Spenningen øker i Nord-Israel -Statsminister Netanyahu advarer Syria og Libanon mot å la Hizbollah angripe fra deres territorium

Netanyahu i samtale med Naftali Bennett (arkivfoto)

Israels statsminister Benyamin Netanyahu advarer søndag både Syria og Libanon mot å la terrorgruppen Hizbollah bruke deres territorium til å gjennomføre angrep på Israel. Etter at den Iran-finansierte terrorgruppen Hizbollah har sverget hevn etter at en av deres krigere ble drept i et israelsk angrep i Syria, har spenningen økt i det nordlige Israel. IDF har sendt store forsterkninger til området, og det er satt opp militære kontrollposter langs flere veier i grenseområdene mot Nord. Samtidig står israelske kampfly klar til hurtig respons dersom Hizbollah velger å gjøre alvor av trusselen.

I sin uttalelse understreker Netanyahu at Israel vil holde den syriske og libanesiske regjeringen ansvarlig for angrep fra deres områder og at Israel ikke vil tillate at Iran bruker nabolandene som springbrett for angrep mot Israel. “Vi vil ikke tillate at noen undergraver vår sikkerhet eller truer våre borgere. Vi vil ikke tillate angrep på vårt militære personell,” sa Netanyahu videre. Den økte spenningen kommer samtidig som Israel møter store utfordringer på grunn av den pågående Corona situasjonen. Så langt har 464 israelere dødd av Covid-19. I videoen under lagt ut av Hananya Naftali som for øyeblikket befinner seg i den nordlige del av Israel.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *