Russland og Ukraina på randen av krig over uansvarlig ukrainsk militærøvelse

ukraina-krigMens norsk presse primært er opptatt av vår nye sjakkverdensmester Magnus Karlsen og vår pågående regjeringskrise som kan felle Erna Solbergs regjering over bilpakken er krisen mellom Russland og Ukraina igjen i ferd med å koke over. Årsaken skal være at den ukrainske regjeringen har vedtatt å starte en militærøvelse hvor man skal avfyre raketter over deler av Svartehavet som Russland anser som sine etter annekteringen av Krim. I følge den britiske avisen Express truer Moskva med en uønsket og skremmende krig dersom ikke Ukraina avstår fra øvelsen.

Det er igjen sabelrasling mellom Russland og Ukraina etter at regimet i Kiev har besluttet å holde en øvelse hvor man skyter raketter mot havområder som Russland anser som sitt område etter at annekteringen av Krim. Verken Kiev eller Vesten anerkjenner den russiske annekteringen av Krim halvøya og dersom Ukraina velger å iverksette øvelsen, vil det kunne få svært alvorlige konsekvenser, sier Moskva i en uttalelse. Talsmannen for utenrikskomiteen i overhuset i det russiske parlamentet,  Konstantin Kosachev sier at dette er en farlig opptrapping som kan føre til krig. President Vladimir Putin følger situasjonen kontinuerlig sier Kremlin talsmann Dmitry Peskov. Sergei Zheleznyak som er medlem av utenrikskomiteen i den russiske Dumaen oppfordrer NATO og EU til å intervenere og stanse de ukrainske planene. “De ukrainske planene er uansvarlige og urimelige og således gjenstand for stor bekymring. I klippet under forteller Gary Franchi om den mulige trusselen for ny krig mellom Ukraina og Russland.

 

 

15 tanker om “Russland og Ukraina på randen av krig over uansvarlig ukrainsk militærøvelse

 1. Russerne er også aktive i Norge. De kjører rundt i vårt kjære fedreland med campingbiler – fullspekket med elektronisk utstyr. Videre har de leid en leilighet ved marinebasen Haakonsvern – der de har fullt innsyn i aktivitetene ved denne hovedbasen for Sjøforsvaret.
  Hæren hadde nylig en stor øvelse ( Rein 2 ) som pågikk i to områder : Troms innland samt Østerdalen. Også styrker fra USA, oppsatt med stridsvogner, drev skarpskyting der i alt 5000 soldater deltok.
  Da dukket det plutselig opp ca 10 stk ukjente droner – både i Troms og i Østerdalen. Disse dronene gikk så lavt at de var til fare for soldatene samt militære helikopter i disse områdene. I stedet for å gjøre kort prosess og skyte ned disse dronene ; valgte Forsvaret å overlate saken til Politiets Sikkerhetstjeneste ( PST ) – dette ble opplyst fra Forsvaret i går – 1. desember.
  Jeg undres…..
  I dag avsluttes den store marineøvelsen der ca 12 norske fartøyer deltok i området ved Bodø. Trolig går de fleste av disse marinefartøyene tilbake til Haakonsvern.

  • Det du nevner om campingbiler, er det dine antakelser eller har disse blitt stoppet av politi e.l ?

  • He He He!
   Takker deg Birgir for at du informerer om at det IKKE er antakelser? Godt at vi får fakta på bordet her!
   DET setter vi pris på!!!!

  • Selvfølgelig følger den russiske etterretning med på absolutt alt vi foretar oss. Noe annet ville være for utenkelig og russland er nær sagt forpliktet til å overvåke enhver militær aktivitet i Norge.

  • Undrende. Vet du noe vi andre ikke vet? Hadde vært artig med en oppklaring.

 2. Til undrende : Disse alvorlige hendelsene er ikke noe å drive ap med. Selvsagt er disse opplysningene slett ikke antakelser – dessverre. Går du inn på nettsiden : aldrimer.no , vil du se at en slik campingbil ble stoppet her i Norge. Med andre ord : Dette er ” blodig ” alvor.

  Ture Andersen

 3. Nå var det en sak i media for ca en måned siden, der det kom frem at russiske myndigheter påla russiske styrmenn og kapteiner å ta farledsbevis i norske farvann. Farledsbevis er et kjentmannssertifikat for et utvalgt område av kysten. Dette er noe alle maritimt personell kan ta, uavhengig av nasjonalitet, men russiske statsborgere var i et stort flertall av de som tok dette farledsbeviset. Vanligvis gjøres dette for å spare utgifter til lostjenester, men at russiske myndigheter pålegger russiske statsborgere å gjøre dette konkret for norske farvann, kan bare ha en årsak. De trenger kjentmenn når Norge skal okkuperes.

 4. Britiske Express anser ikke dette som mer viktig enn at de har flyttet artikkelen allerede på publiseringsdatoen fra førstesiden til en annen side.

 5. Noen vil ikke våkne før det er for seint!
  At Russland følger med på alle bevegelser og har full kontroll på alt som foregår på norsk jord er det liten tvil om.

  Det handler om å våkne og annerkjenne Jesus som Herre og Frelser.

  Det er ingen mennesker som kan hindre planene til “kongen i nord” ref. Daniels bok.

  https://www.nrk.no/finnmark/hevder-russland-ovde-pa-invasjon-av-nord-norge-1.12427617

  Russland har:
  1. Lydløse ubåter.
  2. Bakkemannskap, les: loser.
  3. Lavtflygende droner.
  4. Høytflygende droner.
  5. Satelitter som ser deg der du sitter nå!

  Men Gud er over alt og alle. Og Han kan hindre russland slik som Han har gjort før.

  • Joels bok:
   2:12 Men selv nå, sier Herren,
   vend om til meg av hele deres hjerte,
   med faste og gråt og klage.

   Ninive er Mosul forresten.

   Jonas bok:
   3:7 Han lot rope ut i Ninive: «Etter påbud fra kongen og hans stormenn: Ingen, verken mennesker eller dyr, storfe eller småfe, må smake noe som helst. De skal ikke beite og ikke drikke vann. 8 De skal kle seg i sekkestrie, både mennesker og dyr, og rope til Gud av alle krefter. Hver og en skal vende om fra sin onde vei og fra sine overgrep. 9 Hvem vet, kanskje Gud vil snu om og angre og vende seg bort fra sin brennende vrede, så vi ikke går under.»

 6. NATO nyheter ; bilde av NATO-globalist Jens Stoltenberg i t-skjorte med 666

  http://nato.trendolizer.com/2016/12/nato-globalists-sing-we-are-the-world.html

  Natosjefen presser på

  “NATO chief urges West to keep pressuring Russia over Ukraine”

  http://www.stripes.com/news/europe/nato-chief-urges-west-to-keep-pressuring-russia-over-ukraine-1.443073

  “Another Candidate for the Beast”

  ““Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six.” (Book of Revelation 13:17-18)

  The other day, while wandering on the world wide web, I came across an essay, dated June 14, 2011, written by Anne M. Berg, a Norwegian now living in California.”

  https://fellowshipoftheminds.com/2011/07/08/another-candidate-for-the-beast/

  VG: New World Order
  http://bilder.vgb.no/8970/4col/img_45d0d02e104a8.jpg
  http://8858.vgb.no/2009/02/15/vaksiner-stoltenberg/

Det er stengt for kommentarer.