Stor seier for russerne, Soledar har falt -de ukrainske styrkene overgir seg i tusenvis

De russiske styrkene har hatt en stor seier i Soledar og jaget ut de ukrainske styrkene som har flyktet til saltgruvene. Ukrainere overgir seg i massevis – Russisk offiser sier: “Vi vil “sementere” dem i gruvene hvis de ikke kommer ut”. Det er regulære styrker fra folkerepublikken og leiesoldater fra Wagner som etter lange kamper omsider har lykkes med å ta kontroll over Soledar. Både russiske kilder og vestlige kilder ser ut til å være enige om at Soledar og Bakhmut er et tapt kapittel for regimet i Kiev. Den forestående katastrofen for de væpnede styrkene i Ukraina nær Soledar betyr kollapsen av det ukrainske forsvaret på hele Donbass-fronten.
En serie videoer viser angivelig ukrainske styrker som overgir seg i massevis til den russiske hæren. Tapene er svært alvorlige for den ukrainske hæren. Dessverre for Kiev og den ukrainske administrasjonen er Soledar over. Slaget var tapt. Ingen forsto hvorfor, for mens russerne tilbød en 36-timers våpenhvile, godtok ikke den ukrainske kommandoen det for å redde hundrevis av soldater og ta dem ut av byen. Stor feil. Trolig visste russerne hva som ville skje og ga dem en livline. Men de utnyttet det ikke. I dag kjørte russiske og allierte styrker en strekning på 2,5 km inn i Soledar med start fra Dekonskaya jernbanestasjon til de første inngangene til saltgruvene. Russiske militærkilder anslår at Soledar vil være fullstendig klarert innen en uke og Bakhmut vil falle innen måneden, skriver WarNews 24/7.

Russiske tjenestemenn anbefaler til administrasjonen at inngangene og utgangene til gruvene skal forsegles med sement og voktes på 24-timers basis av droner og soldater inntil de fangede ukrainske styrkene overgir seg. Noe som også ble gjort i Azovstal for ikke å kaste bort verdifull tid i meningsløse kamper. Soledar er en strategisk viktig by. Den har en underjordisk festning, gruvene til Artyomsol-bedriften.

4 tanker om “Stor seier for russerne, Soledar har falt -de ukrainske styrkene overgir seg i tusenvis

 1. Vesten bør straks slutte å sende våpen til Ukraina og gå i forhandlinger med Russland, men de vil ikke Babylon ( USA)

  Igjen les Valdres profetien og forstå hvilken ti vi lever i , vi lever i apokalyptiske rytternes tid , kun Jesus kan frelse oss , jeg klynger meg til Jesus, heller tåle spot fra denne verdens barn , en å miste Jesus.

  6
  7
  • Våpenhvilen ble “brutt” etter ett minutt av ukrainske styrker. Det ble en våpenhvile light i den grad at russerne besvarte angrep, men avstod fra å avfyre missiler langt inn i Ukraina.
   Selv NRK sa at det har vært stillere med angrep i disse dagene.
   Det beste som kunne skje hadde vært at Ukraina sa ja til våpenhvilen og at disse dagene ble brukt for å forhandle frem en lengre våpenhvile og finne sammen på et eller annet forhandlingsbord.
   Men jeg tipper krigen tar seg opp igjen når de 36 timene er over.

   1
   3
 2. The town of Soledar, Donetsk region, remains under the control of the Armed Forces of Ukraine.
  This was stated by the spokesman for the Eastern Group of the Armed Forces, Serhiy Cherevaty, who spoke on the air of the telethon, an Ukrinforn correspondent reports.

Det er stengt for kommentarer.