Siste nytt: Russland vil begynne tilbaketrekkingen av styrkene fra grensen mot Ukraina

Russland skal i følge den ukrainske avisen Kyiv Post ha besluttet å trekke tilbake styrker fra grensene mot Ukraina. I følge meldinger skal tilbaketrekkingen av styrker begynne fredag. Dermed kan det se ut som om faren for en større konflikt i hvert fall foreløpig er over. Russland håper med dette at Ukraina også trekker tilbake noen av sine styrker mot Donbass. Russland vil imidlertid beholde et sterkt militært nærvær i omårdet, men den umiddelbare faren for krig syntes å være over. I følge siste meldinger skal styrkene trekkes tilbake til baser på Krim og i den vestlige del av Russland. Imidlertid skal betydelig mengder militært utstyr lagres ved baser i Ozero Pogonovo litt øst for Ukraina. Dette betyr at russiske styrker raskt kan være kampklare dersom det skulle bli behov.

Facebook Comments

4 tanker om “Siste nytt: Russland vil begynne tilbaketrekkingen av styrkene fra grensen mot Ukraina

  1. En omringet tiger , som Putin selv beskrev Russland , omringet av hyener .
    Den umiddelbare faren for krig er langt fra over , men det vil nok Purin at vesten skal tro , av rent taktiske grunner …
    Slå først og slå hardt !!! det er hva Putin lærte seg som ungdom i St. Petersburg .

    Vesten gjør lurt i å trekke seg stille og rolig ut fra Ukraina , om vesten ønsker og overleve , for Putin kommer til og sende atombomber mot vesten om han blir for presset .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *