Russland reagerer på at USA forsyner ny-nazistiske millitser i Ukrina med våpen

Moskva fordømmer Washington for å utstyre den nynazistiske Azov millitsen med våpen og utstyr “Washington har ingen begrensninger, inkludert bruken av nynazister, for å skade Russland, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov tirsdag, etter en amerikansk beslutning om å oppheve et forbud mot å levere våpen til Ukrainas Azov-brigade. Denne brigaden som er en del av det ukrainske forsvaret har notorisk ønsket velkommen inn i sine rekker mennesker som støtter ultranasjonalistiske og nynazistiske ideologier, og har blitt beskrevet av vestlig presse som en magnet for slike individer fra hele verden.

Mandag frigjorde det amerikanske utenriksdepartementet brigaden for å motta amerikansk militærhjelp, og uttalte at den ikke fant noen bevis på menneskerettighetsbrudd fra gruppen. “Denne plutselige holdningsendringen fra Washington beviser at [amerikanske tjenestemenn] ville bøye seg for hva som helst i sine forsøk på å undertrykke Russland, ved å bruke det ukrainske folket som et verktøy. De klarer til og med å flørte med nynazister, sa Peskov til journalister under en mediebriefing.

Azov ble grunnlagt som en frivillig bataljon av ukrainske nasjonalister i 2014 av “White Power” aktivisten Andrey Biletsky. Folk som kom til makten i Kiev etter det vestligstøttede væpnede kuppet det året brukte Azov-krigere i et forsøk på voldelig å stoppe et opprør mot den nye regjeringen i øst. Bataljonen ble innlemmet i Ukrainas nasjonalgarde året etter. I 2018 forbød den amerikanske kongressen levering av våpen til Azov-brigaden, med henvisning til dens bånd til nynazistisk ideologi. Imidlertid er det ikke lenger så viktig for Washington å distansere seg fra nazismen og USA har systematisk stemt i mot resolusjoner i FN som fordømmer forherligelse av nazismen.

 

 

 

Én tanke om “Russland reagerer på at USA forsyner ny-nazistiske millitser i Ukrina med våpen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *