Russland utplasserer Iskander missiler mot grensen til Ukraina og forsterker sitt sjømilitære nærvær i Svartehavet

Nærmest under radaren til vestlige medier fortsetter Russland å bygge opp sine militære styrker langs grensene mot Ukraina. I følge de siste meldinger skal Russland ha utplassert flere batteri med Iskander missiler tett opp mot grensen til Ukraina, og Russland har også styrket sitt sjømilitære nærvær i Svartehavet. Samtidig melder medier at USA har sendt to marinefartøy inn i Svartehavet. Dette etter at Joe Biden i en telefonsamtale med den ukrainske presidenten lovet amerikansk militær støtte til Ukraina. En eventuell krig mellom Russland og Ukraina har potensiale til å utvikle seg til en større regional krig som kan komme til å involvere Nato.

Utplasseringen av Iskander missiler ved grensen mot Ukraina er ikke akkurat godt nytt. Store russiske styrker har i løpet av de siste dagene blitt utplassert tett opp mot grensene mot Ukraina, men i Vesten er det lite lite mediaoppmerksomhet om den potensielle konflikten i Ukraina. Samtidig som Russland gjør sine forberedelser bekrefter nå tyrkiske myndigheter at to amerikanske krigsskip har seilt inn i Svartehavet.

Krigstrommingen og drønn av hovslag fra rytteren på den røde hest. “Russian troop deployments and warnings of full-scale war in Ukraine are dimming hopes for a peaceful resolution of the conflict in eastern Ukraine,” skriver Paul Beckett som er byråsjef i Wall Street Journal fredag kveld.

Følger situasjonen i Øst

4 tanker om “Russland utplasserer Iskander missiler mot grensen til Ukraina og forsterker sitt sjømilitære nærvær i Svartehavet

 1. NRK hadde i går et innslag om styrkeoppbyggingen på ukrainsk side. Statslederen i Ukraina – den tidligere komikeren – var ved fronten og besiktiget militære anlegg og sine soldater – og satte mot i dem.
  Ellers har NATO-sjef Stoltenberg vært i media og uttrykt bekymring over den militære styrkeoppbyggingen på russisk side av grensen mot Ukraina. Den siste tiden har jeg undret meg over følgende : EN Stoltenberg styrer forsvarsstyrkene i Vesten ( han var NATO-motstander i yngre år ) EN Stoltenberg styrer Folkehelseinstituttet og tiltakene mot pesten og EN Stoltenberg la de detaljerte planene vedrørende fosterdrapsloven. Ja , det må være tillatt å undre seg !

  • Det kan også tilføyes : EN Stoltenberg var utenriksminister i en AP-regjering da Israel manglet olje. De spurte Norge om å få kjøpe denne viktige varen : Men fikk nei fra utenriksministeren. Like etter denne avgjørelsen knakk ett bein på plattformen Alexander L. Kielland og 123 mennesker mistet livet i denne tragiske ulykken.

  • Stoltenberg familien er en Guds dom over oss.
   Nasjonen velger sine ledere, som fører dem bort fra Jehova Guds vei. Konsekvensene er terror, død og ulykker.
   Vi må betale prisen fordi folket har satt disse i sentrale posisjoner.
   Og det er lov å undres

  • Det kan være betimelig å nevne. «Stoltenberg jesuitt eden» eller «Jonas Gahr Støre jesuitt eden»

   Søk på disse ordene og lese det dere får opp da.

   Mvh RJ

Det er stengt for kommentarer.