Baptist pastor siktet for trippeldrap i Kentucky

Nok en drapssak ryster det religiøse USA

En baptist pastor som tidligere eide en pantelåner butikk er pågrepet og siktet  for ran og Storytrippeldrap, melder amerikansk presse. Det var den 20 september at den amerikanske baptist pastoren skal ha drept tre personer inne i pantelåner sjappa han tidligere eide. Kenneth Allen Keith, 48 som er pastor for “Main Street Baptist Church” i  Burnside Kentucky er nå siktet for å ha skutt og drept butikkeierekteparet Mike and Angela Hockensmith samt  Daniel P. Smith som var kunde i butikken. Pastor Kenneth Allen Keith ble pågrepet onsdag kveld og sitter nå fengslet uten mulighet til kausjon. Den amerikanske kristenheten har i den senere tid vært rystet av flere grufulle forbrytelser som har involvert kristne pastorer.

Pastor Keith som tidligere eide pantelåner sjappa der drapene fant sted og  Mike Hockensmith som tidligere hadde drevet sjappa for pastor Kenneth Allen Keith var selv ungdomspastor i en annen baptistkirke i området. Hockensmith var deleier i pantelåner sjappa sammen med en annen mann, skriver  Danville Advocate Messenger. “Det er rett å si at han (Keith) hadde eid virksomhet før dette, og at de hadde hatt et arbeidsforhold,” sier  advokat Richard Bottoms til Reuters.

kirken-killer“De tre tragiske dødsfallene har selvfølgelig satt sterkt preg på de rammede familier,” sier en lokal tjenestemann. “Dersom pastor Keith blir funnet skyldig risikerer han dødsstraff,” sier en talsmann for påtalemyndighetene. Det drepte paret var foreldre til en gutt på ni år og en datter på 14 måneder. De to mindreårige skal ha vært vitne til drapene, og det gutten på ni år som ringte nødtelefonen. Det myrdede ekteparet var også vertsfamilie for en utvekslingsstudent fra Taiwan, skriver den lokale pressen. Media skal også ha forsøkt å få kirken der pastor Keith tjente i tale, men så langt har ingen i kirken besvart henvendelser fra pressen. I følge ubekreftede kilder skal pastoren hatt stor personlig gjeld og at dette kan ha vært årsaken til de tragiske trippeldrapene. Det kristne USA har i den senere tid vært rystet av en rekke tragiske hendelser som innbefatter drap, drapsforsøk, voldtekt og seksuelle overgrep, og stadig flere og flere spør seg om hva slags kriterier som legges til grunn for ansettelser innenfor amerikansk kristenliv.