Slår alarm om global krise i forsyningssituasjonen -Ute av kontroll

Som Søkelys lenge har skrevet om så står verden foran en omfattende og global krise når det gjelder forsyninger av forskjellige produkter inklusiv importerte matvarer, Søkelys har lenge vært alene om å varsle og blitt møtt med vantro, hån og påstander om konspirasjonsteorier. I dag kunne Børsen/Dagbladet i et oppslag fortelle det vi har omtalt i flere måneder. “Julehandelen er truet, prisene skyter i været og forsinkelsene blir stadig større. Situasjonen for verdenshandelen blir bare «verre og verre», advarer logistikk-kjempe.

«Hovedpulsåra i den globale handelen er så godt som blokkert.» Det er bildet danske Børsen.dk maler av den enorme flaskehalsen som har sendt verdenshandelen ut i en kritisk situasjon. Som Dagbladets finansnettsted Børsen har omtalt i en lang rekke saker, har en enorm vekst i etterspørsel, kombinert med et nært utrolig sammenfall av hendelser, skapt en global fraktkrise. Og nå går alarmen for stadig flere aktører. – Det er ute av kontroll for øyeblikket, sier Niels Larsen i det danske transportfirmaet DSV, til avisa. Ifølge den danske avisa ligger det akkurat nå hele 37 store containerskip i kø utenfor havnene i Los Angeles og ved Long Beach. Samtlige venter på å kunne legge til kai for å losse av.

– Verre og verre
Havneknutepunktene tar normalt imot så mye som en tredjedel av all sjøfrakt til USA, ifølge danske BT. Nå er det full blokkering. – Flaskehalsene blir bare verre og verre akkurat nå. For når et skip blir liggende i ukevis utenfor Los Angeles i påvente av å bli tømt, så kommer jo skipet heller ikke tilbake til Asia. Og når det til slutt kommer tilbake dit, så møter det på nye flaskehalser der, fortsetter Larsen, som er DSVs fraktsjef for det amerikanske markedet. Problemene fører til at flere produsenter og butikker, også i Norge, har gått ut og advart om potensielle problemer for julehandelen. – Flere steder begynner varene til julehandelen å bli sendt allerede nå, men det er rett og slett ikke plass, fortsetter Larsen, i følge Børsen/Dagbladets oppslag.

Hele artikkelen til Børsen/Dagbladet kan leses her: https://borsen.dagbladet.no/nyheter/ute-av-kontroll/74147260

 

 

Facebook Comments

5 tanker om “Slår alarm om global krise i forsyningssituasjonen -Ute av kontroll

 1. 3 VERDENS KRIG KOMMER !
  Les Johannes Åpenbaring kapitel 6 og utover , les også Valdres profetien og Vilna Gaon profetien om Messias komme , men mest av alt . VÅK OG BE !!!

  • Ordspråkene 6:9:

   ” 9 Hvor lenge vil du ligge, du late? Når vil du stå op av din søvn? 10 [Du sier:] La mig ennu få sove litt, blunde litt, folde mine hender litt og hvile! 11 Da kommer armoden over dig som en landstryker….”

   Tenk når dagen kommer og de selvsentrerte ateistene plutselig forstår at ingen kompleksitet kan oppstå av seg selv. Det er fullstendig i strid med naturlovene.

   Da blir det både interessant, men også trist å beskue deres forvirrede, panikkslagne ansikter. Da blir det bare å si:

   -Sorry pal, but this is the end for Your lives.

   2
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *