Senterparti ordfører i Iveland maner bedehusfolket i Iveland til homokrig mot Normisjon og bedehusstyret

Ordfører  Gro Anita Mykjåland (SP) ber bedehusfolket i Iveland ta kampen mot Normisjon og sørge for at diskrimineringen av homofile og lesbiske stopper, melder avisen Fædrelandsvennen. I følge avisen ønsket ordføreren først å ikke å uttale seg, “men siden det står om for viktige verdier til at jeg kan tie,” uttaler ordfører Mykjåland (Sp) til Fædrelandsvennen. I følge avisen er det nå en konflikt i miljøet etter at bedehus styret nektet en ung mann å synge eller være med i ungdomsarbeidet  fordi han levde i homofilt parforhold. I følge Guds eget ord lever dermed den unge mannen i synd og opprør mot Guds eget ord. Videre forteller avisen at Bedehusstyrets konklusjon har endt med at hele Husbandet på bedehuset har trukket seg og flere medlemmer har meldt seg ut fordi de ikke kan akseptere bedehus-ledelsens linje. Solfrid Gautestad Amundsen ledet Husbandet og lovsangen på Iveland bedehus, men har trukket seg sammen med resten av Husbandet. 

Bibelen taler tydelig om homofilt samliv, og her kan ikke bedehuset bøye unna.

Mens verdens mennesker og dem som aksepterer synd og urenhet nå samler seg til krig mot ledelsen på bedehuset og Normisjon -ønsker Søkelys her å berømme Bedehusstyret og Normisjon som i denne viktige saken ikke bøyer av på sannheten. Vi vil med dette proklamere vår fulle støtte til Bedehusstyret og vår oppfordring er “stø kurs” og ikke la folkelig eller politisk press få dere til å gå på kompromiss med Bibelens Ord. -At det innenfor bedehusmiljøer på Sør og Vestlandet finnes elementer som ikke står fast på Guds ord og som gir støtte til mennesker som lever i synd, er noe vi alle er klar over. Som kjent forteller Bibelen i Matteus 13,25 av hveten og ugresset vokser opp side om side. I etterkant av kirkemøtets beslutning om å vie likekjønnede, har homofilisaken på mange måter blitt en sak som avdekker hvem som er hvete og hvem som er ugress i Guds rike. Dem som ønsker å stå for Guds ord vil aldri i evighet tillate likekjønnede ekteskap eller et liv i fastholdt synd.  Når enkelte nå har forlatt bedehuset siden de ikke kunne akseptere bedehusstyrets nei til en homofil lovsanger, er det en pris man bare må betale. For en bibelsk kristen er Guds ord viktigere og spørsmålet er alltid: Hvem sitt ord er viktigst? Mitt svar er Guds Ord slik vi finner det i Bibelen.

Lojalitet til verdidokumentet

Normisjons regionstyreleder Ole Magne Omdal, sier dette til Fædrelandsvennen.  Når min etterfølger som ordfører, Gro-Anita Mykjåland, ber om opprør mot homosynet i Normisjon, misforstår hun. Dette handler om organisasjonsfrihet og organisasjonsdemokrati, ikke synet på homofili. I alle organisasjoner må folk som er ansatt eller påtar seg verv, følge organisasjonens regler, sier Omdal. Omdal mener det er en helt fair sak at homofile ikke kan godta verdidokumentet. Men han sier den enkelte må velge om de vil ha verv og stå for Normisjons syn eller stå for andre syn. Velger de andre syn, mener han det er helt naturlig å trekke seg fra alle verv. En av dem som har gått på kompromiss med Guds ord er Solfrid Gautestad Amundsen som ledet Husbandet og lovsangen på Iveland bedehus. Både hun og resten av Husbandet har trukket seg fra bedehuset og disse bør heller ikke få invitasjon til å synge i andre forsamlinger -da de med dette har demonstrert at de ikke står for bibelsk kristendom. Også i Flekkerøy kirke finnes det en tilsvarende situasjon, men der har ledelsen valgt å gå på kompromiss. Vår oppfordring til bedehusstyret er å stå fast på Guds ord, selv om prisen blir at noen blir borte fra forsamlingen.

 

13 tanker om “Senterparti ordfører i Iveland maner bedehusfolket i Iveland til homokrig mot Normisjon og bedehusstyret

 1. Her er jeg 100 prosent enig i Søkelys. Mennesker som ikke vil innordne seg Guds ord og menigheten eller forsamlingens retningslinjer, kan finne seg en annen forsamling. Det beste er å si: La fare, la gå, til mennesker som ikke tar Bibelen alvorlig, selv om de er aldri så flinke til å synge og spille. I Guds menighet må vi ikke være så opptatt av om mennesker er flinke til å synge og har god stemme. Det viktige er at vi har folk på platttformene med rene hjerter og en sann og ekte bibelsk tro.
  Vil virkelig berømme bedehusstyret i Iveland, og la oss huske på dem i bønn i denne stormen. Og takk til Søkelys for å ha åpnet kommentarfeltet igjen.

 2. Hvorfor skriver dere ikke om den straffedømte pedofilen som opptrer hos Hanvold denne helgen ? Domspapirene ligger åpent på nettet, så ikke kom med de vanlige bortforklaringene når det gjelder forsvar av enkelte “pastorer”.

  • I følge påstandene skal det være en predikant som skal opptre på Visjon Norge.
   Jeg klarte dog ikke å finne dokumentasjon på at han er pedofil.
   Søkelys har såvidt omtalt dette tidligere: https://www.sokelys.com/?p=19565
   Videre har jeg i dag sjekket, han er ikke registrert lenger i noe register.
   Jeg finner riktignok en nettside som har lagt ut domsdokumentet, hvor han blir idømt en dom på fire års prøvetid.
   For disse forhold
   1 1 18 § 2904 §§ Interference W/Custody Of Children 06/05/2006 N5054615
   2 2 18 § 6301 §§ Corruption Of Minors 06/05/2006 N5054615
   Begge to ser ut til å være mindre alvorlige forhold
   https://nyc809.files.wordpress.com/2010/01/cpreport.pdf

  • Søkelys har såvidt omtalt dette tidligere: https://www.sokelys.com/?p=19565
   Videre har jeg i dag sjekket, han er ikke registrert lenger i noe register.
   Jeg finner riktignok en nettside som har lagt ut domsdokumentet, hvor han blir idømt en dom på fire års prøvetid.
   For disse forhold
   1 1 18 § 2904 §§ Interference W/Custody Of Children 06/05/2006 N5054615
   2 2 18 § 6301 §§ Corruption Of Minors 06/05/2006 N5054615
   Begge to ser ut til å være mindre alvorlige forhold.
   https://nyc809.files.wordpress.com/2010/01/cpreport.pdf

  • Sjekket en link på YouTube der han var i aksjon, det var mildt sagt heseblesende å høre på. Blir mer og mer skeptisk til hva som skjer på slike møter. Hvor er Jesus?

 3. Jeg har sett på TV Visjon Norge i kveld lørdag 24.02. fra kl 2000 og utover. Jeg hørte på innledningen til Jan Hanvold – der han kunne fortelle at vi som trodde på en russisk invasjon av Norge ; fikk vår informasjon fra Satan – og at man skulle ikke tro på slike. Da spør jeg : Bibelen omtaler GOG-krigen – der Russland tydeligvis er GOG. Da må jo Skriften også fare med tullprat ?
  Videre betraktet jeg denne utenlandske mannen som presenterer seg selv som en profet – herr Baez. Er det slik en sann kristen skal oppføre seg – farer rundt i lokalet som en villmann og proklamerer både det ene og den andre.
  Det siste han gjør hver kveld ; er oppfordring til seerne om å så inn penger til denne Tv-kanalen. I går kveld delte han ut 20 tomme konvolutter – der hver enkelt som mottok en slik konvolutt skulle betale 8.000 kroner til Tv Visjon Norge.
  Jeg faller i undring : Hvor lenge går det før kanalen er historie ?

  • Tror heller ikke vi skal frykte russerne. Står det i bibelen at vi skal frykte Russland?
   Hanvold vet uansett som vanlig ingenting om hva han prater om. Baez føyer seg inn i en laaang rekke av tvilsomme figurer som har vært på VN.

  • Man kan spørre Ture. Man kan spørre. Kanalen og Jan Hanvold er veldig seiglivet. Dog tror jeg at før eller senere får folk nok av å pumpe stadig nye penger inn i hans prosjekt, og når det skjer, ja da er det punktum for Hanvold og hans virksomhet.

 4. Bibelen er veldig klar på at enhet skapes i Ånd og Sannhet – ikke bare om man leser Joh. 4:24 – men hele Skriften. Judas brev er ett eksempel på hvordan ekte kristne menger seg med falske kristne . som nok en gang hadde vært frelst – men begynte å leve i synd og frafall. Og Guds Ord maner oss å dra oss vekk fra falsk enhet.

  Mange kristne blir mer og mer påvirket av denne verdens måte å tenke på – via aviser, skole, internett, sosiale medier – og bedraget begynner allerede med Barnehagen. Og idag er det vanskelig for spesielt yngre mennesker – som går på skolen – å holde en varm relasjon til Jesus. Da kan lærerne bli bekymret – og Barnevernet koblet inn.

  Derfor er det enklere idag – å gjøre som ungdommene i den menigheten – å følge strømmen. Mye enklere enn å svømme mot strømmen. Men å vandre med Gud i ett ondt samfunn har sin pris – og vi burde alle betale den – om vi virkelig ser frem mot lønnen – som de Gamle som beskrevet i Hebrerbrevet 11.

  Det er ikke mange trofaste igjen – iforhold til når jeg var nyfrelst i 1988. Men siden har jeg sett mange som har falt fra – nære venner – nære predikanter/ledere – noen ble frafalne i menigheten og fortsatte sine aktiviteter – men uten å ha livet på innsiden – andre var mer ærlige – og gikk bort fra menigheten. Det koster å følge Jesus idag – derfor trenger vi kristne å vende om – og be om kraft fra Himmelen – så vi kan bære med den Rene Guds Ilden til den lidende verden. Om vi ikke gjør det – så vil Gud ydmyke oss – snart tenker jeg – og utav prøvelsene – så vil det komme ett nytt slekte – som er som Josva.

  De gamle er døde – som Minos, Wilkerson, Sumrall og nå Graham. Vi er blitt foreldreløse – eller som de sa i Den gamle pakt om Elisja – (og Elias)”Min far, min far! Israels vogner og hestfolk!”. Men noen ganger er det nødvendig at “Moses” slektet dør ut – så ett nytt folk reiser seg – hvor de alle følger Herren i en Ånd og i en kraft. Jeg tror og håper at dette vil skje – før Jesu gjenkomst.

  Gud trenger å rense sin kropp – og Han trenger noen som kan redde den døende verden!

 5. Gog-krigen er jo allerede i gang – om Russland er Gog. Jeg viser til krigen i Ukraina med 6000 drepte og all russisk bombing i Syria. Vi får stadig se små barn med blod i ansiktet på TV – etter russiske flyangrep med raketter og bomber.

  Sist uke startet Russland en stor marine-øvelse i Østersjøen – der mer enn 20 store krigsskip deltar. Øvelsen blir ledet fra enklaven Kaliningrad. Videre holder de på med en øvelse på Kola – der fallskjerm-soldater blir sluppet ut fra uvanlig stor høyde. Hva russerne øver på ; er ikke godt å si noe om.
  Men NATO skal ha en kjempe-øvelse i Norge til høsten der 35.000 soldater skal delta – de fleste utenlandske. Detaljer har ikke lekket ut , men øvelsen starter i månedsskiftet oktober / november.

Det er stengt for kommentarer.