Russland forbereder seg på en avgjørende seier i Ukraina i 2023

Russland har trent 300 000 mobiliserte soldater og utstyrt dem med moderne våpen. Når nye styrker ankommer spesialoperasjonssonen , vil ikke Ukraina være i stand til å motstå den russiske hæren. Dette ble uttalt av den tidligere amerikanske marinekorpsets etterretningsoffiser Scott Ritter i et intervju. Uttalelsene fra den tidligere etterretningsoffiseren i det amerikanske marinekorpset kommer samtidig som det er kjent at amerikanerne om kort tid vil begynne å trene ukrainske soldater i håndtere Patriot-rakettsystemet USA har lovet å gi. Treningen vil foregå på amerikansk jord, nemlig på en base i Oklahoma. Et hundretalls ukrainske soldater skal der gjennomgå et opptreningskurs som tar seks måneder. Dette betyr at patriot-rakettene først kan vli tatt i bruk til sommeren.

Det store spørsmål er om Ukraina i det hele tatt eksisterer som selvstendig nasjon om seks måneder, sier Douglas MacGregor, pensjonert oberst og sikkerhetsrådgiver for Donald Trump administrasjonen. Både han og Scott Ritter sier at det narrativ vestlige medier og de vestlige myndigheter presenterer er falskt og gir et usant bilde av krigen. Russland er langt fra tom for våpen, raketter og personell og har bare satt inn en liten del av sin militære kapasitet så langt i krigen. Etter at Russland nå har laget en ny kommandostruktur hvor fire generaler skal kooridinere og samordne de russiske militæroperasjonene i Ukraina, er det et tegn på at Russland forbereder seg på å gjennomføre større og koordinerte operasjoner i Ukraina. Russlands mål vil uten tvil være å rydde Donbass for ukrainske styrker og eventuelt også gå for å ta Odessa å åpne en korridor til Transnistria. Samtidig oppnår Russland å frata Ukraina tilgang til Svartehavet. Et annet scenario mange vurderer er om Russland vil gå inn i Ukraina fra Hviterussland, gå mot Lviv og ta kontroll over og avskjære forsyningslinjene fra Polen til Kiev. Et slikt grep vil raskt svekke Kiev regimets muligheter til å fortsette krigen. Det er grunn til å forvente at endringene i den russiske lederstrukturen vil bli merket i løpet av januar. Foreløpig har ikke den russiske vinteroffensiven materalisert seg selv om det pågår harde kamper langs frontene i Donetsk. Soledar er stort sett under russisk kontroll og det neste målet vil være å ta ut de ukrainske festningene i Bakhmut. Det vi nå ser skje er at det ukrainske forsvaret blir stadig mer og mer svekket mens russerne er i ferd med å få mer personell med moderne utstyr. Det eneste som kan endre situasjonen er at NATO går direkte inn i krigen med militært personell. Patriot-rakettene som USA har lovet vil først kunne dukke opp i Ukraina sommeren 2023 og har en mer symbolsk enn militær verdi, sa oberts Gregor Macgregor til Redacted rett før jul.

2 tanker om “Russland forbereder seg på en avgjørende seier i Ukraina i 2023

 1. Hvor lenge Ukraina vil holde stand er et åpent spørsmål. Uten at NATO går direkte inn i krigen, er Ukraina en tapt sak for Vesten. Når Putin setter inn de 300 000 mobilserte vil det bli en gamechanger i konflikten.
  Ukraina svidde av sitt krutt i høst med offensiven i Kherson. Etter den “seieren” som kom som en følge av at russerne trakk seg ut, har det bare vært sorgen for Kiev. Russland befestet sine posisjoner og er i ferd med å drive ukrainerne ut av Donetsk. Ukraina har mistet Soledar, de vil miste Bakhmut og deretter er veien til russisk seier i Donetsk sikret.

  2
  3
  • Korrekt spørsmål og korrekt observert.
   Som mange forutså ville det ukrainske momentum i krigen tidligere i høst være høyst midlertidig.
   Vi ser nå at det er Putins styrker som har initiativet i krigen. Ukraina kan lite annet gjøre enn å forsøke å bite seg fast og holde ut.
   Jeg er enig i at Ukraina er ferdig dersom ikke NATO går inn i krigen med soldater og våpen.

   2
   4

Det er stengt for kommentarer.