Russiske styrker i kamp inne i Ukraina, håp om en mulig våpenhvile fredag

russia-invasjonEtter dager med harde kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske separatister støttet av russiske elitesoldater uttrykker den ukrainske presidenten håp om at en våpenhvileavtale kan bli inngått fredag eller lørdag. Samtidig som store russiske styrker har okkupert deler av ukrainsk jord kom Nato med fordømmende ord torsdag samtidig som Vesten etter alt å dømme vil offentliggjøre nye økonomiske sanksjoner mot Russland i løpet av få dager. Etter at Russland gikk til det skritt å okkupere deler av Ukraina har forholdet mellom Øst og Vest blitt betydelig dårligere og mange snakker åpent om en ny kald krig. Torsdag vedtok Nato og gi Ukraina symbolsk hjelp samtidig som alliansen omsider har forstått at Russland ikke lenger er en partner men snarere en motstander som nå markerer opposisjon til Nato’s tanker om å ekspandere østover. Russland reagerer svært sterkt på at Nato alliansen er i ferd med å styrke sin militære tilstedeværelse i Moskva’s bakgårder.

Én tanke om “Russiske styrker i kamp inne i Ukraina, håp om en mulig våpenhvile fredag

  1. Spørsmålet er om det vi ser kan være en gjenntagelse av det som skjedde før 2.VK. Hitlers tvedtydlige og agressive politikk fikk verdens politikere til hele tiden å nøle eller klammre seg til et håp om at forhandlinger og dialog skulle skape fred. Og jo lenger de strakk seg, jo mer forspillte de sine muligheter for å forhindre verdenskrigen.

    KGB-offiseren Putin synes antagelig at dette er et spennende spill. Antagelig tror han at han kan drive dette spillet veldig langt før han risikerer noe. Og at når han har nådd en kritisk grense kan han bare tilby de redde og rådløse vestlige politikerne et håp om en “fredsløsning”, så vil ting roe seg. Og etter en stund kan han starte spillet igjen.

    Det farlige er at Putin har profilert seg som “verdensmester” i Russland. I det øyeblikket han ser at han kan risikere å fremstå som en taper vil han antagelig risikere hva som helst for å redde ansikt. Til og med en atomkrig.

    Det veldig spesielle er at den konfliktskye og tidligere pasifisten og natomotstanderen Stoltenberg nå skal ta over rollen som leder for nato. Tror det var den muslimvennlige “globalisten Obama” som fikk trumfet gjennom dette fordi han ønsket å svekke natos selvstendige rolle som vestlig forsvarsalianse. Globalisten Stoltenberg er jo som kjent også veldig muslimvennlig. Kanskje blir Stoltenberg en Chamberlain II ?

    Ikke rart at konspirasjonsteoriene blomstrer.

Det er stengt for kommentarer.