Så lett blir enkelte kristen-media lurt bare Justin Bieber synger en sang om “Your love forever”

bieber

Foto: YouTube

Justin Bieber er mest kjent for alle sine skandaler og utagerende festing med fyll og dop. Imidlertid kunne den tildels naive kristne amerikanske presse igjen slå opp som noe fint at artisten som er mest kjent for å opptre som en skikkelig drittsekk som kommer i slagsmål, banner og fester hardt med ulike nye flammer, begeistre noen naive kristne fordi han avleverte den intetsigende “lovsangen” I can sing of your love forever” til et publikum i Frankrike. Mens den sekulære presse snakker om hans fyllekuler og mange skandaler. Selve sangen “I can sing of your love forever” er en såkalt “lovsang” i regi av Hillsong -og selve teksten har lite som kan assosieres med kristen tro, da verken Jesus, Gud eller “Den Hellige Ånd” er nevnt i teksten.

Den skandale befengte artisten som blant annet ble omtalt av VG her omkring sine mange skandaler, ser ut til å kunne føre to liv og samtidig være “kristen” dersom vi skal tro deler av den kristne pressen i USA. Mens han i den sekulære presse får massiv omtale for heftig festing og stadig nye damer, lar enkelte seg begeistre fordi artisten klarer å lire av seg en intetsigende “lovsang” som egentlig kan være rettet til nær sagt hvem som helst. “Og fremsynge “Jeg vil synge om i kjærlighet for alltid” kan nær sagt hentyde på hvem som helst , i og med at sangen ikke nevner Jesus eller Gud. Selv sekulære band som Whitesnake kan avlevere låter som inneholder langt mer religiøse hentydninger enn den tanketomme Hillsong låta. Jeg får i hvert fall ingen som helst kristne hentydninger når jeg hører låta under. Det hele er bare platt, intetsigende og hjernedødt.

 

3 tanker om “Så lett blir enkelte kristen-media lurt bare Justin Bieber synger en sang om “Your love forever”

 1. Det som er problematisk, tror jeg, med denne sangen er ikke at den treenige Gud ikke er nevnt i teksten. Men det er forskjellig annet som jeg ser på som et problem med sangen og særlig når den knyttes til Justin Bieber og livsførselen hans .

  Det er mange gode lovssanger som ikke nevner Gud, Jesus eller den hellige Ånd ved navn i teksten , men hvor det er klart hva man synger om, og som er gode lovsanger. Mange av disse tekstene er hentet direkte fra bibelen. Ta f.eks den velkjente “As the deer pants for the water”. Her er de to tekstene til sammenligning;

  I Could Sing Of Your Love Forever

  Over the mountains and the sea,
  Your river runs with love for me,
  And I will open up my heart
  And let the healer set me free.
  I’m happy to be in the truth,
  And I will daily lift my hands:
  For I will always sing of when
  Your love came down.

  I could sing of your love forever,
  I could sing of your love forever,
  I could sing of your love forever,
  I could sing of your love forever.
  I could sing of your love forever.

  Oh, I feel like dancing
  It’s foolishness I know;
  But when the world has seen the light,
  They will dance with joy,
  Like we’re dancing now.

  As the deer pants for the water

  As the deer pants for the water
  So my soul longs after you
  You alone are my hearts desire
  And I long to worship you

  You alone are my strengh ,my shield
  To you alone may my spirit yield
  You alone are my hearts desire
  And I long to worship you

  I want you more than gold or silver
  Only you can satisfy
  You alone are the real joy giver
  And the apple of my eye

  You are my friend and you are my brother
  Even though you are king
  I love you more than any other
  So much more than anything.

  Det som er problematisk er når man synger slike sanger, hvor det meste går ut på meg og hva jeg gjør eller lengter etter, og det ikke stemmer overens med livet mitt.Jeg lurer på om Justin Bieber er klar over hva han sier om seg selv når han synger; jeg vil åpne opp hjertet for å la Helbrederen sette meg fri/ jeg er så glad for å være i sannheten /daglig vil jeg løfte mine hender. når man synger slike sanger må man tenke over om man virkelig mener det man synger eller om det bare blir løgn og tomme ord. Hva vil det si å åpne opp hjertet slik at Helbrederen kan sette meg fri? Fri fra hva? Er det ikke synden Han vil sette oss fri fra? Snakker jeg sant når jeg sier at jeg er så glad for å leve i sannheten? Hva vil det si å leve i sannheten? Hvis man lever i synd, lever man ikke i sannheten! Og hva vil det si å løfte mine hender daglig? Er ikke det det samme som å løfte mitt kors daglig for å følge Jesus og gjøre Hans vilje samme hva det måtte koste meg?

  Det går litt mye på “meg” og “mine følelser” i denne sangen, og derfor synes jeg egentlig ikke den egner seg til allsang. For eksempel føler jeg ikke alltid for å danse, selv om jeg absolutt ikke er imot dans. Faktisk så elsker jeg lovsangsdans som utrykkdans. Det står mye om dans i bibelen. Men som det er all mulig slags musikk, finnes det også all mulig slags dans. man må skjelne hva som gir Gud ære og hva som ikke gjør det . I sangen synger man at man føler for å danse og at jeg vet at det er dumt. Akkurat det blir veldig subjektivt. Jeg føler ikke alltid for å danse, og når jeg danser synes jeg ikke det er så dumt. men nok om det… Det kan være forskjellige meninger om akkurat det.

  Når nå Justin Bieber blir hyllet verden over for å ha sunget denne sangen, synes jeg det går litt vell langt. Hvem er det som får all æren her? Hvis man synger noe mens livet taler om noe helt annet, lever man farlig. Når en kjendis kaller seg kristen mens han/hun samtidig lever et liv som åpenbart ikke gir Gud ære, lever man ikke bare farlig selv, men kan også være med på å forføre andre bort fra Gud og Hans vilje.

  Mange tenåringer og ungdommer idag er underernært på Guds Ord. I stedet for å lese bibelen, går de til sine idoler, konserter, stevner o.s.v som har merkelappen” kristen” men som er ute etter å underholde og kun gi en “light” versjon av hva det vil si å følge Jesus. Idolene blir bibelen tenåringene leser. Hvis den og den idolen gjør det og det og lever slik og slik, må det være ok, sier mange teenies, for de er “kristne”.

  Som kristne har vi et stort ansvar for hvordan vi lever. Jeg vil ikke si at vi må leve perfekt. Det greier vi ikke! Men livene våre må bære preg på at vi ønsker å virkelig leve i sannheten og at vi vender oss bort ifra synd med en gang vi har begått dem. Kong David, i bibelen, falt i synd gang på gang. Enda var han en mann etter Guds hjerte. Grunnen til det var at han virkelig angret sine synder og vendte om. Måtte vi gjøre det samme når vi faller i synd!

Det er stengt for kommentarer.