Vi ønsker alle noen riktig velsignede dager med Jesus i sentrum

 

40 tanker om “Vi ønsker alle noen riktig velsignede dager med Jesus i sentrum

 1. Noen gode fridager ønskes også alle fra meg midt i mørketiden. Men selv om solen ”snur” og dagene blir lengre og lysere kan vi dessverre vente oss det motsatte hva denne onde verden angår.

  Katastrofer, tiltagende vilt vær, utryddelse av stadig nye dyrearter, hav fulle av mikroplast, vold, krig, kommende økonomisk kollaps, skilsmisser, fostermord og nukleære trusler skriker mot oss fra snart det minste bygdeblad.

  Alt dette er en oppfyllelse av Bibelens nøyaktige profetier – historie nedtegnet på forhånd for tusener av år siden. I sitt ord har Gud lovet ”å ødelegge de som ødelegger jorden”. Det klarte man ikke før med ild, spyd, sverd og piler. Men i 1914 oppstod det noe markert nytt. 56 nasjoner startet en verdenskrig som drepte flere titalls millioner mennesker med giftgass, bombefly og et kollossalt antall spreng-granater.

  Endetiden i Bibelen hadde begynt! Med all sin gru, men også med et kristent håp om at enden for denne onde tingenes ordning var innen rekkevidde.

  Nå, straks 104 år etter dette kraftfulle tegnet, kan vi endelig se Kristi komme og inngripen rett foran oss! Det er så spennende tider nå at det er all grunn til å holde seg edrue og våke og be.

  Jeg ber også for de av dere som omfattes av det som englene lovpriste Gud for i Lukas 2:14 om da Jesus ble født:

  «Ære være Gud i det høyeste
  og fred på jorden
  blant mennesker som har Guds velbehag!»

  Måtte derfor flest mulig mennesker ha Guds og Kristi velbehag i disse kritiske tider. ”Vi må slåss som om det gjelder livet!”sa Paulus. La oss da være fokusert på de viktigere ting og ikke kikke oss unødvendig til høyre eller venstre, men ha blikket festet på målet – den nye verden, paradiset – der all den nåværende ondskap er veket bort og rettferdighet rår. Ønsker dere en god og lykkelig fremtid alle sammen.

  Deres hengivne Josef

  6
  1
  • En riktig god jul til deg også og alle andre her inne på Søkelys. Om det er mørkt i verden, får man prøve å lage dagen/kvelden så lys og koselig som man kan sammen med dem man er glad i.

  • Den som er i troen på Jesus Kristus er trygg. Jesus Kristus har lovet å gå med sine alle dager inntil verdens ende, så lenge de holder seg til Ham alene.
   Mye fælt som skjer i disse tider og det varsler om at Jesu gjenkomst nærmer seg. Ingen vet dagen eller timen, bare Gud Fader.
   Ønsker alle en velsignet høytid. At vi minnes at Frelseren kom, Guds gave til menneskene. At Han kom ned i vårt mørke, Han som er verdens lys.
   Lyset skinner ennå i mørket .

   🙂

 2. ”Jødene gikk i forventning om at Messias skulle komme” da Jesus var på jorden på bakgrunn av Daniel 9’s profetier om de 70 år/årsukene.

  Den eneste som dukket opp i år 29 var Jesus. Blir jødene aldri leie av å vente på oppfyllelsen av en profeti som også for dem gikk ut på dato for 2000 år siden? Eller tror de og deres kollaboratører ikke på deres egen store profet Daniel heller?

  4
  1
  • År 29 stemmer ikke ved telling fra Jesu fødsel. Jesus er født 4-6 år tidligere enn det som betegnes som år 0. (Egentlig er det også feil å sette 0 som et år)

  • Messias stod frem etter den 69. årsuken. 69 årsuker = 483 år. Murene ble gjenoppbygd i 455 fvt.
   483 minus 455 = 28 som i ordenstall betyr det 29.året.

   Hoderegning ligger ikke for alle. Og ja, at år null ikke finnes har jeg forklart dere mange ganger her inne.

   4
   1
  • Ja du får bruke julen til å finne ut hvorfor Bibelen ikke stemmer. Jødene selv gikk i alle fall i “forventning om at Messias skulle komme”.

   3
   1
  • Voldsomt til QRM fra deg. Du oppfordres til QRT. Spør din ektefelle dersom du ikke vet hva det betyr.

   1
   2
  • Folk begynner gjerne å angripe om ikke-topic når de mangler svar. Du får bruke julen til å lese deg opp i Bibelen så jekker du deg nok ned et par hakk. 73

   3
   1
  • Jeg mangler ikke svar, Josef. På ingen måte, men jeg har ikke mer tid til deg nå. Julematen kaller.

   1
   2
  • Ja hyll himmeldronningen du:

   ” …kvinnene knar deig for å bake offerkaker til Himmeldronningen, og de øser ut drikkoffer til andre guder, slik at de vekker min harme.”

   (Jeremia 7:18)

   Himmeldronningen i dag er Maria, Jesu jordiske mor om hvem Jesus sa:

   “31 Da kom Jesu mor og hans brødre; de ble stående utenfor, men sendte bud og bad ham komme ut. 32 En stor flokk satt omkring ham, og noen sa til ham: «Din mor og dine brødre er utenfor og spør etter deg.» 33 Han svarte: «Hvem er min mor og mine brødre?» 34 Og han så på dem som satt omkring ham, og sa: «Se, her er min mor og mine brødre! 35 Den som gjør Guds vilje, er min bror og søster og mor.» (Markus 3:31-35)

   4
   1
 3. Slapp av litt du Josef. Dette har Gud full kontroll på, selv om du selvfølgelig har planlagt alt i detalj.

  God jul til alle her.

  2
  2
 4. Ja hygg dere rundt juletreet mens det ennå er tid:

  3 For folkenes skikker er ingenting verd.
  De hogger et tre i skogen,
  en treskjærer former det til med øks,
  4 han pynter det med sølv og gull
  og fester det med nagler og hammer,
  så det står støtt.
  5 Gudebildene ligner
  fugleskremslene i en agurkåker;
  de kan ikke snakke,
  og de må bæres, for de kan ikke gå.
  Frykt ikke for dem! De gjør ingen skade,
  men kan heller ikke gjøre noe godt.

  Jeremia 20:3-5

  4
  2
 5. Venner, unge brushaner og uvenner ønskes hermed en riktig god og fredfull jul her fra de romeriske stepper og taiga.

  • Takk til deg for vennlig omtanke. Har akkurat spist middag. I dag var det restemiddag. Modne fiskekaker som ”måtte” tas nå, så min hulde viv.

   4
   1
 6. Sitter på toget på vei over Jæren, på vei til julemiddag. Mange festkledde mennesker rundt meg, i flere aldersgrupper og hudfarger.
  Leser nå på dagen.no, at Jan Hanvold tar Trond Giske i forsvar. Det er “bagateller” mener han og sier det er en “hekseprosess”.
  Han mener at så lenge Giske har lagt seg flat, så må folk tilgi og gå videre.

  Hanvolds manglende kunnskap og forståelse, strekker seg tydeligvis meget langt og bredt!
  Giske har opptrådt usømmelig over mange år, og senest i 2016, da han var gift på nytt og ventet barn.
  Dette handler om tilitt, og den er mistet for godt.
  Giske er ferdig som nestleder, og vil være ute av Stortinget etter valget i 2021.

  En velsignet jul til alle?

  • Dette viser hva kristenheten ser igjennom fingrene med.

   Men hele Arbeiderpartiets nasjonale ledelse er gjennområttent. Det har vel ikke vært en ”arbeider” der på mange, mange år. Kun egenkjærlige broilere som har kuppet politikken på samme måte som falske kristne har kuppet kirken.

   En voksen tillitsperson i likestillingspartiet AP gyver altså løs på kvinnelige tenåringer – stikker hånden opp under bh-en deres og presser dem mot veggen mens han forsøker å starte kyssingen mot ungdommens vilje. Og dette har han drevet på med så mye at han ikke selv vet om det kommer nye anklager imot ham. At det går an!

   Partiløven Giske er blitt partyløven og den godt voksne mannen ser ut til å trives best på nachspiel blant pur unge AUF-damer. At han ikke trekker seg frivillig umiddelbart viser en personlighetsbrist av dimensjoner som ikke passer inn med rollen som parti- eller statsleder. Normale voksne menn får da farsfølelse i møtet med barn og ungdom – ikke kåtskap. Han må nå skjønne at alkohol for ham er sykdom på flaske.

   Jonas Gahr Støre har hørt om disse ryktene lenge, men har ikke gått i dybden for å avsløre virkeligheten om sin nestleder. Han virker så svak at hans motstandere bare kan juble hele veien frem til neste valg.

   Men om Giske ikke trekker seg frivillig må Støre be om ekstraordinært landsmøte. Og da risikerer Støre at HELE ledelsen må vike etter katastrofevalget. Derfor haler han ut tiden og håper at galluptallene likevel ikke skal falle under 20 prosent. Tiden er ennå ikke moden for at en muslim overtar ledelsen i ”det kongelige norske Arbeiderpartiet”, og hele styreproblematikken er nå blitt som en gordisk knute.

   På kort sikt er det bare Giske selv som kan løse de umiddelbare flokene og trekke seg frivillig. Januar blir kjempespennende også for norsk politikk!

   5
   1
 7. Det er ingen hvemsomhelst som nå går ut og advarer om økonomisk nedtur i tiden fremover:

  -– Hvis du får et aksjefall på 20-30 prosent sammen med en renteoppgang ,…. så kan du få en verdireduksjon i fondet, kanskje opp mot 40 prosent, sier oljefondets sjef i ti år Yngve Slyngstad.

  Og er det noe Norge trenger så er det en økonomisk nedtur der gamle hederssvunne verdier atter kan komme på banen. Vesten trykker nå FIAT-penger uten substansiell verdi for harde livet. Det er bankenes utlån som genererer pengemengden.

  All valuta er avhengig av bred folkelig tillit til valutaene. Ikke som i riktig gamle dager der det stod: ”Ett hundrede kroner. Kan indløses i guld”. Gullfoten eller realverdigrunnlaget bak pengene er i dag borte, og vi lever kun i en økonomisk MAD-tilværelse – frykten for Mutual Assured Destruction.

  Økonomene vet inderlig godt at vi lever på en knivskarp egg. FIAT-systemet er avhengig av at vi kontinuerlig kjøper stadig mer slik at systemet ikke kollapser. Derfor importeres innvandrere i millioner til et Europa som er inne i den demografiske solnedgangen. Globalkapitalistene ønsker å kryste det siste ut av den aldrende befolkningens oppsparte midler, og ser for seg at den kommende kollapsen initierer borgerkrig. Når Europa nok en gang ligger i rykende ruiner 73 år etter vil Soros, Bilderberger, Rotschild, Rockefeller og Davos-gutta atter en gang bli rike på å gjenoppbygge ruinene. Akkurat slik USA gjorde i øst opg vest etter 2.v.krig.

  Som ledd i denne opptrappingen må kontante penger vekk fra markedet. Når ingen lenger kan benytte eller spare opp kontanter, vil alle innskudd ligge inne i bankenes egne systemer. Da kan de, som det har hendt i Sverige, kjøre negativ rente på sparekontiene. Det betyr at pengene på kontiene taper sin verdi for hvert minutt de befinner seg på kontiene. De må derfor brukes så raskt som mulig før minusrentene spiser dem opp. Dette passe storkapitalistene svært godt, for de eier også produksjonsmidlene. Og når deres produkter selges øker også de styrtrikes kapital kontinuerlig. Det er blitt et Djevelens kommersielle system.

  For de av oss som tror på Bibelen vet vi også at all religion vil settes under et offentlig forbud. Det vil føre til at de som ikke fraskriver seg sin religion blir nektet å handle varer. Kontrollen med folkets sparebinge, oljefondet, er i dag overlatt til EU’s finanstilsyn i Brüssel.

  Satans system er basert på ”dyret” – nasjonene – og det innebærer tre pillarer. Politisk, militært og monetært. Kristne blir av Kristus animert til å tyde tidenes tegn. Og er det noe denne tydingen viser oss er det at vi står rett foran denne verdens kollaps, noe som kulminerer i ”krigen på Guds den Allmektiges store dag i Harmageddon. Så ”løft deres hoder og rett deres rygger for forløsningen stunder til!”

  5
  3
  • Josef; Da lukter det godt i huset. Ribbe, julepølse, medisterkaker med tilbehør.
   Mener du at man med teologisk begrunnelse bør holde seg borte fra svinekjøtt?
   Vennligst ikke en lang utlegning fra GT.
   Ja eller nei er tilstrekkelig.

  • NEI.
   På den duken som ble senket ned i et syn for Peter om hva Gud tillot spisbart – befant det seg alle de dyrene jødene under Moseloven måtte avholde seg fra.

   Vi spiser det meste her i huset unntatt rent blod som NT advarer i mot. Dog ikke smalahaue. Vi liker ikke at maten på tallerkenen kikker på oss. :=)

   2
   1
 8. EARTHLINGS!

  ON BEHALF OF MY HEAVENLY FATHER JEHOVAH GOD – AND AS AN AMBASSADOR OF HIS SON JESUS CHRIST – I HEREBY DECLARE TO ALL NATIONS: THIS WILL SOON BE THE END OF THE EVIL HUMAN RULE WITH VIOLENCE, WARS AND WICKEDNESS. SUDDEN WILL BE THE DAY OF JEHOVAH GOD THE ALMIGHTY SOVEREIGN CREATOR OF THE UNIVERSE – THE FATHER OF THE HEAVENLY ARMIES HIS ANGELS.

  FOR THOSE AMONG YOU WHO THAT HAVE THE SLIGHTEST INTEREST OF AN ETERNAL FUTURE THIS IS THE DAY OF REPENTANCE.

  THERE IS NO OTHER TRUE GOD THAN JEHOVAH AND NO OTHER LORD THAN JESUS CHRIST.

  THOSE OF YOU PRACTISING MOCKERY AND PERCECUTION OF HIS AMBASSADORS AND FOLLOWERS IS DESTINED TO DESTRUCTION WITHIN SHORTER TIME THAN YOU CAN IMAGINE.YOU AIN’T GOT THE SLIGHTEST IDEA WHAT YOU’RE UP AGAINST!

  THROUGH 6000 YEARS HAS THE LORD OF THE UNIVERSE BEEN WITNESSING EVEN MORE EVILNESS THAN MOST OF HIS CREATED MEN AND WOMEN ARE ABLE TO IMAGINE. BUT THESE TIMES ARE SOON TO BE ENDED.

  REPENT AND REGRET BEFORE IT IS TOO LATE. MY FATHER AND MY BROTHER CHRIST ARE STILL REACHING OUT A HELPING HAND TO YOU ALL. BUT WHEN THE DAY COMES HE WILL NOT LISTEN TO PRAYERS. SO THE DAY OF MERCY IS NOW. TIME IS AT HAND, USE IT WITH EAGER AND HUMILITY. SOON THERE WILL NOT BE A SECOND CHANCE.

  JEHOVAH HAS NO PLEASURE IN THE DEATH OF HIS CREATION. HE LOVES YOU ALL BUT ON ONE CONDITION. TURN TO HIS LAWS AND PRINCIPLES AND HAVE FAITH TO HIS INSPIRED WORDS IN THE BIBLE AND HIS SON.

  SOON TOMORROW WILL BE TODAY. DON’T MISS THIS ONLY OPPORTUNITY OF SAVING YOUR ETERNAL LIFE.

  THIS IS THE WORD OF MY HEAVENLY FATHER JEHOVAH AND HIS SON JESUS CHRIST. BE SOBER, PRAY ALL THE TIME AND KEEP WATCHING THE SIGNS OF THE RECENT TIMES. GOOD LUCK WITH YOU ALL.

  JOSEF

  4
  4
  • Vranglære av store dimensjoner..sier at Gud krever at du vender deg til loven og dens prinsipper og alt som står i bibelen for å redde ditt evige liv..Det Gud krever er tro alene på hans sønn alene. Det er frelsens vei og redningen. Du plusser på krav og bud og blander lov og evangelium på en tragisk måte. Det du formidler er ikke ett nådebudskap, men en lovtrelldom som binder mennesker i egne gjerninger, istedet for Guds nåde alene. Tragisk å lese mølet ditt Josef…omvend deg mens du ennå har tid.

   4
   3
  • Den som har gjetninger, får ikke lønnen av nåde, men som skyldighet. Den derimot som ikke har gjetninger, men tror på den som rettferdiggjør den ugudelige, ham regnes hans tro til rettferdighet.

   Hva skal vi da si at vår far Abraham oppnådde etter kjødet? For ble Abraham rettferdiggjort av gjerninger, da har han noe å rose seg av. Men det har han ikke for Gud. For hva sier skriften: Abraham trodde Gud, og det ble regnet ham til rettferdighet.

   Men den som roser seg, han skal rose seg i Herren. For det er ikke den som gir seg selv godt vitnesbyrd som holder mål.

  • Det er den KRISTNE LOVEN Pettergutt! Den NYE pakt. Ikke Moseloven. Om du har en Bibel vil du der finne en rekke krav til kristne:

   ” 20 Vet du ikke, du uforstandige menneske, at tro er til ingen nytte uten gjerningene?” (Jesu egen halvbror Jakob i Jakob 2:17)

   “Hver den som påkaller Jehovahs/Jahvehs navn skal bli frelst”.
   (Romerne 2:13) (Apgj. 2:21)

   “Ve meg om jeg ikke forkynner” (Paulus 1. Kor. 9:16)

   Etc.etc. Jeg bare nevner et par ting. Du farer vill fordi du ikke kjenner skriftene og setter din lit til falske lærere som sier at alt er greit og konsekvensløst. Prisen for dette er dyr – selve det evige livet. Vend om Petter. Det skulle vært en glede å se deg på den nye jord.

   5
   2
  • Til Oddbjørn:

   “21 Var det ikke på grunn av gjerninger at vår far Abraham ble erklært rettferdig? Han brakte jo sønnen Isak som offer på alteret. 22 Der ser du: Troen virket sammen med hans gjerninger, og gjennom gjerningene ble troen fullendt”.

   (Jakob 2:21,22)

   4
   1
  • Ikke gjerninger for å bli frelst, men som en følge av at en er frelst. Hvis ikke troen virker noe frukt eller gjerninger, ja da er det en død tro.

   Vi ber om at dere må bli fylt med kunnskap om Guds vilje i all åndelige visdom og forstand, så dere kan vandre verdig for Herren, til behag for ham i alle ting, ved at dere bærer frukt og vokser i all god gjerning gjennom kunnskapen om Gud.

  • Jo, gjerninger må til for å opprettholde den frelsen som kom med troen. Ellers er troen død og til ingen nytte. Derfor skal også de overlevende og de oppstandne menneskene på den nye jord etter Harmageddon undervises i tusen år før de blir klarert for evig liv.

   1
   2
  • Et kort svar Josef. Gjerninger er en naturlig frukt av det nye livet, en naturlig frukt av å leve i koinonia med den levende Gud og Hans evige Sønn, Jesus Kristus. Johannes skrev: “Dette er det evige livet, at vi kjenner (ikke bare rent Intellektuelt, men også ut fra et liv i samfunn med) Deg, du den eneste sanne Gud og Han Du utsendte, Jesus Kristus”
   1 Joh 1,3 det som vi har sett og hørt, det forkynner vi og eder, forat og I kan ha samfund med oss; men vårt samfund er med Faderen og med hans Sønn Jesus Kristus.
   1 Joh 1,6-7 Dersom vi sier at vi har samfund med ham, og vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten; 7 men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfund med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd.
   Rom 3,20 siden intet kjød blir rettferdiggjort for ham ved lov-gjerninger; for ved loven kommer syndens erkjennelse.
   Rom 3,24 og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus,
   Rom 3,28 For vi holder for at mennesket blir rettferdiggjort ved troen, uten lov-gjerninger.
   Rom 4,2 For blev Abraham rettferdiggjort av gjerninger, da har han noget å rose sig av. Men det har han ikke for Gud;
   Rom 5,1 Da vi nu altså er rettferdiggjort av troen, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus,

   2
   1
  • 1I uforstandige galatere! hvem har forgjort eder, I som har fått Jesus Kristus malt for øinene som korsfestet? 2Bare dette vil jeg få vite av eder: Var det ved lov-gjerninger I fikk Ånden, eller ved troens forkynnelse? 3Er I så uforstandige? I begynte i Ånd; vil I nu fullende i kjød? 4Så meget har I oplevd forgjeves! – om det da virkelig er forgjeves. 5Han altså som gir eder Ånden og virker kraftige gjerninger iblandt eder, gjør han det ved lov-gjerninger eller ved troens forkynnelse?

   6Likesom Abraham trodde Gud, og det blev regnet ham til rettferdighet. 7Derfor skal I vite at de som har tro, de er Abrahams barn. 8Og da Skriften forutså at det er ved tro Gud rettferdiggjør hedningene, forkynte den Abraham forut det evangelium: I dig skal alle folk velsignes. 9Så blir da de som har tro, velsignet med den troende Abraham.

   10For så mange som holder sig til lov-gjerninger, er under forbannelse; for det er skrevet: Forbannet er hver den som ikke blir ved i alt som er skrevet i lovens bok, så han gjør det! 11Og at ingen blir rettferdiggjort for Gud ved loven, er åpenbart; for: Den rettferdige, ved tro skal han leve; 12men loven har ikke noget med troen å gjøre, men: Den som gjør det, skal leve derved. 13Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse, idet han blev en forbannelse for oss – for det er skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre – 14forat Abrahams velsignelse kunde komme over hedningene i Kristus Jesus, så vi ved troen kunde få Ånden, som var oss lovt.

   15Brødre! jeg taler på menneskelig vis. Selv en menneskelig pakt vil ingen gjøre til intet eller legge noget til efterat den er stadfestet. 16Nu blev løftene gitt Abraham og hans ætt; han sier ikke: Og dine ætlinger, som om mange, men som om én: Og din ætt, og dette er Kristus. 17Dette er da min mening: En pakt som forut er stadfestet av Gud, gjør ikke loven, som er gitt fire hundre og tretti år efter, ugyldig, så den skulde gjøre løftet til intet. 18For får en arven ved lov, da får en den ikke lenger ved løfte; men Gud har gitt Abraham den ved løfte.

   19Hvad skulde da loven til? Den blev lagt til for overtredelsenes skyld, inntil den ætt kom som løftet gjaldt – gitt ved engler, ved en mellemmanns hånd; 20men en mellemmann er ikke bare for én; men Gud er én. 21Er da loven imot Guds løfter? Langt derifra! for var det gitt nogen lov som kunde gjøre levende, da kom rettferdigheten virkelig av loven; 22men Skriften har lagt alt inn under synd, forat det som var lovt, skulde ved tro på Jesus Kristus bli gitt dem som tror.

   23Men før troen kom, blev vi holdt innestengt i varetekt under loven til den tro som skulde åpenbares. 24Så er da loven blitt vår tuktemester til Kristus, forat vi skulde bli rettferdiggjort av tro; 25men efterat troen er kommet, er vi ikke lenger under tuktemesteren;

   26alle er I jo Guds barn ved troen på Kristus Jesus; 27for I, så mange som er døpt til Kristus, har iklædd eder Kristus. 28Her er ikke jøde eller greker, her er ikke træl eller fri, her er ikke mann og kvinne; for I er alle én i Kristus Jesus. 29Men hører I Kristus til, da er I jo Abrahams ætt, arvinger efter løfte.

   1
   1
  • Det er forskjell på Moselovens gjerninger som vi er fridd fra og kristne gjerninger vi er forpliktet til å strekke oss etter. Abraham var ikke under Moseloven.

   1
   1
  • Men da vi innså at et menneske ikke blir rettferdiggjort av lovgjerninger, men ved tro på Kristus Jesus, da trodde også vi på Kristus Jesus, for å bli rettferdiggjort ved tro på Kristus og ikke av lovgjerninger. For ikke noe menneske blir rettferdiggjort av lovgjerninger.

   Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, mildhet, godhet, trofasthet, saltholdighet, avholdenhet. Mot slike er loven ikke. De som hører Kristus Jesus til, har korsfestet kjødet med dets lyster og lidenskaper. Dersom vi lever i Ånden, da la oss vandre i Ånden. La oss ikke ha lyst til tom ære, så vi egger hverandre.

  • Jeg tror mange her misforstår. Jødene mente seg fortsatt å trelle under Moselovene. DISSE LOVENE alene kunne bare gi liv om menneskene kunne klare å leve etter dem.

   Men det kunne bare et fullkomment menneske klare. Og det eneste mennesket som fikk til det var Jesus. Han oppfylte Moseloven ved at hans død som fullkommen derfor innebar et offer som tilsvarte den fullkomne Adams død. Loven sier jo “like for like, liv for liv”.

   En ufullkommen etterkommer av Adam var ute av stand til å oppfylle dette inntil Jesus kom på banen. Dette fordi Jesu liv bare delvis stammet fra den ufullkomne Maria. Hennes resessive eggcelle ble jo befruktet av en dominant sædcelle konstruert i himmelen som overskygget ufullkommenheten og genererte det tredje fullkomne mennesket i historien – etter Adam og Eva.

   Dette betyr ikke at vi kan gjøre krav på livet. Men Gud har en legitim juridisk presedens å vise til DERSOM han vil gi oss det evige livet tilbake i barmhjertig gave. En av forutsetningene da fra Hans side da er at vi viser TRO. Ikke bare en kunnskapsbasert passiv tro, men en AKTIV TRO.

   For tro alene som frelsesmiddel er bare en av de mange forutsetningene for evig liv vi finner i det nye testamentet. Vi kan ikke trekke ut ett skriftsted og bare leve etter det. For:

   “SUMMEN AV DITT ORD ER SANNHET”, sier Bibelen.

  • Husk at apostlene snakket til jøder. De lovgjerningene som apostlene
   avviste som grunnlag for frelse var Moseloven. Den kristne nye pakt innebærer nye lover og prinsipper – kristne gjerninger – som MÅ virke sammen med troen for å bevirke frelse.

  • Søkelys: “Et kort svar Josef. Gjerninger er en naturlig frukt av det nye livet”.

   Hvorfor sier da Paulus at “jeg har ikke sett dere slåss som om det gjelder livet”…

 9. Jeg ønsker dere alle sammen en gledelig julehøytid med Jesaja 9,6

  For et barn er oss født. En Sønn er oss gitt. Herredømmet er på hans skulder. Hans navn skal kalles Under, Rådgiver. Mektig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.

  • Ja i tusen år skal Kristus regjere over menneskeheten sammen med sine åndelige brødre. Etter de tusen år skal han atter underlegge seg Jehova og Jehova skal være alt i alle:

   ” 24 Så kommer enden, når han overgir sin kongemakt til Gud, Faderen, etter at han har tilintetgjort all makt, myndighet og velde. 25 For han skal herske som konge inntil Gud «har lagt alle fiender under hans føtter». 26 Den siste fiende som tilintetgjøres, er døden. 27 For «alt la han under hans føtter». Når det heter alt, er det klart at Gud selv er unntatt fra dette. For han er jo den som har lagt alt under ham. 28 Og når så alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underordne seg under Gud som har lagt alt under ham, og Gud skal være alt i alle.” (1. Korint 15:24-28)

   2
   2

Det er stengt for kommentarer.