Rykter om at Jørn Strand og EFA-senteret bryter med Visjon Norge

“Pernille og Jørn Strand har brutt samarbeidet med TV Visjon Norge.
Etter hva vi forstår på Kanal 10 skal Jørn Strand begynne å sende på kanalen ukentlig fra EFA sentret i Froland,” melder Facebookgruppen “Vi som støtter Visjon Norge. Opplysningene om at Jørn Strand og EFA-senteret i Froland har valgt å bryte er foreløpig ikke bekreftet. “Vi har ikke fått bekreftet dette fra sikkert hold men tror det er noe i det,” skriver Facebook-gruppen Vi som støtter Visjon Norge videre. Hva som er grunnen til at Jørn Strand velger å slutte samarbeidet med Visjon Norge vet vi ikke. -Vi syns det er rart at dette tilsynelatende bruddet er kommet etter at EFA sentret har hatt et tett samarbeid med Visjon Norge.

En rekke aktører har forlatt Visjon Norge i den siste tiden -til fordel for Kanal 10. I kommentarfeltet på den Visjon Norge positive siden spekuleres det på om Jørn Strand og EFA senteret har valgt å bryte opp på grunn av turbulensen som har vært omkring Levi Jensen og Camp-Meeting på Hove i sommer. ” Jeg tror av hele mitt hjerte at vi skal få se en herlig vekkelse bryte igjennom i vår nasjon før Jesus kommer igjen. Jeg tror vi skal oppleve å se at mennesker vil bli frelst i hopetall fordi de ser seg som fortapte syndere som trenger Guds nåde. Jeg tror vi skal få se kristne som med stor iver vil overgi seg helt til Gud og Gudsplaner og som innvie seg for å leve helt for Ham. Dette vil være kristne som Ikke er drevet av plikt og fordømmelse eller et krampaktig forsøk på å få Gud til å være fornøyd med seg. Jeg tror denne fulle overgivelsen vil skje på nådens grunn, drevet frem av hjerter fylt med Åndens lengsler etter å se mere av Guds kraft i funksjon. Jeg tror Gud på en mektig måte vil bruke kristne som er villige til å ta opp sitt kors hver dag, fornekter seg selv, omvender seg fra synd og gå den smale vei. Dette gjør de ikke fordi loven og fordømmelsen pisker dem fram, men det er Den Hellige Ånd som virker i hjerte til å både ville og gjøre Guds vilje. Dette er noe av det jeg tror vil føre oss inn i vekkelse og stor fremgang for Guds rike,” skrev Jørn Strand på facebook tidligere i august.

Visjon Norge “stjal” plassen på Hove

Til orientering: Jørn Strand skriver på EFA sentrets side «. Vi vurderte mulighetene til å få til et mindre stevne over en lengre periode men da vi kontaktet Hove Leirsenter for å undersøke mulighetene for å få dette til, fikk vi vite at andre aktører hadde bestillt plassen. « Dette synes vi er en merkelig begrunnelse, da Visjon Norge oppfordret Jørn Strand til å forsøke et mindre arrangement , men det ble avist.
Da ser det ut for alle at grunnen til at de skifter sende flate er en konflikt med Visjon Norge.

I 2018 gikk Jørn Strand knallhardt ut mot blogger Jan Kåre Christensen og den himmelske blogg i en tale -publisert på Visjon Norge.

Facebook Comments

13 tanker om “Rykter om at Jørn Strand og EFA-senteret bryter med Visjon Norge

 1. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal tro om vekkelse idag. Det finnes noen ganske få evangelisk troende men for de fleste andre har kristendommen blitt så fjern at det spørs om det er noe igjen som kan vekkes. Men i tilfelle det skulle skje så vil det kreves ganske mange som kan være både lærere og forbilder. Finnes de? Ikke vet jeg. Jeg er usikker på om jeg har møtt noen.

  To ting er i hvert fall sikkert. Veldig få har åndens lys over Guds Ord. Og alltid når noe begynner å røre seg i den åndelige verden så oppstår det en åndskamp. Ofte har vekkelser blitt sporet helt av eller endt opp med strid og splittelse. Og ofte har de bare dødd ut fordi noen ønsket å “stå i vekkelse” helt til folk gikk lei. Mye problemer har nok oppstått fordi åndelige vekkelser trekker til seg utrolig mye rart også. Faktisk mye som representerer sterke motkrefter.

  Det viktigste er ikke vekkelse men å gjøre folk til etterfølgere av Jesus. Det ser ut som om nesten ingen forstår dette.

