Storstreik i Norge -nå kan du komme til å trenge noe av det du har lagret under preppingen

Rundt 25 000 arbeidstakere går nå ut i streik og fra fredag vil streiken ble trappet opp. Dette kan føre til at det vil bli mangel på varer i norske butikker. Blant annet vil butikker etterhvert gå tomme for bryggeriprodukter og mineralvann. Det er grunn til å forvente at allerede i morgen vil folk begynne å hamstre dagligvarer i butikkene. Det er første gang i moderne tid at det blir en storstreik under ett mellomoppgjør. Streik vil ifølge LO og YS ramme hardt over hele landet. Det gjelder blamt annet flere fergestrekninger, Aibel, Aker Solutions, Kaefer, Hydro, bryggerier; blant annet Ringnes, Hansa Borg og Aass, Coca-Cola, Veidekke, Arcus og Vectura.

Og fra fredag vil streiken ble trappet opp ytterligere og vil effektivt lamme mye av Norge. Det er grunn til å vente at butikker etterhvert vil gå tomme for en del varer og produkter. Det kan ta noen dager, det vil gå relativt raskt til hyllene er tomme, legger han til. Også matvaregiganten Orkla, sjokoladeprodusenten Mondelez og potetgullprodusenten Sørlandschips kan få streikende medlemmer. Fra fredag øker fagbevegelsen presset og tar ytterlig ut nærmere 16 000 til i streik. Det er nok fornuftig å bruke mandagen til å hamstre det du trenger av varer for en periode. Siden vi har en AP regjering som normalt har tette bånd til LO -vil det sitte et stykke inne for regjeringen å ty til tvungen lønnsnemd. Derfor er det grunn til å forvente at streiken vil vare noe tid. Også YS vil ta ut en ny pulje i streik fredag, varslet de søndag formiddag. YS andre streikeuttak vil bli på 460 medlemmer. Det vil få konsekvenser for blant annet vareleveransene til Rema-butikker og Postnord-sendinger. Til sammen har YS og LO varslet at de vil ta ut 40.357 medlemmer i streik.

 

 

En liste over hvilke bedrifter som går ut i streik kan du finne her

19 tanker om “Storstreik i Norge -nå kan du komme til å trenge noe av det du har lagret under preppingen

 1. Jeg undrer om linjearbeiderne for kraftlinjene våre også blir tatt ut i denne streiken. Da kan det virkelig få konsekvenser for de områdene som mister den elektriske strømmen. Med aggregat og solceller samt vedovn skal jeg opprettholde et noenlunde vanlig liv her i mitt hjem. Jord-fresen min går på bensin og åkeren er allerede frest. I morgen starter vi med å få sette-potetene i jorda.

  2
  6
  • Slutt med dramatikken. Om noen mister strømmen gjøres det enten unntak, eller blir tvungen lønnsnemd. Samme i de fleste andre «dramatiske» scenarioer.

   6
   4
  • Vi klarte oss også gjennom en flerårig pandemi og flere langvarige nedstengning uten noen form for varemangel på noe tidspunkt.

   4
   3
  • Dette vet du nok, solceller på tak blir deaktivert nå strømmen fra kraftleverandøren stopper opp

  • Westgut:

   Må i tilfellet bare være de som er tilkoblet strømnettet. Mange er jo ikke det. Høres i utgangspunktet ut som en enkel plan å rekonfigurere, men du vil jo i tilfellet trenge/ha nytte av batterier.

   Går utifra at om det du sier er riktig, så er det fordi denne type anlegg ikke er koblet til batterier. (Som burdte være relativt enkelt å gjøre.)

   3
   1
  • Jeg har ikke solceller på tak – og jeg har strøm om strømmen i linjenettet faller ut !

   1
   2
  • Bare et råd Ture. Ser surt og sint ut med disse utropstegnene du bruker.
   Det var naturlig for oss alle å tenke at solceller var på tak -eller vegg.
   Er det så nøye…
   Og smeller det en bombe nær deg, så klarer du ikke å opprette et «noenlunde vanlig liv i ditt hjem» som du skriver, i det hele tatt. For her inne er dere jo mange som venter på bomber, krig, hunger og tsunamier -ikke bare at strømmen går.

   Men det er allikevel ok å være forberedt som deg. Jeg selv blir ikke hjemme om vi får ukrainske tilstander her.

 2. Tja – de burde iallefall ikke gi kreditt til Erna Solberg, som det norske folket tror skal gi frelse fra vanskjøtselen til Støre og Vedums katastrofepolitikk. Det er derfor de streiker – for å få mer penger til å betale strømregninger ol. Men det var Erna som startet alt – ved å åpnet kabelen til Tyskland – og da gikk prisene opp. Høyre og AP jobbet samstemt – den ene legger en grunn (AP) og den andre bygger (Høyre) – ett Babels tårn av forvirring – og det norske folket skjønner ingenting – fordi de tror at de får rett info fra MSM.

  Vi er virkelig ett blåøyd folk – og temmelig naive. Vi burde være temmelig kritisk til makten. Spesielt deres religion grønn ideologi – som er tuftet på ønskedrømmer. De burde heller være redd for en atomkrig med Russland – og forsøke å stoppe NATOs konstante press mot Russland. Det burde man rope på i gatene – ikke pga rope pga miljøet – hvor dum går det an å bli – men sånn fungerer hjernevasken i dette landet.

  Hvor er de selvtenkende folkene – som var normalt da jeg vokste opp på 70 og 80 tallet? Har alle bare lært å tenke innenfor den ideologiske boksen som man lærer på skolen – innenfor media stadige korrupte løgner og Woke? De største rasistene sitter i Media (og ikke minst våre politikere) – de som hater sin egen hudfarge.

  5
  2
 3. Det var på grunn av faren for slikt at min gamle bestefar som var en dypt troende mann sa: Lag et lager av mat og det du trenger. Kriser, krig og streik kan komme.
  Herren hjelper den som hjelper seg selv.
  Herren belønner ikke latskap og dårskap.

  3
  6
  • Bjørn :
   Så sant , så sant ! I disse tider bør man være forberedt på det verste.
   Nå skal USA holde en stor atom-øvelse – trolig et svar på at Russland har gjort det samme med 3000 soldater og 300 interkontinentale atom -missil utgruppert i tre regioner . Den kinesiske lederen har sagt til sine generaler at det snart vil bli en virkelig krig – ikke bare øvelse.

   3
   6
  • Jeg ler!!!
   3 stk gravalvorlige med tommel ned
   (Må ikke spøke og tulle her😊
   Ihvertfall ikke le)

   5
   1
  • Nei «R»,
   at Hannah ler ofte er ikke overraskende😀 Jesus har jo frelst meg✝️ Jeg er REDDET👍😍
   Anbefales på det varmeste å le.
   (og å bli frelst også hvis du ikke er, det er ihvertfall ikke noe som vitner om deg at du ER det)
   Tar gjerne en dans med deg også👍💃 I gledes-rusen min.

   🎶Jeg er herlig løst å fri
   I fra lenker som meg bandt🎶

   🎶Nåå er-jeg-på-vei til himmelens laaaaand😲 Freelst jeg eeer, Jesus har satt meg friiiiii🎶

   Har all grunn til å le og juble😊

   Er du min broder så gleder du deg over Hannah, og MED Hannah.

   Sure gravalvorlige, dømmende, kjedelige, kristne finnes det nok av.
   Og som også mener at jeg ikke må sette latter-emoji etter ordet « øl» 😂Da er jeg nok frafallen😂

   Love You too, R😉

  • Hannah
   Det var en spøk. Du ler stadig og da kom jeg til å tenke på lattervekkelsen eller dette https://www.youtube.com/watch?v=OnMQbJCbr4Y
   Bruslager. Har alltid 50 firepakninger med halvannen liter Coca Cola stående. Når vi kjøper nye settes de bakerst og så tar jeg de eldste pakningene opp i kjøleskapet.
   Bruker ca 3 liter Coca Cola til dagen.

  • Det skjønte jeg ikke😊 Etter å ja fått så mye negative kommentarer av andre så tolket jeg feil. Beklager.
   Ja, lattervideoene har jeg sikkert sett en gang før😊 Har ikke sjekket linken. Vanskelig å ikke le🙈men det er jo egentlig et sorgens kapittel…
   Takk Gud for at jeg ler UTEN lattervekkelsen… Han har jo FRELST meg, Hoppla!!🤠

   Oioioi!! Den colaen din…🤔
   Da kommer du til å bli syk en dag og eldes fortere og få dårligere helse.
   Vondt i knær hofter mage dårlig søvn stygg hud dårlig hjerte osv.

   Sånn er d bare. Du må kutte. Pass godt på deg selv🥰 Nå ble jeg bare litt redd for deg…🤔

   Og husk; det er ingen «avhengighetsÅND» i deg😀Du er bare litt avhengig. Det går så fint at👍Spør Gud om hjelp, sett opp et nedtrappingsskjema på 2 mnd, kjøp gulrøtter og annet og fyll opp når hungeren melder seg😉 Bare å slutte. Gud hjelper Han😊 Alltid. Hvis vi tar det seriøst.

 4. Interessant å lese det du skriver at folk var mer selvtenkende før. Selv ble jeg født tidlig på 80 tallet, og var derav bare et barn, så den epoken har jeg dessverre ikke opplevd.
  Når begynte dette å endre seg? Hva tror du dette skyldes?

  • Litt Arbeiderparti historie.

   Ifølge teolog Inge Meidel – som i 1977 skrev sin oppgave under tittelen “Arbeiderpartiet og kristendomsundervisningen i skolen fra 1918 til 1930”. Han skriver bla:

   “Før 1918 hadde ikke Arbeiderpartiet særlig innflytelse på norsk politikk, selv om de allerede i 1891 hadde gått inn for en «konfessionløs» skole, for øvrig en grunnholdning som stammer fra marxismen. Partiet hadde også på samme tidspunkt tatt til orde for å avskaffe statskirken ved at staten ikke på noen måte skulle være delaktig i finansieringen av noen form for kristenliv.

   Men i denne perioden fra 1918 til 1930, som var preget av dyrtid, arbeidsløshet og stor nød, vokste Arbeiderpartiet og hadde også sin mest radikale og revolusjonære periode. Dette var en periode der både kirken og kristenfolket reagerte sterkt på deler av partiets politikk. Meidell forteller at det var nettopp i 1918 at Arbeiderpartiet satte den såkalte «Religionsposten» på sitt program. Denne uttrykte at: «Kristendomskundskap utgaar av skolens fagkrets. Den nødvendige kirke- og religionshistoriske kundskap meddeles som et led i historieundervisningen.»

   Dette vedtaket vakte voldsom oppsikt blant de fleste nordmenn, forteller Meidell, ja også innen Arbeiderpartiets egne rekker.

   – Tidligere hadde Arbeiderpartiet behandlet spørsmålet om kristendomsundervisningen med den største demokratiske grundighet og varsomhet, mens det nå hadde gjort et ubetenksomt vedtak der det hadde latt seg utmanøvrere av en liten gruppe revolusjonære marxister.

   Denne gruppen, som kanskje utgjorde 20 prosent av partiet, besto blant annet av en sentral person ved navn Edvard Bull senior. Han ga i 1923, i forbindelse med at Arbeiderpartiet brøt med Komintern (en internasjonal sammenslutning av kommunistiske og venstresosialistiske partier), ut et skrift med tittelen «Kommunisme og religion».

   Om dette skriftet skriver Meidell: «I dette skriftet er det sannsynlig at Bull mener at ateismen er til gagn for revolusjonen, og at Arbeiderpartiet burde bruke «statsmakten» til å arbeide med ateismen for å få gjennomført den sosiale revolusjonen. Selv om han mener at religion er en privatsak, blir det en konsekvens av å kjempe for ateismen at det er en kommunistisk oppgave å utrydde all religion, og han understreker klart og tydelig at man til dette formål vil bruke alle midler som står til rådighet – også staten, til å utrydde den».

   Bull skrev også at: «Statskirken er en kontrarevolusjonær faktor som det er all grunn til å bekjempe», og at «årsaken til kirkens maktposisjon ligger i skolen». Han begrunnet dette med at gjennom kristendomsundervisningen får skolen praktisk talt tak i alle landets barn, i de aller mest påvirkelige årene. Og «er det så at kirken er vår fiende, blir det først og fremst i vår skolepolitikk vi må kjempe mot den».

   Edvard Bulls avsluttende konklusjon lyder som ordene fra en hard og bitter mann, mener Meidell. Der skriver Bull følgende:
   «Vi skal gjøre skolen verdslig, likesom sykepleien og begravelsen og ekteskapet og fødselsregistreringen.

   Vi skal slåss uforsonlig med andre fordummende sekter. Vi skal ha en pågående og hensynsløs kirkepolitikk, fordi vi mener at religion i og for seg er en privatsak

Det er stengt for kommentarer.