Striden om kristen-radio: Unibuss bestrider Christensens sykemelding og nekter å utbetale sykepenger

Som Søkelys kunne rapportere i forrige uke ble Christensen sykemeldt som en følge av den betente og bitre konflikten som er oppstått mellom ham og arbeidsgiver Unibuss på grunn av angivelig spilling av høy kristen-radio. Som kjent har Christensen fått flere tjenestepåtaler fra arbeidsgiver på grunn av kundeklager med beskyldning om høylytt spilling av kristen-radio. Christensen selv har klaget arbeidsgiver inn for Diskriminerings-nemda og meldt saken til arbeidstilsynet. I ettertid hevder bloggeren at Unibuss bedriver en form for hevnakt mot ham etter at han har klaget saken inn til diskrimineringsnemda.

I slutten av august skal diskrimineringsnemda avgjøre hvorvidt Christensen blir utsatt for diskriminering av sin arbeidsgiver på grunn av religiøs tro. Christensen som har fått en rekke tjenestepåtaler på grunn av spilling av kristen-radio samt andre mindre forhold ble den 26 juni sykemeldt på grunn av psykisk press og ubehagsstress på grunn av den pågående konflikten med Unibuss. Christensen opplever nå at hans ansettelsesforhold som så ubehagelig at det gjør han fysisk og mentalt dårlig. I følge Christensen er arbeidsgiver ute etter å ta ham og truer han med oppsigelse. Dette fordi han har klagd arbeidsgiver inn for offentlige myndigheter. I samråd med sin lege ble Christensen før helgen sykemeldt, men ledelsen i Unibuss nekter å aksepterer legens sykemelding og skriver i en epost til Christensen dette: “Varsler deg herved om at Unibuss AS bestrider din rett til sykmelding for fraværet fra 26.06.2020 til 03.07.2020 og vil følgelig ikke betale lønn for dette fraværet. -Bestridelsen er sendt NAV pr dags dato Med vennlig hilsen Per Christian Bing. Dette er ikke første gang Unibuss bestrider Christensens sykemelding. Også i 2017 valgte Unibuss og bestride en sykemelding fra Christensen. Den gang var det gruppeleder Abdullah Hatay som informerte Christensen at arbeidsgiver nektet å betale ut sykepenger.

Bestridelser av sykemeldinger er noe som skjer forholdsvis sjeldent, men er en mulighet arbeidsgivere har. På NAVs nettsider ligger det informasjon om dette med å bestride en arbeidstakers sykemelding og litt om hvordan arbeidstaker skal forholde seg for å få utbetalt sykepenger for perioden arbeidsgiver nekter å betale.

https://www.nav.no/no/bedrift/oppfolging/sykmeldt-arbeidstaker/relatert-informasjon/arbeidsgiveren-kan-bestride-en-sykmelding

3 tanker om “Striden om kristen-radio: Unibuss bestrider Christensens sykemelding og nekter å utbetale sykepenger

 1. Skal si det blir bråk og spetakkel der Christensen ferdes. Er det ikke bråk med Jan Åge Torp eller med bygningsetaten, er det med arbeidsgivere eller naboer.
  Dersom dette ikke går Christensens vei, hvem i hele Norge vil ansette en mann som Christensen? En gammel religiøs grinebiter på nærmere 60 år har ikke mange muligheter i arbeidslivet ellers.
  Jeg tror Christensen her gjør noe dumt.

  4
  4
  • Det er tydelig at Unibuss vil bli kvitt JKC. Blir nok mye samarbeidsproblemer og intern uro.
   De oppfører seg som om de planlegger å sparke ham og leter etter grunner..

   5
   1
 2. Å søke om 200.000 for turt og svie henger ikke på greip.
  Vær glad hvis du får beholde jobben.
  Bare mammon med denne pastoren.
  Og slutt og spill musikk og hør på taler i arbeidstiden.
  Da blir problemet løst og ingen kan anklage deg for høy lydstyrke.
  Dette er ikke kristendomsforfølgelse.
  Du er skyld i dette selv, uten tvil.
  Det er bare konflikter med deg.
  Slutt med falske sykemeldingeer.

  3
  1

Det er stengt for kommentarer.