Sentral kilde: Netanyahu bløffer ikke med sin trussel om å angripe Iran

Kalddusj fra Jerusalem i forkant av møtet om Irans atomvåpenkapasitet.

bibi_ny“Statsminister Benjamin Netanyahu bløffer ikke om sin intensjon om å angripe Iran alene dersom Iran fortsetter å utvikle sitt kjernefysiske program,” sier en tidligere sentral militærkilde. Søndag gjentok den iranske viseutenriksministeren at landet ikke vil gå med på å gi fra seg sitt lager av anriket uran og viseutenriksminister Abbas Araqchi understreket at dette var “en rød linje” Iran ikke kan passere. For vesten som setter sin lit til forhandlingene som starer om to dager er dette ikke godt nytt fordi anriket uran kan brukes til å fremstille atomvåpen. Israel som er ett av de land som er mest skeptisk til den pågående forhandlingsprosessen har gjentatte ganger truet med å angripe Iran militært og nå øker Netanyahu presset.

“Bibbi bløffer ikke, han sammenligner dette med slutten av 1930 tallet og Iran er datidens Tyskland og historien har tydeligvis en form for humor siden det nå er seks millioner jøder i Israel,” slår den den israelske militære tjenestemannen fast. Parallellene til dagens tall på jøder i Israel og de seks millionene som ble gasset under nazitidens Holocaust. Netanyahu som aldri har lagt skjul på at han er skeptisk til den pågående forhandlingsprosessen mellom Iran og Vesten har tidligere omtalt Irans president Hassan Rouhani som en ulv i fåreklær som man ikke kan stole på.

Frykter et kjernefysisk kappløp i Midt-Østen

Den tidligere israelske militære tjenestemannen som skal ha tette bånd til den israelske statsministeren kunne videre fortelle at Netanyahu ikke er det minste i tvil om at Midt-Østen vil stå overfor et kjernefysisk kappløp når Iran lykkes med å utvikle atomvåpen. Saudi-Arabia vil uten tvil bli den neste som kaster seg på atomkappløpet, og landet har både evne og kapital til å hurtig skaffe seg kjernefysiske våpen. Saudi-Arabia har allerede rakettteknologien og vil mest sannsynlig gå til det skrittet å bestille kjernefysiske stridshoder fra Pakistan, for de har jo allerede betalt for dem,” sa den tidligere høytstående militære tjenestemannen. I de siste ukene har Israel økt sin retorikk mot det iranske regimet og tidligere i oktober gjennomførte det israelske flyvåpen i samarbeid med Hellas en omfattende øvelse som skulle simulere angrep i områder langt unna det jødiske hjemlandet.