  Det er veldig lenge siden jeg hørte Strand for første gang. Han sa ting som jeg fremdeles husker. Jeg tenkte at han helt sikkert hadde et kall. Men jeg har også lurt på om han har vært seg bevisst hvor farlig det er å kjøre sitt eget løp og kun forholde seg til folk som støtter ham i alt han gjør.

  Han sa en gang på et møte at de som fastholder det Paulus skrev om kjønnsrollene i menigheten var uønsket i hans møter. “Kvinnen kan være herre over mannen”, punktum. Tror dette er veien å gå hvis man vil “bygge med halm” eller stole på menneskeverk.

  En annen gang sa han at han ville “nå veldig mange med Guds Ord”. Men da tror jeg ikke han forsto forskjellen mellom lydbølger og ånd. Som han selv fortalte på et møte på den tiden han fremdeles gjorde inntrykk på meg: Han sa han bad høylytt om vekkelse. Plutselig var det noe som sa “hvorfor”. Og han innså at han bad om vekkelse for å øke sin egen status som predikant.

  Noe annet jeg mener å huske han nevnte på et møte for mange år siden var Charles Finneys’s ti bud for å UNNGÅ vekkelse. Disse budene dreide seg om at man ikke skulle konfrontere folk direkte med synd. Jeg er ganske usikker på om han husker dette idag.

  Jeg vet ikke hvordan det går med virksomheten hans idag men uansett håper jeg virkelig han blir ledet av Den Hellige Ånd. Det er det eneste alternativet.

  6
  1
 2. Dette med en stor vekkelse som skal bryte igjennom i Norge før Jesus kommer igjen, har man hørt i 50 år. Det har ikke vært en stor vekkelse og det kommer aldri en stor vekkelse. Derimot står det at mange skal falle ifra og kjærligheten skal bli kald hos de fleste. Verden forøvrig vil bli et enda ondere sted, med forfølgelse, diktatur og ondskap.

  3
  1
  • Skulle svare, men kom borti tommelen ved et uhell. Denne lovnaden om vekkelse har vi hør gjentatte ganger, men det skjer ikke. Og bibelen taler heller ikke om det. Derimot taler den om et kjempefrafall.

 3. Sola begynner å stå opp, og snar sprekker Hantrollet. Så Jørn trekker seg vel unna, for å slippe å sprekke sammen kanskje?

  • Mange liker ikke Hanvold på grunn av hans direkte og konfronterende talestil. Han snakker “rett fra levra” og kommer ikke med ord som klør i øret. Folk blir provosert når de får høre at det kreves noe av dem i kristenlivet. Og så tror de at kristen-TV kan drives uten penger!
   Ifølge Hanvold selv var han slett ikke Vårherres førstevalg til å starte opp og å lede TV-kanalen. Men de andre før ham på lista takket nei.

 4. I Froland, ca. 1 mil utenfor Arendal finnes det nå 4 menigheter og organisasjoner. Disse konkurrerer om de kristne. Men nå er det slik med oss kristne, at vi helst vil gå der det skjer noe! Som alle vet, så er det ikke så mye forfølgelse av kristne i Norge idag, og da kommer egoet vårt inn i bildet. Når det gjelder denne omtalte saken, så har den er forhistorie. Jørn Strand er en tidligere rusmisbruker, ble rehabilitert i Blå Kors Kristiansand. Videre gikk ferden til Blå Kors Arendal, hvor han talte og sang i noen år, og vi var også sammen ute på gate-evangelisering. Etterhvert ble han kjent med en kommende menighet i Froland, hvor de etablerte seg sammen. Dalen og Strand var de to lederne. Etterhvert ble det for trangt hos Dalen, og Jørn Strand etablerte sin egen org. og fikk tilogmed bygge sitt eget bygg. Jan Hanvold ble interessert i denne karen, og etablerte et samarbeid med han. TV møter hver tirsdag i Froland. Men som sagt, så er tilskuerne et folk som går etter sine følelser, så det ble mindre og mindre av de besøkende. Det så selvfølgelig Jan Hanvold, og han var ikke så interessert lenger. Jørn Strand var heller ikke den han en gang var, slagferdig og en vittig mann. Etterhvert ble han taler mer dryge, og han gjorde sitt for å gjøre veien enda smalere for folket som ville til himmelen. Som unnskyldning sa Hanvold, at de ikke hadde nok teknikere i staben, til å komme hver tirsdag da møtene ble holdt. Så kom coronaen…Det resulterte i at teltmøtene til Jørn, på Hove på Tromøya, ikke ble avviklet som planlagt. Men Hanvold kjente sin besøkelsestid og leide inn et lite telt og hadde sine møter på plassen til Jørn Strand. Det ble meget vellykket. Nå har Hanvold kjøpt 3 TV-busser fra Tyskland, hvor mulighetene er uendelige. Konflikten har nok oppstått når planene skulle legges for videre samarbeid. I dag har de fleste møtedeltakerne til Jørn Strand reist til en annen forkynner og ny menighet, nemlig Inge Røysland… Han gjør stor suksess, og har også mange forkynnere fra Jørn Strand i sin stall. Mye penger har familien hans, så suksessen er sikret. De mangler kun et menighetshus, men det er det jo mange ledige av. Så det er bare spørsmål om tid, så er denne menigheten etablert og respektert, og den største. Da blir det små kår for Knut Olav Dalen med sin menighet og Jørn Strand med sin organisasjon. Jan Hanvold har mistet mange sende-partnere i det siste, og ser nye veier å evangelisere på. Jørn Strand og mange andre er historie i hans liv, og han velger andre venner. En er jo tross alt sin egen lykkesmed, og vi venter på neste kapittel. Du vet, Herrens veier er uransakelige…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Mye rart som skjer i kristenNorge for tiden, rart at de ikke selv ser at ting ikke stemmer med Bibelen snart. JKC og flere har rett i mye her, men jeg vet ærlig talt ikke om Strand ser det selv. Men vanskelig å fatte… Har vært mye rart som har gått foran ham (som vi alle også har lyttet til) og lært ham opp feil. Jeg tenker; blir virkelig folk frelst av denne forkynnelsen? Han tror det skal være slik kanskje?? Jeg tror både Hanvold og Strand har nød for mennesker og er tydelige på å forklare veien til himmelen. (men det er jo endel annet som…) Begge to har også vært villige til å fortelle evangeliet om Jesus mer enn de andre. Jeg tror Gud setter det høyt. Jeg håper det går bra med med dem begge to og at de våkner og ser Guds vei. Vi andre også.

