Søkelys fremdeles delvis ute av drift grunnet sykdom

 Foto: uzi978  Lisens

Som kjent har redaktør for denne nettsiden vært syk en periode. Og i forbindelse med at en overlege har søkt meg innlagt for et operativt inngrep i ryggen, vil jeg i forkant av dette måtte gjennomgå full nevrologisk utredning. Jeg har en tid nå fått dårlige svar på noen blodprøver tatt hos fastlegen. Først var det for lite folinsyre i blodet. I følge Norsk Helse Informatikk kan “folatmangel kan føre til blodmangel (anemi) med for få røde blodceller og lavt hemoglobin. Tilstanden skyldes nedsatt opptak i tarmen som følge av feilernæring eller underernæring, eller økt behov ved svangerskap og enkelte sykdommer. I samme undersøkelse ble det påvist for lite natrium i blodet. Etter at dette ble korrigert ved hjelp av medikamenter, ble det så under en ny blodprøve påvist for lave verdier av vitamin D3. Også mangel på vitamin D3 kan gjøre en sliten, trøtt, svimmel og gi økt søvnbehov.

Vår frelser vil en dag komme tilbake, og vi Guds folk, venter og lengter etter denne store viktige dag.

Også dette ble korrigert ved hjelp av en kombinasjon av solskinn og vitamin tilskudd. Men jeg følte meg fremdeles like trøtt og dårlig, hadde økt søvnbehov og iskalde hender osv. Nye prøver ble tatt og B hemoglobinen var lav. Jeg ble så tatt av et medikament som kan påvirke blodprosenten negativt, og etter en måned viste prøvene noe bedring. I forrige uke var jeg etter anmodning fra min ortopediske overlege til undersøkelse på nevrologisk poliklinikk, og undersøkende lege -som virket meget grundig, ville ha en grundig undersøkelse av hele meg, noe som inkluderer en rekke CT og MR bilder samt noe som kalles spinalpunksjon. Denne prosessen er nå begynt og mandag var jeg til CT undersøkelse av bryst og mage på sykehuset i Kristiansand. Rett før helgen fikk jeg innkallelse til nevrologisk avdeling for spinalpunksjonen som finner sted om litt over to uker, og i dag lå det innkallelse fra Arendal sykehus som skal ta MR av hode og nakke. Det som nå gjenstår av billeddiagnostikk er nr MR av ryggen og bekken samt nye bilder av knær og hofte. Jeg vil tro at disse tingene vil bli gjennomført forholdsvis raskt hvorpå etterpå jeg igjen vil få time hos den nevrologiske legen. Det som er gledelig med det hele er at jeg i hvert fall får en omfattende medisinsk vurdering av helsen. Dersom disse undersøkelsene utelukker annen sykdom eller årsak, vil ortopeden forsøke å fjerne det i ryggen som presser på noen nerver -som frem til nå har gitt en rekke plager med sterke smerter. Søkelys vil derfor inntil videre kun sporadisk bli oppdatert. Det jeg med full fred i hjertet kan si er dette: Jesus Kristus og Han korsfestet for mine synders skyld gir håp og trøst i alle situasjoner. Jesus Kristus er frelseren som alltid er med min side og Jesus vil ikke svikte eller forlate meg. Både i gode og vanskeligere dager er Jesus en realitet og hans omsorg og kjærlighet forblir. Jeg avslutter denne korte oppdateringen med et klipp fra menigheten jeg elsker og savner. Klippet er sangen “Jeg skammer meg ikke ved Golgata kors” og ble tatt opp under et møte sommeren 2017. Tekst Kjell Andersen

19 tanker om “Søkelys fremdeles delvis ute av drift grunnet sykdom

 1. Alt godt til deg Kjell Anderse og god bedring. Men ettersom dine bønner ikke til nå har virket, anbefaler jeg deg å gjøre som Jesus, og i stedet rette dine inderlige bønner til Faderen Jehovah og avslutte dine bønner med “i Jesu navn amen”.

  Uansett håper jeg den medisinske behandlingen virker til slutt. Og så har du jo det strålende håpet om å komme inn på en ny paradisisk jord etter Harmageddon der “ingen borger skal si at han er syk”. Lykke til.

