Se USAs utenriksminister John Kerry bli grillet over atomavtalen med Iran han ikke engang har lest

US-SYRIA-CONFLICT-CONGRESSUSAs utenriksminister John Kerry fortsetter å presse på for å få kongressen til å godkjenne den svært omstridte avtalen som er inngått med Iran. Avtalen har gjentatte ganger blitt stemplet av Israel som svært dårlig og farlig, og hjemme i USA er mange av lovgiverne svært skeptisk til avtalen. I sin siste trussel for å presse gjennom avtalen tyr John Kerry til noe så absurd at et nei til avtalen vil kunne gjøre at verden mister tillit til USAs lederskap. Det er en desperat administrasjon som nå kjemper innbitt for å få flertall hjemme for en avtale som Jerusalem er sterkt i mot. Nylig ble det kjent at det eksisterer to sideavtaler som er inngått mellom “mulla-regimet i Teheran og IAEA, (det  internasjonale atomenergi byrået) Under grillingen av Kerry kommer det frem at USAs utenriksminister ikke har lest avtalene. Se grillingen av John Kerry her

Roald Øye: Obama versus Netanyahu.

Irans øverste religiøse leder, Ayatollah Ali Khamenei har skrevet en 416 siders bok, «Palestine» der han gjør rede for Irans planer angående destruksjonen av den jødiske stat. Siden boken kommer ut i kjølvannet av Irans atomavtale med P 5+1 gruppen, representerer den en eskalering av trusselen overfor Israel.

En iranskfødt forfatter og journalist, Amir Taheri, som kjenner Iran og dets lederskaps religiøse tenkning fra innsiden (se nedenunder) skriver i en artikkel om boka at den setter president Barack Obama og utenriksminister John Kerry i en vanskelig situasjon når de nå forsøker å forsvare en stadig mer upopulær atomavtale med et land som har en mektig religiøs leder som åpenlyst sier at målet er å ødelegge Israel som jødisk stat. Obamas fallhøyde er stor om han tar feil i sin sterke anbefaling av atomavtalen med Iran, skriver Taheri. Les hans artikler på Google!

Irans mål har lenge vært kjent, men metoden for å tilintetgjøre Israel er ny. Khamenei anbefaler ikke «klassiske kriger» i boka si, heller ikke massakrering av jøder. Han anbefaler en lang periode med lavintensivert krigføring, som vil gjøre livet ubehagelig og etter hvert umulig for flertallet av israelere, slik at de forlater landet. Han har tro på dette scenariet fordi et stort antall israelere har dobbel nasjonalitetstilhørighet og vil foretrekke å emigrere til USA og Europa i stedet for å leve under daglige dødstrusler – når Iran får sin atombombe om 10 år eller før. Iran og Israel har ingen interessekonflikter, unntaket er Irans religiøse motiv: Et land som har vært under muslimsk kontroll, må forbli på muslimske hender, selv om flertallet av borgerne ikke er muslimer. Etterat Jerusalem ble erobret av islamske styrker på 600-tallet var deler av «Det lovede land» under islamsk styre frem til 1917. Khameneis bok er et forsøk på å rettferdiggjøre kravet om muslimsk kontroll over Israel, som han hevder ikke er uttrykk for antisemittisme, men for vel etablerte islamske prinsipper. En avkristnet kristenhet kan i september inngå en atomavtale med Iran som i praksis gir dem medhold i deres rettslige forståelse. Israel er dømt til å ha en dødsfiende på ubestemt tid, i følge Khamenei.

Amir Taheri sin troverdighet er stor. Han er født i Iran og fikk sin utdannelse i Teheran, London og Paris. Mellom 1972 og 1979 var han fungerende sjefsredaktør for Kayhan, Irans viktigste dagsavis. Han måtte forlate landet sitt etter sjahens fall i 1979. Fra 1984 til 1987 var han sjefsredaktør for Jeune Afrique, et fransk ukemagasin som hadde Afrika som spesialfelt. Mellom 1980 og 1984 var han Midtøsten-redaktør for The London Sunday Times. Han skrev også for avisen Times og bidrog i The Daily Telegraph, The Guardian og The Daily Mail, så vel som i andre ledende britiske publikasjoner. Han har også skrevet for The Wall Street Journal, The New York Times, The Los Angeles Times, Newsday og The Washington Post. Mellom 1989 og 1995 var Taheri redaksjonell skribent for den tyske avisen Die Welt. Han har skrevet for utallige europeiske publikasjoner og aviser.For tiden er han bidragsyter i den tyske ukeavisen Focus. Taheri har publisert 9 bøker. Publishers’ Weekly i New York valgte i 1988 hans studie av islams terrorisme, «Holy Terror», som en av årets beste bøker.

Han blir en farlig politisk motstander for president Obama frem til avtemmingen i Kongressen og samtidig en god støttespiller for statsminister Benjamin Netanyahu, som kjemper for at Israel skal overleve som jødisk stat. Verden sitter på sidelinjen mens dramaet utspiller seg i den amerikanske kongressen frem til 17 september. Fallhøyden er stor for taperen.

Av Roald Øye

3 tanker om “Se USAs utenriksminister John Kerry bli grillet over atomavtalen med Iran han ikke engang har lest

 1. Skremmende! Obama svikter Israel med vitende og vilje. Hvis kongressen godkjenner avtalen vil det få følger for USA. Hver gang USA har sviktet Israel har det i kjølvannet kommet store katastrofer; hurricanes m.m.

  • Jeg tror Gud er i ferd med å ryste Amerika og mest sannsynlig vil noe skje i september i år.

 2. Fra MIFF:
  David Horovitz, sjefsredaktør i Times of Israel, lister opp 16 grunner til at atomavtalen med Iran er en katastrofe. Avtalen legitimerer Irans atomprogram, tillater at iranerne beholder atomanlegg og tillater at iranerne fortsetter forskning som vil redusere tiden det tar for dem å sette sammen et atomstridshode betydelig. Avtalen gir også iranerne mulighet til å vente til avtalen utløper, og de vil være en stat på kanten av atomvåpenkapasitet med full internasjonal legitimitet.
  Her er de 16 punktene i forkortet utgave.
  Atomavtalen krever ikke at Iran avslører de militære komponentene av sitt atomprogram.
  Avtalen gir anledning til anrikning av uran.
  Avtalen krever ikke at Iran stenger og avvikler sitt anlegg i Arak. Selv om Iran følger kravet om å konvertere anlegget, vil begrensningen utløpe om 15 år.
  Avtalen krever ikke at Iran stenger og avvikler sitt underjordiske anrikningsanlegg for uran som landet bygde i hemmelighet i Fordow. Også dette anlegget skal “konverteres”.
  Avtalen krever ikke at landet stanser utvikling av raketter.
  Avtalen legger ikke tilstrekkelige begrensninger på forskning og utvikling av avanserte sentrifuger.
  Avtalen gir ikke anledning til overraskende inspeksjoner av atomrelaterte anlegg. Inspeksjoner på varsles på forhånd og gjennomføres med “konsultasjoner”.
  Avtalen skisserer ikke hvordan det internasjonale samfunnet vil reagerer dersom iranske brudd på avtalen blir oppdaget.
  Avtalen krever ikke at Iran stanser leveransene av våpen, penger og trening til Hizbollahs terrorstyrker i Sør-Libanon.
  Iran må ikke utlevere de av sine ledere som er ettersøkt av Interpol for sin rolle i terrorangrepene mot det jødiske samfunnshuset i Buenos Aires i 1994. 85 mennesker ble drept.
  Iran må ikke stenge sine 80 “kultursenter” i Sør-Amerika hvor de dyrker terrornettverk.
  Iran må ikke stanse oppfordringen til hat mot Israel og USA.
  Iran må ikke stanse henrettelser. Antallet henrettelser ligger på rekordnivå de siste 20 årene, omkring tre til dagen.
  Avtalen undergraver sanksjonene som ble innført for å presse Iran til forhandlinger.
  Avtalen styrker Irans økonomi og dermed deres militære styrker og terrornettverk.
  Avtalen sikrer makten til Irans undertrykkende regime.
  – Ikke rart Iran og deres allierte feirer. Ingen andre bør gjøre det, konkluderer Horovitz.

Det er stengt for kommentarer.