   Noen som vet mer om den nye kristne kanalen? Jeg må desverre si jeg tror lite på noen ny kanal. Skeptisk. Håper jeg tar feil. (Er dama fra ” pottemakernes hus” f.eks. med så er det noe annet)

   1
   1
 5. Tegnene i tiden taler sitt klare sprog!

  Det er voldsom kristenvekkelse over hele verden, ikke minst i Norge. Og stadig mer nød og sorg og sult. Endetiden er nær!

  Gjennomsnittsinntekten synker. Legevitenskapen går tilbake. Felles hjelpetiltak forvitrer. Det norske folk får stadig dårligere økonomi og lever kortere og dårligere liv. Og naturkatastrofer ødelegger gård og grunn uten at fellesskapet kan hjelpe. Hver mann sin plog!

  Men oppslutningen om Skriften og sannheten øker!

  Tegnene er tydelige. Det har aldri stått dårligere til med “mannen i gaten”. Satan lever!

  Jesus kommer straks!

 6. Eit gamalt fyndord seier : Hauk over hane ! Det måtte vera eit slag i andletet på Jan Hanvold at Evangeliesenteret kutta alt samarbeid med TV Visjon Norge. Personleg lytta eg til programmet ” Ønskesangen ” kvar laurdag. Sidan eg har fiberkabel : Så må eg betala ekstra for å sjå på TV Visjon Norge kvar månad.

  Når ein i gamle Noreg skal starta opp ein ny kristen TV-kanal som sender 24 timar i døgnet og har meir enn 60 tilsette ; så må denne personen vera ein ” bulldosar ” – pusekattar får ikkje til slikt. Det høyrer også med til sanninga at mange har VN som si menigheit – og mange har vorte frelste gjennom / ved denne kanalen.
  Jan Hanvold har – som oss alle andre – sider ved seg som slett ikkje er noko å skryta av. Men eg har etterkvart lært gjennom 78 år at me menneske ikkje har nok kunnskap om kvarandre til å fella ein dom. Det er andre og høgare makter sitt ansvar !

 7. Debatten ville sett annerledes ut om Jan Hanvold hadde utevnt en etterfølger som var populærere & likt av alle & som ikke hadde tilknytting via Rodney Howard Brown,Maldonado & Baez! VN er en Trosbevegelse/NAR TVkanal! Ikke glem at Visjon Norge ikke er de eneste som promenterer Trosbevegelsen/NAR! En Rekke andre pastorer & forkynnere står for denne læren!

 8. TV koster masse penger!!! Hvordan det er om 5-7år?? Vet jeg ikke, Men kristne burde heller satse på Webtv,Youtube,Strømmetjenester enn Lineær-TV! Lineær-TV vil etterhvert smelte sammen med strømmetjenester!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.