Sjekk ut “fyllefesten” der Jan Hanvold binder Mammons demoner og blir full av Ånden

Jan Hanvold og TV Visjon Norge har opplevd betydelig reduksjon i inntektene etter at NRK Brennpunkt sendte den kontroversielle dokumentaren “Pengepredikanten.” På TV kanalen til Jan Hanvold blir oppfordringene til å gi stadig mer og mer desperate og nær sagt alle metoder tas i bruk for å forsøke å få folk til å gi til kanalen. En som er svært kritisk til Jan Hanvolds virksomhet er Levi Fragell som er kjent som pinsepredikanten som ble hedning og humanetiker. I et innlegg på Facebook bruker Fragell sterke ord om den virksomheten Hanvold bedriver

Levi Fragell. Foto: Arnfinn Pettersen

“Denne kristelige fyllefesten ville jeg oversett av hensyn til respektable kristne blant mine FB-følgere, men når nå sentrale KrFere og andre kristne politikere, forkynnere og Kristen Koalisjon hyller denne virksomheten på 14-årsdagen, må jeg (nok engang) overvinne mitt dype ubehag og rope: skam dere!,” skriver Levi Fragell i en post på Facebook. Levi Fragell som vokste opp innenfor pinsebevegelsen er en norsk humanist, organisasjonsleder og samfunnsdebattant. Han har vært styreleder og deretter generalsekretær i Human-Etisk Forbund og president i International Humanist and Ethical Union (IHEU). Bakgrunnen for den pågående debatten på Levi Fragells egen Facebook vegg er dette klippet hentet fra Jan Hanvolds forsøk på å binde “Mammons demoner og bli full av Ånden”. “Dette fylleorgiet er usmaklig,” slår den gamle pinsepredikanten fast.Det var denne kommentaren fra Jan Aage Torp som provoserte Levi Fragell og de andre kritikerne av Jan Hanvold

I etterkant av Levi Fragells utfall mot den “kristne fyllefesten” har flere støttespillere og motstandere av Jan Hanvold barket sammen i et forholdsvis heftig ordskifte mellom Jan Aage Torp i Oslokirken og de forskjellige anti-Visjon Norge aktørene som pleier å bruke Facebook til å kritisere eller fordømme Jan Hanvold. Blant bidragsyterne i debatten finner vi navn som Rolf Berg, Sigmunn Voll Aadnøy, Levi Fragell og Jan Aage Torp som skriver dette: “Jeg misliker å skrive på din FB-side fordi du tillater en strøm av sjikane som dine følgere benytter seg av. Hvis dette skjer igjen, vil jeg slette denne kommentaren. Men jeg vil gjøre deg oppmerksom på ditt ansvar for hva Ådnøy skriver ovenfor under ditt “redaktør-ansvar” på din FB-side. Ådnøys ordvalg om meg minner til forveksling på Oslo-bloggeren som du pleiet kontakt med tidligere i en felles kamp mot meg. Her er domsslutningen i Borgarting Lagmannsrett av 27. april i år, og anken ble avvist av Norges Høyesterett den 21. juni. Ådnøy & Co fører en tilsvarende kamp mot Jan Hanvold som utvilsomt vil rammes av samme bestemmelser i straffeloven dersom Hanvold anmelder dette,” slår pastor Jan Aage Torp fast.

Debatten på Levi Fragells Facebook vegg kan følges her

Se også: Gjerrige går til helvete

15 tanker om “Sjekk ut “fyllefesten” der Jan Hanvold binder Mammons demoner og blir full av Ånden

 1. Fornøyelig debatt på Fragells Facebookside.
  Syntes en viss pastor går litt for langt når han går ut mot Ådnøy.
  Jeg tror alle parter er tjent med en fri og saklig debatt uten trusler om at den eller den bør politianmeldes.
  Vi har ennå ytringsfrihet i Norge. Dette er noe en viss pastor bør merke seg.
  Når det gjelder Hanvold er usmaklig et forsiktig ord.
  Jeg vil kalle det motbydelig og kvalmende

 2. At Søkelys tar den verste av djevelens barn, Levi Fragell, til inntekt for sitt syn, er grov overtramp. Jan Hanvold gjør det samme som Sion på Fevik gjør hver søndag, ber om penger. Sion på Fevik er et lite hus, og nå planlegger de å bygge et større. Jeg kan formelig høre pengeprat- skriket etter mer penger, ljome i det lille lokalet. At det sikkert ikke er nødvendig med noen utvidelse ties nok…