  2
  5
  • Ønsker deg god bedring. Og må det bli bedre og bedre dager fremover nå for deg Kjell Andersen. Det var mye du hadde å stri med…

   Men så godt at du skal få en omfattende medisinsk vurdering nå. Og så godt vi har En som ser oss. Uansett. Gud velsigne deg, og takk for alt arbeid og alt du skriver 🙂

   Takk for fin sang. Det er en helt nydelig gjeng som synger 🙂

   (JV, du har vel aldri skuffet meg mer. Jeg vet at du tror som du skriver, men visse ganger må du lære deg å holde jævelskapen for deg selv. Og vise mennesker respekt. Det er hårreisende hva du skriver, jeg vil bare gråte. Og hvis du nå har tenkt å kommentere Hannahs følelser, så la være. Ta deg en tur ut og hogg ved. Jeg fatter ikke hvordan du skal klare å sove i natt… Jesus har hørt Kjell Andersen bønner, Han svikter aldri.)

   5
   2
  • Matteus 7:

   21 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, og drevet ut onde ånder ved ditt navn, og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn? 23 Men da skal jeg si dem rett ut: Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!

   2
   4
  • Takk for en påminnelse om et viktig tema. Spesielt i disse siste profetiske tider før Jesus Kristus kommer tilbake.

  • Takker, Gud har all kontroll. Jeg er så glad for at jeg kan rette mine bønner direkte til Gud Fader i Jesu navn. Guds løfter står fast, og la meg si det slik. Det finnes litt for mange mennesker som tror at Gud er en cola-automat. Man putter inn noen tiere med tro, trykker på den rette knappen, og vipps kommer det ut en iskald cola-flaske.
   Andre igjen vil hevde at vi som kristne skal kreve våre rettigheter i Jesu navn. Jeg er blant dem som legger alle ting frem for Gud i bønn og hviler i vissheten om at Gud elsker meg.
   Når det gjelder din anvisning: Som kristne retter vi vår bønn til Gud vår Far i Jesu navn, og samtidig kan vi legge frem absolutt alt i bønn til Jesus. Det ser vi at en rekke bibeltekster i det nye testamentet. “Min Herre og Gud” utbrøt tvileren Thomas da han fikk berøre Jesu gjennomstugne hender.
   Som tidligere skrevet i mange artikler i Søkelys står jeg fjernt fra den type teologi som lover gull og grønne skoger til dem som sår inn penger til Herrens hurragutter. Jeg tror at vi har en suveren Gud. Noen ganger svarer Gud ja på våre bønner og gir et mirakel. Andre ganger må vi kanskje vente tålmodig på Herren, og andre ganger svarer Herren kanskje nei på vår bønn. Dette er ikke min vilje for deg, for vi må ikke glemme at vi gjennom sykdom og lidelser faktisk kan lære mye om Guds farshjerte for sine barn.

   Det er først på den nyskapte himmel og jord at ingen borger skal si han er syk.. Så jeg venter og lengtes etter nettopp den dagen -da dette nye skal bryte frem. I mellomtiden kan jeg fortrøstningsfullt vende meg til Jesus og hvile i Hans omsorg.
   Amen

  • Takk for veldig fin sang med Oddrun Hyttedalen. Med masse visdomsord i. Har hørt kun en annen sang på V.Norge av ho, men denne her skulle de ha spilt der…
   Måtte sjekke litt om sangen. Den er komponert av Per Tveit. Hun har brukt 13 låter av ham. Gleder meg til å høre de andre12 🙂
   Det var litt spesielt at du ga meg akkurat den sangen nå…. I et par dager har jeg brukt spesielt setningen “la din vilje skje, på jorden som i himmelen” i stedet for annen bønn.

  • Takker for omtanken. Hva med dette vrøvlet at bønnene mine til nå ikke har virket. Bønn virker alltid kjære vokter.
   Bønn er ikke noe tryllemiddel for å oppleve gode dager eller få oppfylt egoistiske ønsker.
   Bønn er først og fremst å legge sitt liv og situasjon i Jesu hender og overlate bønnesvaret til ham.
   Jeg stoler på Jesus Kristus, ikke min egen evne til å be eller hvordan ting skal formuleres i bønn.
   Du har fullstendig misforstått den troendes bønn.
   Hadde kristen bønn dreid seg om å skulle virke, da forstår jeg ikke hvorfor ikke hele vakttårnet setter seg ned, fyller ut en lottokupong og krever 7 rette og million gevinst. Bønn er for meg min fortrolige samtale med Herren Jesus -og tro eller tillit er å legge sitt liv og fremtid i Jesu hender.
   Denne ideen om at noe virker eller ikke virker minner meg om den ånd som preger den falske lykkeforkynnelsen.
   Du er på ville veier kjære vokteren.

  • “Matteus 7:

   21 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, og drevet ut onde ånder ved ditt navn, og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn? 23 Men da skal jeg si dem rett ut: Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!”

   Utrolig, men egentlig ikke overraskende, at akkurat DU henviser til dette, og ikke tar inn over deg at dett omhandler DEG SELV, LIKE mye som det gjelder andre. Slik er de som opphøyer seg selv.

   3
   1
 2. Jeg ønsker Kjell Andersen god bedring – og Herrens velsignelse ! Samtidig registrerer jeg at han nå har slettet alt jeg har skrevet den siste tiden – som jeg har lagt et ikke ubetydelig arbeid i å formidle – herunder info om TV Visjon Norge.

  Alt dette er slettet av redaktøren av denne nettsiden.

  Men jeg har egen nettside som jeg redigerer selv – og som andre ikke kan endre: turestril. blogspot.com.

  • Jeg har ikke slettet et eneste innlegg av deg Ture. I utgangspunktet har det vært kjørt den policy at en sak stod åpen for kommentering i 30 dager, etter det fjernes muligheten til å kommentere. For et par dager siden gjorde jeg noen tekniske endringer hvor jeg avstengte en del saker for kommentering, tenkte at siden jeg nå en periode vil bli opptatt med helse, forskjellige tester, reising til et par andre sykehus i Sør Norge osv -så er det fornuftig å stenge av for kommentering.
   Når jeg slikt stenger av blir ikke kommentarene slettet, med de blir usynlige inntil jeg tilbakestiller endringen.
   Jeg har nå åpnet opp igjen de stengte sakene.

  • Intet av det du har skrevet er slettet. Men jeg kan usynliggjøre kommentarer under hver enkelt sak. Dette vil bli gjort i forkant av sykehus innleggelsen eller dersom jeg blir fraværende noen dager.

 3. Jesus ER kommet tilbake, men siden 1914 – da endetiden begynte – har han kommet usynlig for oss – gresk parousia. Hvordan skulle han ellers Hersket midt i blant sine fiender og skille fårene fra gjetene”, slik skriften sier.

  Når han snart kommer – gresk ekjomenon – blir det med dunder og brak etter at FN-dyret er inspirert av Gud til å forby all offentlig religiøs utøvelse. Da sier verden “fred og sikkerhet”, og som Bibelen sier kommer det “en brå undergang over dem”.

  Vend om til Jehovah Kjell så får du og andre leve på jorden så lenge dere vil. Lykke til!

  2
  7
  • Jeg foretrekker himmelen som er mitt rette hjem.
   Og for meg er himmelen der JESUS er.
   Dette jordiske paradis Vakttårnet snakker om appellerer ikke til meg. Jeg er Ef 2,6 I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham.
   Min posisjon med Kristus er i himmelen. Ikke i et jordisk paradis.

  • 1.Tess. 4: “15 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. 16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli RYKKET BORT sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.”
   Her drar jeg sammen med Kjell og de andre 🙂 In the twinkling of an eye. “I et NU -på et øyeblikk.” (1.Kor.15:52)

   Ap.Gj. 1: “9 Da han hadde sagt dette, ble han løftet opp mens de så på, og en sky tok ham bort foran øynene deres. 10 Som de nå stirret mot himmelen mens han dro bort, sto med ett to menn i hvite klær foran dem 11 og sa: «Galileere, hvorfor står dere og ser mot himmelen? Denne Jesus som ble tatt bort fra dere opp til himmelen, han skal komme igjen PÅ SAMME MÅTE som dere har sett ham fare opp til himmelen.»
   Her er Jesus synlig. Det blir som Bibelen har sagt.

  • Lykkelig er e milde for de skal arve JORDEN, sa Jesus.

   Det er bare 144000 kvinner og menn som skal til himmelen.Og mange av disse er utvalgt helt siden pinsedagen i år 33. Det blir snart trist å være vitne til alle de skuffede ansiktene deres når dagen kommer.

   2
   2
  • “Vokteren:
   Lykkelig er e milde for de skal arve JORDEN, sa Jesus.”
   Vi har sett DIN “mildhet”. DEN “mildheten” har vi gjenløste absolutt ikke bruk for.

 4. Tenk å se at det fremdeles – for 2 år siden fantes kvinner i lydighet som tildekket sitt hode. Fin video.
  s

 5. Ja , eg har tenkt på deg Torstein og det du måtte gå gjennom avdi kona di døydde. Ein kan ikkje skjøna slikt utan sjølv å røyna tap av ektefelle. Heldigvis har eg mi kone – og det er no snart 54 år sidan me vart gifte – dette takkar eg Herren for.
  Du har gått heilt andre vegar i Bibelen og funne ut at Yeshua kjem til Oljeberget i 2028. Eg nyttar profeten Daniel og har kome fram til 2027. Ja , eg kan ha rekna feil eit år – men slikt er uhyre interessant å studera….

Det er stengt for kommentarer.