Russland er begynt å kaste ut misjonærer -Er David Wilkersons Russlands profeti i ferd med å gå i oppfyllelse?

“Kaster ut vestlige misjonærer” står det i dag å lese i avisen Dagen.  Russiske myndigheter vil 
begrense vestlig innflytelse. De får støtte 
fra Den russisk ortodokse kirken. Etter at jernteppet falt i 1989 har vestlige misjonsorganisasjoner hatt frihet til å drive misjon i Russland. Ferske rapporter tyder på at friheten er i ferd med å innskrenkes kraftig. Ti vestlige misjonærer skal nylig ha blitt kastet ut av Russland, ifølge den svenske misjonsorganisasjonen Ljus i Øster. Dette kom fram under en konferanse i Kaukasus hvor 40 misjons- og kirkesamfunnsledere fra 17 land var samlet i forrige uke,” skriver avisen Dagen mandag. 

Etter å ha lest artikkel fra Dagen som kan leses her i sin helhet, går mine tanker tilbake til noen profetiske ord skrevet ned av den nå avdøde Gudsmannen David Wilkerson som gikk hjem til Jesus i en trafikkulykke i 2011. Wilkerson som var et usedvanlig redskap og en tjener til hele Kristi legeme profeterte allerede i sin bok “Visjoner” fra 1973 det vi har sett skje siden Sovjetunionens sammenbrudd. Oppløsningen av Sovjetunionen var en prosess som begynte med Mikhail Gorbatsjovs maktovertagelse i 1985 og endte med landets sammenbrudd på tampen av 1991. I tiden etter 1991 ble det en ny åpenhet for vestlig misjon og den kristne kirke fikk sin frihet slik at evangeliet om Jesus Kristus kunne bli proklamert i de tidligere lukkede landet. I stedet for kald krig ble det nå snakk om fred og avspenning og mange trodde dette skulle bli en evigvarende æra. David Wilkerson som var en mann som hørte fra Gud. Da David Wilkerson fikk sine visjoner var Leonid Bresjnev Sovjetunionens mektige leder og kommunismen var på fremmarsj mange steder. Mellom Øst og Vest rådde den “kalde krigen” og verden levde under frykten for ett veldig kjernefysisk ragnarok. Den kristne kirke i Russland og Øst Europa levde under konstant forfølgelse og troens menn og kvinner ble i hopetall fengslet eller trakassert. Mange ble martyrer og hundrevis av kristne predikanter, pastorer og prester råtnet i fangehull og arbeidsleirer. Den undertrykte kirke i Øst-Europa og Sovjet var gjenstand for de troendes bønner i den frie verden.. Bibelen var tilnærmet ei forbudt bok og regimene i øst hevdet stolt at man var i ferd med å utrydde religiøs overtro. Russland og kommunismen hadde avskaffet Gud og ateisme og gudløshet rådde grunnen i det veldige sosialistiske imperiet.

Men lys skulle tennes

Men midt i denne tid av mørke skulle det bli tent et håpets lys for skarene bak jernteppet. “Guds Hellige Ånd vil kløyve jernteppet og oppsøke hungrige hjerter i Russland og Øst gwen-wilkersonEuropa og Kina.” sa Den Hellige Ånd til David Wilkerson. “Det skal komme en midlertidig fredstid for at evangeliet skal bli brakt inn til disse (da) kommunistiske og lukkede land,” med “åndelig fornyelse og vekkelse”. Imidlertid skulle den kommende åpenhet ikke vare veldig lenge og hele fire ganger nevner Wilkerson at dette skal være midlertidig og i begrenset periode. Gud åpnet jernteppet av to grunner: Evangeliet om Kristus skulle slippes inn og Guds folk, jødene skulle hentes ut. Da Wilkerson framsatte sin profetiske forutsigelse i 1973 var det helt utenkelig at jernteppet skulle kollapse og mange lo overbærende av hans uvirkelige spådom. Bare noen få år senere, i 1987 stilnet latteren da sovjetunionen kollapset etter at Michael Gorbatsjov innførte sitt “glasnost og perestrojka”. Den Hellige Ånd hadde kløvet jernteppet!

Dette skulle ikke vare

Den siste biten av David Wilkersons profeti var at tøværet mellom Øst og Vest ikke skulle komme til å vare evig. Og Wilkerson skrev videre:”Etter en kort periode med åndelig vekkelse blant mange kommer dørene plutselig til å bli stengt og et forfølgelses skal tilta i visjonerintensitet og oppsluke disse nasjonene.” Med litt andre ord, Russland vender tilbake til sitt tyranniske mørke, og kanhende det er det vi nå ser spiren til når vestlig kristen misjon nå blir kastet på dør. Avisen Dagens artikkel i dag viser i sannhet at vi ikke skal fnyse av hva Herren har vist sine tjenere uansett om det tilsynelatende går mange år. Litt for mange kristne har ikke lært å være tålmodige i  forhold til profetier fremsagt av ulike Herrens tjenere. Skjer det ikke i det tempo vi forestiller oss, avskriver man gjerne ting som falsk profeti, bare fordi tingene ikke inntreffer i overensstemmelse med våre egne forestillinger og ideer. Herren er den suverene historiens Herre og er en tålmodig Gud, og vi, Guds folk må lære oss å bie på Ham og vente på når synet får sin oppfyllelse. Les hele Dagens artikkel her Tilslutt, la oss be for kristen misjon i Russland. La oss be om mer nådetid for slik at enda flere i Russland kan bli kjent med Jesus Kristus. Verdens lys og frelser!

2 tanker om “Russland er begynt å kaste ut misjonærer -Er David Wilkersons Russlands profeti i ferd med å gå i oppfyllelse?

 1. Det er så sant så sant hvert enda ord her.
  Personlig hadde jeg som ganske ung i Herren og enda ikke påvirket av andre i det hele tatt. Aldri interessert meg for politikk heller – da jeg hadde følgende drøm den 21.10.1992 om at bortrykkelsen var meget nær når vi så Russland bli synlig på verdensarenaen og verdensbildet.
  Videre hadde jeg natten til den 5.11.95 et syn etter at Herren vekket meg kl.03.30 og da jeg stod opp og så ut sv vinduet i 11etg hvor jeg bodde så fikk jeg se en solnedgang midt på natten. Den dagen ble Israels statsminister Yitzak Rabin drept. Herren sa da til meg at hans død markerte “begynnelsen til enden. ”
  Enhver troende ve hva det betyr.. Jeg tar Gud til vitne i Jesu Navn at dette er gitt meg av Herren. Og jeg vet at jeg vet at jeg vet det er sant.
  Dette er nå henholdsvis 24 og 21 år siden men like levende som om det var igår.
  Jeg er bare en helt vanlig kristen men Herren sier der Han vil – til hvem Han vil..
  Og jeg ser jo nå at dette er iferd med å oppfylles for alles øyne idag..

 2. Boka “Visjoner” gjorde et sterkt inntrykk da jeg leste den på 80-tallet. Jeg bare visste at det Wilkerson skrev ville skje. Wilkerson ble hånet og latterliggjort for budskapet, men etter hvert stilnet kritikken. Spesielt under krisen i 2008 da banker falt og amerikanske store bilprodusenter gikk konkurs. Plutselig ville folk høre fra Wilkerson. Han blr etterspurt som taler rundt omkring.
  Boka gir et skremmende bilde, noe har allerede skjedd, men det er mye som gjenstår. Vi har ikke opplevd det verste enda, men jeg frykter at det kommer snart. Og imens danser kristne rundt gullkalven og vil ha brød og sirkus a la Maldonaldo.

Det er stengt for kommentarer.