Russland advarer USA om sammenstøt i Syria

Russland advarer om at amerikanske missiler mot Syria blir skutt ned.  Ethvert amerikansk missil som blir skutt mot Syria, skal skytes ned, og oppskytingsstedet skal angripes, advarer Russland. – Hvis det finner sted et amerikansk angrep, så skal amerikanske missiler skytes ned, og stedene der missilene skytes opp fra, skal også angripes, sier Russlands ambassadør til Libanon, Aleksander Zasypkin, på arabisk til den Hizbollah-kontrollerte fjernsynskanalen al-Manar.

Han legger til at et sammenstøt «bør utelukkes, og derfor er vi klare til å forhandle».

Uttalelsene kom tirsdag kveld og var en henvisning til en tidligere uttalelse fra Russlands president Vladimir Putin og Russlands forsvarssjef, melder Reuters.

Det var 13. mars at den russiske hæren i en uttalelse slo fast at ethvert amerikansk angrep mot Syria skal bli besvart, og at missiler og oppskytingssteder som er involvert i et amerikansk angrep, skal angripes.

USA og allierte land vurderer nå om hvorvidt det skal innledes angrep mot Syria som svar på det antatte klorgassangrepet som tok livet av flere titalls innbyggere i den opprørskontrollerte byen Douma nær Damaskus lørdag.

Russland, som er nær alliert av det syriske regimet, avviser at det fant sted noe angrep med kjemiske våpen. Det er NTB som melder dette…

6 tanker om “Russland advarer USA om sammenstøt i Syria

 1. Rent taktisk er Trump sin handlemåte helt bak mål : Man sier ikke til sin fiende : Snart kommer angrepet ! Overraskelse er et av hovedprinsippene i angrep.
  Men dette kan bli uttesting av våpensystemer fra to ulike land.
  Russland har nylig produsert et nytt bakke til luft missil : S-400 som også NATO-landet Tyrkia skal kjøpe.
  Sist USA sendte 20-30 missiler mot en flyplass i Syria ; var disse nye S-400 rakettene plassert på denne flyplassen. Forsvars-eksperter undrer seg over at innkommende missiler fra USA ikke ble skutt ned av disse nye S-400 antirakettene.
  Noen mener at rakettsystemet til russerne ikke var klargjort da angrepet startet.

  Vi er nå inne i spennende tider – men rent taktisk bør USA gjøre noe helt annet enn forventet av dem. Slik fungerer ” krigens spill “.

  • Her Ture, kan vi ha kimen til tredje verdenskrig. Jeg tenker på Valdresprofetiene -at tredje verdenskrig skal oppstå et sted ingen tror. Det har lenge vært en proxy krig mellom supermaktene i Syria, og merkelig nok kom dette “kjemiske angrepet” da Syria var i ferd med å vinne krigen. Assad behøvde ikke ty til slikt, og spørsmålet mange stiller “false flag!”
   Har smarte opprørere selv stått bak dette angrepet for å trekke USA inn i krigen?. Står CIA eller “The deep state” bak? Uansett, dette er farlig og folk bør være forberedt.

 2. Om jeg skal driste meg til å antyde hva USA pønsker på , så er nok ” nøytralisering ” av president Assad høyt oppe på agendaen. Blir de kvitt ham ; kan mye av problemet være løst. USA kan drive såkalt ” kirurgisk bombing ” – men da må de vite hvor han oppholder seg. Om USA konsulterer sine venner i Mossad ; så har nok de den fulle oversikt.
  Om Assad sitter i en dyp bunker ; så har USA såkalte tønne-bomber med mer enn 1000 kg TNT – som slår seg gjennom bunkeren.

  Jeg må fortelle om en episode for flere år siden. Assad har en feriebolig ved Middelhavet som visstnok ligger like nordom Libanon.
  Israelske jagerfly gikk på vingene en sommernatt ; fløy lavt nordover i Middelhavet mens Assad oppholdt seg i ferieboligen. Så ga flyene ” full gass “- da bryter de lydmuren – og det smeller noe helt forferdelig. De jødiske flygerne
  gikk rett over hustaket til Assad noen ganger – før de vendte tilbake til basen sin i Israel.

  1
  1
 3. Hvem som har sluppet ut gasset – er ikke godt å svare på. Men det har vært hevdet at de som ble skadet ; oppholdt seg i et tilfluktsrom. Det kan tyde på at opprørere står bak – for å involvere USA og således få til enda mer opprør.
  Jeg har vanskelig for å tro at vi er i ferd med å se starten på 3. verdenskrig nå. Stormaktene er klar over de enorme konsekvensene slikt medfører . Men skyting med US-missiler inn i Syria og forsøk på å skyte ned disse fra russisk / syrisk side ; må vi være forberedt på.
  Men blir det en kaotisk situasjon i Midtøsten – så kan ringreven Putin plutselig finne på å invadere Svalbard. De trente jo på det i 2017.

Det er stengt for kommentarer.