  Men om Hanvold: Jan Hanvold burde kanskje heller si opp halvparten av sine ansatte, slik at de kan komme seg på NAV…Du vet der jeg og sikkert også Andersen i Søkelys tar ut sin månedlige “lønn.”
  Hanvold og sine 100 ansatte går ikke på NAV, det skal de ha…det og mye mer…

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Hei Anders. Det er da en kjent sak at Søkelys er kritisk til Jan Hanvold og den type teologi Visjon Norge representerer.
   Dog har vi her ikke gjort annet enn å gjengi den debatten som pågår på Levi Fragells Facebook side.
   Vi finner den svært interessant.
   Når det gjelder din henvisning til Sion, så er slik praksis som vi ser hos Hanvold totalt fremmed, og dersom Sion Fevik noensinne skulle finne på å legge seg på samme linje som Hanvold og bruke betydelig tid, skremsel og manipulasjon for å få inn penger, da vil det bli nødvendig å kalle Sion til omvendelse.

  • Som vanlig vrøvler du om ting du ikke har peiling på. Hanvold er blitt avslørt som en løgner og en bedrager! En sjarlatan, som har forsøkt å berike seg selv, på givernes bekostning.
   Dette kun med vekslende hell. Hans eiendomsengasjementer er det ingen velsignelse over. De er alle unntatt et selskap teknisk konkurs, etter å ha gått med underskudd i alle år.
   Eneste inntektene han har, er fra VN og en fiktiv stilling i Øvre Eiker Vei 126 AS, der han får en million i årslønn, som den eneste ansatte.
   Dette er lokalene VN leier, og giverne må altså “så inn” en million for at Hanvold skal ha denne fiktive stillingen!
   Han har mange ganger løyet på direkte TV og i media, og sagt at brorparten av inntektene kommer fra private eiendomsinvesteringer.
   Dette er nå blitt avslørt som en løgn. Dette i tillegg til alle de andre grusomme avsløringene, har resultert i en brutal nedgang i giverkronene. Det skulle bare mangle.

   Vi må alle be om at Kanal 10 opplever fremgang. De er rene i det de foretar seg.
   Da Børje Claesson startet Kanal 10 Sverige, gjorde han det etter å ha skutt inn 10 mill SEK, som han hadde fått etter å ha solgt seg ut av en suksessfull bedrift han hadde drevet fram.
   Han tar ut ca 170.000 SEK i året i lønn fra kanalen. Dessuten er han en mild, empatisk og sympatisk fyr.
   Altså på alle måter Hanvolds rake motsetning..

   Men, som sedvanlig har Myhren et enfoldig syn på tingene!

 3. Jeg er ikke helt sikker på at Hanevold er en sjalatan, men jeg vet derimot at NRK er det. Hvorfor dømmer omtrent ingen NRK, den gudforlatte rikskringkastingen som forfører vår nasjon. Jeg vil heller se en time på Hanevolds kanal, enn å se på NRK. Men så har jeg også kastet ut TV`en for lenge siden. Jeg ønsker å fylle våre hjerner med minst mulig NRK propaganda for den sosialistiske staten eller andre TV kanaler.

  Jeg har barn på skolen, og de blir hele tiden utsatt for sosialistisk hjernevask mot sin tro. Og om de er frimodig for sin tro, så vil Barnevernet stå rundt hjørnet. Et av mine barn går nå 3 år på videregående, hvor lærerne sender ukentlig programmer for de 18 år gamle barna, at “Gud er ond”, hvor de manipulerer mange historier i Bibelen. Tydeligvis så vet lærerne idag, ingenting om Bibelen. Og heller ikke Guds kraft! Og de vet heller ingenting om Islam, som de smisker med hele veien.

  Da tar jeg heller til takke med Hanevold, selv med alle sine feil. Om Hanevold forsvinner, så har vi bare TV igjen, som har til hensikt å fylle deg med denne verdens måte å tenke og være på, med sex, homosexualitet, sex mellom demoner, okkulte serier ol. Derfor burde vi støtte kristen TV der det går. Så får heller Gud fjerne kanalen, om Han ikke liker den!

  • “sosialistiske staten”??? Vi har ikke snev av sosialisme i Norge. Uvitenheten er påfallende blant enkelte her…
   NRK hadde søndag formiddag overføring på radio fra Fredheim Arena på Sandnes. Flott og sterk forkynnelse, på bots og bededagen.

  • NRK er i høyeste grad Norges fremste eksponent for den nye kulturmarxismen – arvtageren til den revolusjonære sosialismen.

   Kulturmarxismen ble skissert tidlig i kretsen rundt Marx, Engels og Lenin der det het: I de land vi mislykkes med væpna revolusjon må vi gå veien om sosialdemokratiet .

   Som kjent postulerte de grunnleggende sosialistene og kommunistene Marx og Engels at ”religion er opium for folkene” og at folk i alle land måtte forene seg mot dette.

   Det er overtydelig at NRK har en antikristelig slagside. Men alle propagandister vet at som med fiske må man gi litt snøre av og til så fisken til sist havner trygt på land og ikke ryker av snøret før den endelig er fanget.

   68-generasjonen tapte den ”væpna revvoluschonen”, men har siden jobbet svært aktivt for Satan Djevelen med å undergrave alle de tidligere kristenpregede samfunnsinstitusjonene. I virkeligheten pågår det akkurat nå full åndelig krig i det tidligere så stabile samfunnet vårt og det er tusener av listige slanger som vil sluke og ødelegge alt som gjorde Norge til et av verdens beste land å bo i.

  • Til fullt navn; som sagt, det var en flott radiogudstjeneste fra Fredheim på søndag.
   For de som ikke fikk den med seg:
   https://radio.nrk.no/serie/gudstjeneste-radio

   Ellers så er det jo positivt at de fortsatt har morgenandakt hver dag, og jeg ser at de regner med at så mye som 400.000 lyttere, får med seg dette hver dag, i gjennomsnitt.
   Så jeg deler ikke helt bekymringen om NRK. Jeg tror vel at vekkelsen må komme hos mennesket, ikke gjennom tvang, enten det er gjennom media, politikk eller samfunnsliv.
   Kun dersom enkeltmennesket får en personlig forvandling gjennom radikale møte med Kristus Jesus, kan vi få en forandring.

   Jeg konstaterer at det er endel som ikke vet hva sosialisme er. I Norge i dag, har vi kun et sosialistisk parti, og det er Rødt. SV har et snev av sosialistiske elementer, men de skal man lete lenge etter.
   De andre partiene står i hovedtrekk for helt andre verdier enn sosialistiske.
   Å kalle AP for sosialister er en løgnaktig hersketeknikk, som om man skulle kalt FRP for nynazister og rasister!

  • Sosialdemokratiet – blandingsøkonomien – går prinsippielt som med hardcore sosialisme ut på å tappe kapitalistiske melkekuer for å gi til de mindre bemidlede. Kommunismen tar’n helt ut, men begge bygger på samme sosialistiske grunntankegods.

   I USA ville FrP blitt kalt sosialister. Selv ikke Demokratene går så langt i statlig overstyring som de ”blåeste” partiene i Norge som egentlig de facto er lyserøde.

   Ellers er det tankefeil å kalle en høyreekstrem for nazi. En vanlig høyresinnet konservativ vil ha lavest mulig skatter og avgifter, minst mulig statlig styring og mest mulig personlig og individuell frihet. Dersom en slik person skulle bli ekstrem, vil han bli anarkist – IKKE nasjonalsosialist (nazi). En anarkist vil som kjent ikke ha noe styring over seg, og er vel så langt fra nazismen og andre sosialistiske retninger som mulig.

   Hitler og Stalin var gode venner og forlikte under første del av krigen – som gode sosialister. Både Mussolini og Goebbels uttrykte stor sympati for den autoritære kommunismen – noe de da også var før de startet hvert sitt nasjonal-SOSIALISTISKE arbeiterpartei.

   Men som vanlig går det sjelden lenge med to aktører på samme marked som begge har verdensdominans som mål. Det ble ideologisk ”fetter-krig” og resten kjenner vi.

   Arbeiderpartiet var i starten et rent uttalt sosialistparti med Mot-Dagistene og andre. Det er først i våre dager at deres kraftsosialisme er konvertert til den nye globalsosialismen. Men den ulla er like autoritær som den forrige og bærer alle sosialismens kjennetegn. NRK kjører selvsagt ikke linen helt ut før tiden er inne til det. Men det kommer. Om ikke det europeiske borgerskapet klapper til først.

 4. Takk for svarene fra Andersen i Søkelys og Ansgar Braut. Som vanlig har vi ulike synspunkter og meninger om både det ene og det andre.

  Når det gjelder hva Hanvold sa, at gjerrige går til helvete, så er det fristene å sitere bibelen om dette.
  Problemet er bare det, at Jesus tar med også andre synder som fører til fortapelse…
  Altså: Disse som har disse egenskapene skal ikke arve evig liv:
  «Eller vet dere ikke at de som gjør urett, ikke skal arve Guds rike? Far ikke vill! Verken horkarer eller avgudsdyrkere eller ekteskapsbrytere eller de som lar seg bruke til unaturlig utukt, eller menn som øver utukt med menn, eller tyver eller pengegriske eller drankere eller baktalere eller røvere skal arve Guds rike». (Paulus første brev til Korinterne 6:9-10)
  Vi må vel anta, at pengegriske kommer under kategorien gjerrighet. Så også der har Jan Hanvold rett.

 5. Man skal ikke dømme andre , heter det. I går kveld så jeg litt på TV Visjon Norge og direktesendingen der Jan Hanvold var programleder. I studio hadde han med seg en mann som visstnok var leder for pinsemenigheten i Molde. Denne fargede mannen snakket gebrokkent norsk , og ut i sendingen fikk han som oppgave å be for syke og skrøpelige tv-seere. Dette gjorde han på en intens og kraftig måte – og tok for seg en rekke sykdommer og plager som man da kunne bli kvitt.
  Jan Hanvold satt med to krykker godt synlig – ved siden av ham – men jeg hørte ingen bønn for programlederen.
  Det er noe som heter liv og lære ….

  • Jeg er sikker på at Jan Hanvold har blitt bedt for utallige ganger allerede. Men han er jo allerede blitt hofteoperert og kommer derfor ikke under kategorien, “stor tro.” Så løpet er nok kjørt angående helbredelse for etterdønningene av operasjonen. Han skriver jo selv utførlig om dette på sin facebook side.

   Men han kan jo håpe på å slippe unna influensaen som herjer hver vinter, men han har vel som meg sikret seg en influensa-vaksine.. Og da forsvant den store troen også ut av vinduet.

   Som den våkne leser skjønner, så har jeg ikke så stor tro på helbredelse ved bønn. Grunnen er nok læren om at vi lever i nådetiden, og da er det Jesus selv som bestemmer om og når helbredelsene skal skje. Og den skjer nok ikke så ofte som vi ønsker.
   Hvem har vel ikke blitt bedt for en vond tann eller øreverk. Men til sjuende og sist er nok pencelin det sikreste midlet.

  • Til dette vil jeg replisere at Bibelen understreker at “tegn er til for de vantros skyld”. Det måtte nok litt kraftig kost til for å overbevise jødene om at en ny pakt var trådt i kraft.

   Paulus benyttet da heller ikke mirakuløs helbredelse på sin medtroende Timoteus, men anbefalte ham å drikke litt vin for sine jevnlige maveonder. Altså et “lege”råd – IKKE mirakuløst.

 6. Ansgar Braut Kan du definere hva som er sosialistisk? Det skurrer i mine ører når du skriver at AP og SV ikke er sosialistiske. Sosialistisk tankegods innebærer en statlig styrt offentlig etat (skoler, barnehager, helsevesen etc.) I tillegg bærer den religiøse/politiske elementer, der guden er mennesket. Derfor kan man ikke si at AP eller SV har befridd seg fra sine sosialistiske røtter. Selv nazismen utspringer fra sosialismen (nasjonal-sosialismen) Vell og merke går AP under benevnelsen sosialdemokratisk fane nå, men like fullt sosialistisk. Når det gjelder Hanevold er det mangt man kan si om han i likhet med andre ufullkomne kristne, men når en mann som Levi Fragell går til angrep på Hanevold er det ikke uventet at han svarer slik han gjør. Han er mannen som over har hatt som mål å fjerne all kristent tankegods, spesielt fra skoler. Ergo er Hanevold et lett “offer” for Fragell å angripe, nettopp fordi Hanevold er en kontroversiell person, og vil derfor få gehør fra mange både i og utenfor kristne kretser.

Det er stengt for kommentarer.