Stormen» Wagner nærmer seg: NATO-mål er lastet inn i atomvåpen Iskander – V. Zelenskys ordre om mobilisering på grensen til Hviterussland & Transnistria

“Generell mobilisering i regionene som grenser til Hviterussland og Transnistria ble beordret av den ukrainske A/GETHA, Valery Zaluzny. Samtidig omplasserer ukrainske styrker og trekker seg tilbake fra sør- og østfronten mot den nordlige grensen og det vestlige Ukraina. Nye satellittbilder viser intensive forberedelser for utplassering av tusenvis av Wagner-soldater i Hviterussland. I følge de siste opplysningene vil i det minste Wagnerittene bli utplassert i minst 3 leire med bevæpningen som venter på dem siden sist desember hvor den russiske hæren “forlot” den.” Det er den greske nettsiden “WarNews 24/7” som skriver dette. Nettsiden WarNews 24/7 er igjen aktiv etter noe tids pause

NB: Artikkelen er hentet fra War News 24/7 som også er forfatter av teksten; Bare i Osipovichi-området oppdaget vestlige satellitter 303 telt i denne spesielle leiren, som har et område som tilsvarer 2 fotballbaner. Den totale kapasiteten til leiren er anslått til rundt 15 000 soldater. Wagner vil samle en mye større styrke enn annonsert. Samtidig, ettersom tiden går, setter russerne S-400 og Iskander i operativ beredskap.

Lukasjenko: “Vi har godkjent bombemål for uvennlige land”

Hviterusslands president, A. Lukasjenko, tilførte “bensin til bålet”, avslørte at han har “identifisert og godkjent” stedene for beslutningssentre i “uvennlige land” som vil bli bombet i tilfelle krig. Kanskje Wagners virksomhet er mye nærmere enn det ser ut til. Og Minsk advarer. Dermed er koordinatene til disse sentrene kjent for oss på millimeteren. Og i går ble de klart og nøyaktig definert og godkjent av meg på militærkartene, sa Hviterusslands president. Lukasjenko sa også at ” vestlige politikere setter Europas hode på atomgiljotinen med egne hender.” Det er åpenbart at Lukasjenko truet Polen, Romania og de baltiske landene, hovedsakelig Litauen, med atombombing!

Etter ordre fra Zelensky blir styrkene på nordfronten forsterket

Øverste sjef for de væpnede styrkene i Ukraina Valery Zaluzhny og sjefen for de felles styrkene til de væpnede styrkene i Ukraina Sergey Naev ble beordret til å forsterke den nordlige retningen. Dette ble annonsert av Ukrainas president, V. Zelensky, etter et møte i hovedkvarteret til den øverste sjefen, der lederne for alle rettshåndhevelsesbyråer rapporterte. Zelensky sa at regjeringen og militærledelsen hadde blitt orientert av ukrainske etterretnings- og sikkerhetsstyrker om situasjonen i Hviterussland, Ukrainas nordlige nabo. Polen har også begynt å styrke grensen til Hviterussland på grunn av enheter fra Wagner-gruppen, sa visestatsminister Jaroslaw Kaczynski onsdag.

Ukraina: Ordre om generell mobilisering på grensen til Hviterussland

Samtidig ble det kunngjort generell verneplikt i regionene i Ukraina som grenser til Hviterussland. Generell mobilisering av de ansvarlige for militærtjeneste ble annonsert i Ivano-Frankivsk, Kiev, Chernihiv-regionene. Nå ble det kjent at det også ble annonsert i Chernivtsi-regionen. Alle disse områdene anses som kritiske for den ukrainske forsvarsordningen på nordfronten. Den ukrainske A/GETHA mobiliserer alle tilgjengelige styrker for å blokkere enhver bevegelse av Wagnerittene i det vestlige Ukraina mot Lutsk-Lviv og Transnistria. Ivano-Frankivsk og Chernivtsi ligger på grensen til Romania og Transylvania. Lutsk og Lviv vokter grensen til Polen mens Chernihiv ligger i Nord-Ukraina på grensen til Hviterussland.Regionale myndigheter har varslet at de forventer militærtjenestepliktige ved militære registrerings- og vernepliktskontorer innen 10 dager og har truet med straffeforfølgelse av de som ikke møter.

Ukrainske A/GETHA V. Zaluzni: Jeg har mange frykt…

Den øverste sjefen for de væpnede styrkene i Ukraina, Valery Zaluzhny, avslørte i et intervju med den amerikanske avisen Washington Post at han forbereder seg på det verste scenariet. Zaluzny sa spesifikt: «Wagnerittene forlot frontlinjen for en måned siden, men dette hadde ingen effekt på fronten og påvirket ikke den russiske føderasjonen. For å være ærlig følte vi ikke at forsvaret deres kunne bli svekket noe sted.

Imidlertid har jeg mange frykter, ikke minst er Wagner PMC. Og disse fryktene er ikke de eneste. Foreløpig er hovedoppgaven vår å forberede oss på det verste og mest sannsynlige scenarioet. Fra vår side må vi derfor gjøre alle mulige anstrengelser for å minimere de mulige konsekvensene av hva annet kan skje», sa den ukrainske militærlederen.

S-400: En annen bataljon gikk i tjeneste i Hviterussland
Endelig har en ny bataljon av S-400 Triumf luftvernsystemer blitt satt på kampberedskap i Hviterussland, sa landets forsvarsdepartement.

“Fra i dag har effektiviteten til luftforsvaret for å beskytte luftrommet i Hviterussland økt betydelig: en ny bataljon av S-400 Triumf-systemer har tatt opp kampoppgaver,” sa departementet.

S-400-personell har trent og øvd ferdighetene sine ved Kapustin Yar skytefelt i Russland og er klare til å utføre kampoppdrag, sa sjefen for det hviterussiske luftforsvaret og luftforsvarsstyrkene, general Andrey Lukyanovich.

Den hviterussiske forsvarsministeren Viktor Krenin sa tidligere at de russisk-leverte luftvernmissilsystemene har blitt et «formidabelt våpen for forsvar av luftrommet til både republikken og den russisk-hviterussiske unionsstaten».

Den 28. mai kunngjorde Forsvarsdepartementet i Hviterussland ankomsten av et nytt parti S-400 overflate-til-luft missilsystemer, mens landet også har mottatt Iskander-missiler fra Moskva.

Satelittfotoer fra Hviterussland

 

 

 

https://warnews247.gr/plisiazei-kataigida-vagkner-fortothikan-stochoi-natoikon-choron-stous-pyrinikous-iskander-diatagi-v-zelenski-gia-epistratefsi-sta-synora-me-lefkorosia-kai-yperdneisteria/

Én tanke om “Stormen» Wagner nærmer seg: NATO-mål er lastet inn i atomvåpen Iskander – V. Zelenskys ordre om mobilisering på grensen til Hviterussland & Transnistria

Det er stengt for kommentarer.