Russland vil stanse gassleveranser til Europa gjennom Polen

Onsdag ble en rørledning for russisk gass gjennom Ukraina stanset av regimet i Kiev. Noe som sendte prisene på gass og strøm oppover. Nå melder nyhetsbyrået AFP at Gazprom vil slutte å frakte gass gjennom rørledningen Jamal-Europa etter at Russland innførte sanksjoner mot selskapet som eier den polske delen av gassrøret. Dermed blir det ennå mindre gass tilgjengelig i Europa. Gazprom-talsmann Sergej Kuprijanov sier sanksjonene mot EuRoPol GAZ, eieren av den polske delen av Jamal-Europa-gassrøret, innebærer at Gazprom ikke kan bruke rørledningen.

– Et forbud er etablert mot transaksjoner og betalinger som beriker personer som er under sanksjoner. Spesifikt for Gazprom innebærer dette et forbud mot å bruke en gassrørledning eid av EuRoPol GAZ som brukes til å frakte russisk gass gjennom Polen, sier Kuprijanov. Jamal-Europa-gassrøret frakter gass fra Russland til Polen og videre til Tyskland. Med andre ord er det bare å stålsette seg for at vi fremover vil måtte betale historisk mye for strømmen her i Sør-Norge. Russofobien i Vest-Europa når stadig nye høyder og vi kan merke på lommeboken at Vesten er i krig med Russland.

Facebook Comments

4 tanker om “Russland vil stanse gassleveranser til Europa gjennom Polen

 1. Ja, det norske folk kan takke den norske regjering (Borgerlig og rødgrønn) for tidenes strømutgift. At vesten ikke støtter Putin sin krig mot nabolandet er forståelig.

  2
  1
  • Vel, disse borgerlige og sosialistiske regjeringer har fått krigen de ville ha. De trengte en syndebukk for å ødelegge befolkningens økonomi for å bringe frem den globale nye verdensorden og The Great Reset. Det ble Putin etter at de hadde vippet Trump av pinnen.
   Vesten er den førende part i krigen. De samarbeider tett med nazistene i Ukraina. Det er ikke noe i veien for at en jødisk president kan være nazist. Det var mange jøder som samarbeidet med tyskerne under andre verdenskrig.

   1
   2
  • Ja folk elsker visst Zelensky..
   Folk lar seg forføre.
   Han minner meg om Obama….

   1
   1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *