Russiske styrker har tatt kontroll over Soledar

En russisk soldat brenner det ukrainske flagget i Soledar etter at byen nå er falt. Foto Twitter/video

Russiske styrker har nå kontroll over Soledar mens de ukrainske styrkene panisk trekker seg tilbake. Det russiske flagget vaier nå over byen melder flere kilder. Kampene om Soledar har vært svært harde og har pågått i flere måneder. De russiske styrkene skal ha omringet byen og 400 ukrainske soldater rakk ikke å flykte og er nå omringet og har fått tilbud om å overgi seg.  Kampene er nå over og russerne ryddet byen i løpet av fire dager etter at de først fikk kontroll over deler av byen. Det er soldater fra Wagner gruppen som nå kan feire seieren. Wagner er en privat hær bestående av leiesoldater.

Kampene om Soledar er nå over og de russiske styrkene kan nå feire at dette trinnet i frigjøringen av Donbass er over. Neste mål for russerne vil være Bakhmut som er tungt befestet av ukrainske styrker. Imidlertid har russerne nå momentet i kampene i Donbass mens de ukrainske styrkene er slitne, manger ammunisjon og er krigstrette. Putin har ennå bare satt inn et mindre antall av de 300 000 mobiliserte soldatene. Yevgeny Prigozhin som leder den omstridte private hæren av leiesoldater sier tirsdag kveld at gruppens soldater har full kontroll over Soledar.

For Ukraina og Zelensky er dette et stort nederlag. Store styrker er blitt sendt for å forsvare byen men de ukrainske posisjonene har i de siste dagene falt som dominobrikker. Det vi nå ser er at regimet i Kiev ikke lenger er i stand til å rotere sine styrker eller sende forsyninger til frontene i samme grad som tidligere. For styrkene i Bakhmut er dette et dårlig tegn og for NATO som har spyttet inn milliarder i denne konflikten er det et nederlag.

I Kharkov blir den russiske seiren feiret med fyrverkeri

Ukrainas president Zelensky syntes å erkjenne det ukrainske nederlaget i Soledar

5 tanker om “Russiske styrker har tatt kontroll over Soledar

 1. Putin er nå i siget. I neste omgang vil de få kontroll over Bakhmut og deretter vil frigjøringen av Donbass fortsette. Denazifiseringen av det gjennom korrupte landet vil fortsette inntil kokainhodet og hans banditter er fordrevet.
  Stoltenberg og demente Biden vil fortsette å svi av våre penger på krigen mot Russland men de er for feige til å gå i direkte krig med Russland. Det ukrainske folk burde kjenne sin besøkelsestid og avsette det CIA insatte regimet i Kiev og deretter gå i direkte forhandlinger med Putin om en våpenhvile og fredsavtale.
  Det korrupte regimet til Zelensky bryr seg null og niks om det ukrainske folk.
  Ei heller Stoltenberg, Biden, Klaus Shwab, globalistbanden eller World Economic Forum bryr seg om hvor mange ukrainere som dør.
  Disse er bare kanonføde for Biden og Stoltenbergs krig mot Putin og Russland.

  4
  4
  • Jeg tror nok endel elementer i Ukraina er nazister. Vestlige medier rapporterte det ytterligegående høyre og nynazisme i Ukraina frem til Russland gikk inn i krigen i februar 2022. Jeg tror ikke at et flertall av det ukrainske folket er nazister, De er kun uheldige mennesker som har blitt dradd inn i en krig fullt og helt kontrollert av vestlige kretser.
   Hvorvidt Zelensky bruker dop eller ikke vet jeg ikke, men jeg kjenner jo anklagene og det miljøet han opprinnelig kom fra, har tradisjonelt vært behengt med rykter om bruk av nakotika og dop. Vi får jo håpe at Ukrainerne vil bestemme sin egen skjebne og kvitte seg med den krigsgale Zelensky. Gi freden en sjanse..

   3
   4
  • 11/01/2023, kl. 00:52 sa Haakon,
   Mye av det du skriver er riktig. Woke folket lever i en fiksjon om at Russland kan slås. De tror de kjemper mot en despot i midøsten eller Irak. Men de kjemper mot en superatommakt. Putin måtte reagere på vesten imperialistiske fascisme, der de har rustet opp og eskalert og fremtvunget denne krigen. Natos ekspansjoner østover der de var i ferd med å utplassere taktiske våpen i Moskvas bakgate var uakseptabelt for Russland. Det blir som om Russland skulle igjen prøve å utplassere atomvåpen på Cuba. Vesten er ikke noe demokrati. Vesten er en kommunistisk, fascistisk og imperialistisk ondskap. Vestens megalomane antikristelige despoter har Kina som forbilde og vil innføre diktatur gjennom masseovervåkning av individet. Den store satan i verden som reiser seg nå, er maktelitene i vesten med Biden regimet i førersetet, samt EU, som tilber den sataniske woke ideologien.

   1
   1
 2. For 85 år siden trodde enfoldige mennesker at siden Stalind var ond så måtte Hitler være “guds gave til Tyskland” fordi han skulle redde dem fra sovjetkommunismen. Mange er like enfoldige idag.

  Til alle tider har de som forsvarte sitt folk og sitt fedrelands frihet mot en fiende fått heder og ære. Men på dette nettstedet fremstilles de som dumme nazister fordi de ikke frivillig legger seg flate for den forhendværende gatepøblen Putin som skryter av at han alltid slo først.

  I Ukraina ble det reist en statue av et fotballag som slo nazistene gang på gang. De visste hva som ville bli konsekvensene men de ville heller leve en kort stund med respekt for seg selv enn å krype for Stalin resten av sitt liv.

  I det store og hele er denne bloggen ganske ubetydelig. Men likevel viser den antagelig tendenser som utvikler seg i den vestlige verden idag. Ganske uhyggelige tendenser. I et bibelsk perspektiv handler det kanskje om selvbedrag og dømmesyke. I praksis handler det kanskje om den samme døde kristendommen som har blomstret opp i USA hvor evangeliske sannheter fortrenges eller erstattes helt av sneversynt politisk aktivisme.

  Jeg tror det er en del av “det store frafallet” som vil ende med antikrist og undergang.

  1
  1
  • Det kunne være interessant å vite hva Putin putter i kroppen sin. Han har i alle fall utviklet et såkalt måneansikt. Om det skyldes medisiner, dop eller at han et demonbesatt vet ikke jeg, kanskje alle delene.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.