøster som kaller en spade for en spade. Det er nok ikke så lett å påpeke bibelske sannheter for familie og venner når ting skjærer seg, og det gjerne er de nærmeste som finner nye partnere osv. Vi mennesker har vel alle noe man trenger å vende om fra, det er ulike ting man kan sitte fast i, og selvsagt skal man ikke komme med fordømmelse, men holde fram Guds ord og la det tale for seg selv. Ha en velsignet dag og uke kjære søster i Herren.

 3. I siste nummeret av Misjonen Jesus Leger, tigger Svært Mange Pengersen penger til den store gullmedaljen. Han skriver at de er ca 20 ansatte. Sannheten er at det er 12. Han hevder at pengene går til misjon og bla, bla bla. Men, sannheten er at over halvparten går til lønn, i gjennomsnitt kr. 608.000 pr ansatt i 2017.

 4. Jeg har i flere år ropt til Gud om at hele Guds ord må forkynnes fra norske talerstoler. Det kan det dessverre ikke i dag. Det største tabu er ekteskap/skilsmisse/gjengifte. Bibelen er krystallklar – Gud har talt, men har vi hørt?” Jeg viser til Joh. 7.17:” Om noen vil gjøre Hans vilje, da skal han kjenne om læren er av Gud, eller om jeg taler om meg selv.” Det vanskeligste å overgi til Gud er egenviljen. Vi lever etter vår egen vilje og følger våre lyster. Les som det står og tro som det står.
  Om ikke Sannheten kommer frem på norske talerstoler, har vi som vil se Sannheten er stor ansvar for i kjærlighet og med visdom forkynne den. Vi må legge av oss menneskefrykt. Det er Gud vi skal frykte og stå ansvarlig for en dag.

Det er stengt for kommentarer.