Stor russisk marineflåte på vei mot Norge -regjeringen bekymret for økt russisk aktivitet i nord

Den økende russiske militære aktiviteten i nordområdene gjør den norske regjering bekymret

Russland har varslet mulige missiltester hele fire forskjellige steder utenfor kysten av Norge i perioden 14. – 17. august. En større marinestyrke har satt kursen mot øvingsområdene, som er plassert i internasjonal farvann utenfor kysten av Nordland og Troms. Regjeringen sier den er bekymret. Dette er den direkte foranledningen til at tre amerikanske P-8 Poseidon overvåkingsfly har ankommet Andøya, opplyser Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til nettstedet Aldrimer.no. Vi ser at det er uvanlig høy militær aktivitet i våre nærområder akkurat nå. Det er et større antall russiske marinefartøy som seiler mot et spesifikt område, sier talsmann ved FOH, Sigurd Tonning-Olsen.

«Russland har varslet at landet i perioden 14.-17. august vil etablere fire store fareområder i internasjonalt farvann utenfor kysten av Nordland og Troms. Dette indikerer at russiske sjø- og luftstridskrefter planlegger å gjennomføre omfattende skarp øvingsaktivitet i disse områdene. Den ventede russiske øvingsaktiviteten føyer seg inn i et mønster der Russland opererer og driver militær aktivitet hyppigere og lengre vest enn tidligere», skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I følge FOH er det varslet skytefelter i internasjonalt farvann utenfor kysten både av Mo i Rana og Andøya. Norge vektlegger forutsigbarhet og tilbakeholdenhet i planlegging og gjennomføring av nasjonal og alliert militær øving og trening. Vi kan ikke se at Russland tar de samme hensynene. Vi ser heller ikke rent militære grunner til at den ventede russiske øvingsaktiviteten må gjennomføres i nettopp disse farvannene så langt vest og i nærheten av Norge, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Bekymret

Regjeringen uttrykker nå bekymring over den varslede og langt hyppigere og mer pågående russiske øvingsaktiviteten tett på norsk territorialfarvann. Les hele artikkelen fra nettstedet aldrimer.no

 

Facebook Comments

1 tanke om “Stor russisk marineflåte på vei mot Norge -regjeringen bekymret for økt russisk aktivitet i nord

  1. Frykt ikke du lille hjord. Selv om hedningene skremmes for dette. Snart blir dere avkrevd å avsverge deres tro. og da kan ingen bli stående som ikke er beskyttet av BÅDE Kristus OG hans Far JEHOVAH. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *