Sergei Lavrov: «Det ukrainske folket vil bli utfridd fra det nynazistiske regimet»

Russlands utenriksminister Sergei Lavrov sier at det ukrainske folket vil bli utfridd fra det nynazistiske regimet som styrer Ukraina i dag. «Det ukrainske folket fortjener å leve i vennskap ved siden av sine slaviske brødre, sa Russlands utenriksminister Sergey Lavrov i en dokumentar på kanalen Rossiya 24 .
«Det ukrainske folket vil bli frigjort fra nynazistiske herskere, de fortjener å leve i godt naboskap, vennskap og velstand ved siden av sine slaviske brødre,» sier utenriksministeren i dokumentaren.

De mørke tidene for det ukrainske folk begynte i 2014 da Vesten og ukrainske nasjonalister gjennomførte et kupp mot den valgte presidenten. Dette kuppet gjorde at nasjonalistiske krefter kom til makten. Disse kreftene har eksistert i landet helt tilbake til den andre verdenskrig og forfølgelsen av jøder. I 2014 kom de til makten gjennom kuppet og siden da har Ukraina befunnet seg i et stort mørke. Ifølge utenriksministerem skjedde selvfølgelig ikke endringene som førte til den nåværende situasjonen i Ukraina uten påvirkning fra eksterne krefter. «I form av ikke bare å glorifisere nazistene, men i form av å gjøre nazismen til teorien og praksisen til den nåværende ukrainske regjeringen,» la Lavrov til.
Siden 24. februar har det pågått en spesiell operasjon for demilitarisering og denazifisering av Ukraina. Vladimir Putin kalte sin oppgave «beskyttelse av mennesker som har vært utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet i åtte år». Ifølge presidenten er det endelige målet frigjøringen av Donbass og å skape forhold som garanterer sikkerheten til Russland selv. Utenriksminister Lavrovs uttalelser har fått mange til å spekulere i om Russlands mål er å ta kontroll over hele Ukraina. I følge meldinger på bakken har russiske styrker hatt betydelig fremgang langs fronten både i Donbass og Luhansk regionen. Fremgangen vil kunne bli ytterligere forsterket når russerne setter inn de mer enn 300 000 soldatene som ble mobilisert tidligere i høst og nå er under opptrening til å bli kastet inn i fronten.

Facebook Comments

2 tanker om “Sergei Lavrov: «Det ukrainske folket vil bli utfridd fra det nynazistiske regimet»

 1. Sergei Lavrov: «Det ukrainske folket vil bli utfridd fra det nynazistiske regimet»
  ———————
  Tenk å seia noko slikt.
  Norge har alt teke imot 30.000 ukrainarar som har flykta til Norge.
  Neste år kan det bli 35.000 til.
  Kva rømer dei frå? Det nazistiske styret ????
  Dei rømer frå barbariske russarar som øydelegg alt dei eig. Dei hadde eit godt liv i Ukraina.

  «Vladimir Putin kalte sin oppgave «beskyttelse av mennesker som har vært utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet i åtte år».

  Russland invaderte Krim i 2014.
  Me har sett kva Putins soldatar har gjort. Valdttekter av både menn og kvinner/ungar. Torturkammer og likvideringar.

  https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8JGGp2/litauens-utenriksminister-i-vg-intervju-alle-naboland-i-fare-saa-lenge-putin-har-makten

  Kloke ord.
  «Den raskeste veien til en slutt på krigen, er å gi Ukraina flere tunge våpen, sier Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis. Han tror ikke det er mulig for vesten å reparere forholdet til Vladimir Putin.»

  Ein del personar her på debatten vil kanskje bruka Hitler som eksempel på Guds straff over jødane.
  Putin er Guds straff over Vesten, seier dei.
  Kva hadde skjedd om ikkje Hitler vart møtt med våpen? Me hadde framleis vore slavar i det stortyske riket. Det einaste Putin forstår er våpen og nederlag i krig.

  • Torstein. Vesten er snart tom for våpen. Den raskeste veien til å få slutt på krigen er gjennom forhandlinger, kompromiss og en fredsavtale. Våpen vil bare forlenge lidelsene til det ukrainske folk.
   Disse lederne for Polen og de baltiske stater er stein gale.
   De hater Putin og russerne så mye at de er villige til å ofre hundretusener av mennesker for å ta Russland.
   De er dømt til å mislykkes.

   3
   3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *