Russisk tilbaketrekning fra by i Donetsk -styrkene var i fare for å bli omringet

Ukrainske styrker har nå kontroll på Krasny Liman i Donetsk som Russland nå anser som russisk territorium. Mange av byen innbyggerne er forlengst evakuert til tryggere territorium. Russland anser dette som en taktisk tilbaketrekking for å unngå at deres soldater ble omringet av en langt større fiendtlig styrke bestående av ukrainske soldater og vestlige leiesoldater. I vestlige medier blir overtakelsen av denne landsbyen ansett som en stor ukrainsk seier. Russerne har trukket seg tilbake til stillinger som er lettere å forsvare. Samtidig som Ukraina nå har fått en liten psykologisk seier og feire, meldes det i ulike nettverk at det er grunn til å forvente et kraftig russisk angrep på Kiev der ulike beslutningssentre er mål.

Russland har i følge informasjon delt på russiske nettverk allerede flyttet 150 000 til 180 000 soldater til Hviterussland og planlegger et nytt og større angrep på Kiev. Etter at ukrainske styrker nå har angrepet det Moskva oppfatter som russisk territorium kan Moskva langt lettere legitimere et omfattende og ødeleggende angrep på andre typer ukrainske mål enn hittil i krigen. Selv om tilbaketrekningen fra Liman i russiske kommentarfelt rent psykisk oppleves som nok et nederlag, har denne seieren liten strategisk verdi. Dersom om opplysningene i russiske nettverk om 150 til 180 000 russiske soldater i Hviterussland er riktige, står vi foran en ny stor og farlig utvidelse av krigen. Etter at Kiev regimet nå har angrepet russisk territorium har Kiev bevisst trosset president Putins advarsler -og må bære konsekvensene av det. Rundt 5000 russiske soldater stod i fare for å bli omringet helt -og deres liv var i følge den russiske militærledelsen mer verd enn å kjempe til siste mann mot en tallmessig overlegen styrke i en relativt strategisk lite viktig by. Likevel opplever mange russere at dette er nok et forsmedelig nederlag og det er helt åpenbart at Russland i utgangspunket gjorde en alvorlig feilkalkulering ved å sette inn en svært sparsommelig militær styrke i «den spesielle militæroperasjonen» (SMO) Imidlertid vil den pågående militære mobiliseringen bety at Putin har langt flere styrker og sette inn når dagens angrep på det Russland hevder er deres territorium blir besvart.

Facebook Comments

17 tanker om “Russisk tilbaketrekning fra by i Donetsk -styrkene var i fare for å bli omringet

 1. Det store smellet kan være rett rundt hjørne. Begynner Putin med atomvåpen kan det være slutten, over og ut både for USA og Europa

 2. Etter at Kiev regimet nå har angrepet russisk territorium har Kiev bevisst trosset president Putins advarsler -og må bære konsekvensene av det.
  ——————–
  Eg blir meir og meir oppgitt over framstillinga di.
  Dersom Putin hadde sett inn mlitærstyrkane sine i desse statane som no har stemt for russisk tilhørighet. så kunne ein forstått logikken din.
  Du har framstilt det som om ukrainarane uprovosert har drive terror der sidan 2014.
  Kva begynte Putin med? Jau, han angreip Kiev og prøvde å styrta regimet.
  Så innsåg han at dette ikkje ville lykkast og trekte seg tilbake til desse austlege områda.
  Du har og framstilt det som om Ukraina tapar terreng til Russland og at dei vil tapa mot russarane.
  Dette er heilt feil. Ukrainarane vil etter som krigen går ta knekken på russarane.
  Putin kjem etter kvart til å få folket sitt imot seg. Dei ser kva dei må ofra til ingen nytte, kun Putins ego.
  Me får berre håpa at det skjer kvikt.
  Det einaste Putin forstår er militært nederlag.

  11
  3
  • Hvor forvirret er det mulig å bli?
   Ukrainerne mister hundrevis av soldater hver eneste dag, og om 14 dager begynner mobilisering av kvinnfolk.
   Russland har knapt brukt 15 prosent av sine tilgjengelige militære ressurser og de rundt 300 000 som er mobilisert begynner nå å komme til forlegningene.
   Når dette er over vil Ukraina ikke lenger eksistere som land.
   Det er bare et tidsspørsmål før bjørnen reiser seg og river i filler de stakkars ukrainerne.
   Dessverre vil mange mennesker dø. Alt fordi Vesten er ledet av sinnsyke politiske ledere som drar med seg befolkningen i undergangen.

   3
   6
 3. Israelsk etterretning opplyser :
  Russland har flyttet langtrekkende bombefly ( TU-95 og TU-160 ) fra området ved Ukraina til Olenja-basen ved Olenegorsk i Murmansk fylke. Disse bombeflyene bærer A-våpen. Olenja-basen ligger nær grensen til Finland.
  Ja , hvorfor gjør russerne dette ? Enten frykter de å bli angrepet i nord – eller så har de selv tenkt å angripe.
  Russerne vil IKKE bruke atomvåpen i områder som ligger nær egne styrker – eller områder der russiske styrker senere vil rykke inn. Dette grunnet sekundær-stråling fra omgivelsene etter et A-angrep. Således vil de ikke bruke A-våpen i de fire fylker som nå er innlemmet i Russland. De vil ikke ta livet av seg selv !
  Den russiske tilbaketrekningen av en hel brigade : Gjør at Putins finger nærmer seg atom-knappen !

  • Jeg tror ikke at denne Olenja-basen vil bli benyttet til et atom-angrep på Norge nå. Grunnen er at dette vil utløse artikkel 5 i NATO-traktaten og vi har 3. verdenskrig automatisk. Nei , Finland og Sverige er foreløpig IKKE medlemmer av NATO – og disse land er selvsagt mer utsatt.

  • Russland følger sin overordnede plan :

   1. Ta bort den elektriske strømmen hos fienden
   2. Skyte ned vestlige kommunikasjons-satelitter

   I kveld leser jeg at NVE er meget bekymret : To transformator-stasjoner i Bergen har hatt innbrudd og utsatt for hærverk – en i Sandviken og en i Arna.

 4. https://www.youtube.com/watch?v=nIWr8W3JIuI
  Det er interessant å høyra på dei øverste jødiske religiøse leiarane uttala seg i Russland.
  «Former Moscow rabbi wants all Jews to leave Putin’s Russia | Conflict Zone»
  Han seier at jødane har vore forsiktige med å seia kva dei meiner.
  Dei er redde for jobben sin, familien og for å bli fengsla. Det er eit tyrrani Putin har laga til.
  Men no er ein kome til eit punkt då «nok er nok».
  Han spør kvifor ikkje Vesten sette inn desse strenge sanksjonane i 2014 då russarane tok seg til rette i Krim.
  Han er redd grensene kan bli stengde slik at jødane ikkje kan koma seg ut av Russland.
  Jødane bør absolutt ropa ut om uretten Russland utøver i Ukraina.

  4
  2
  • Jødene blir nå utsatt for forfølgelse i Ukraina, en nasjon som har medvirket til holocaust og drap på seks millioner jøder.
   Israel gjør klokt i å ikke utfordre Russland.
   Israel vil selv måtte stå alene når Gog og hans hær (Tyrkia og en allianse av muslimske land) går til angrep på det hellige land under Gog krigen.

   1
   2
  • Det er bra Ture. Du er ein av dei mest oppegåande her.
   Det ser stygt ut . Det skal mykje til for å unngå verdskrig.
   Jesus sa: «La dykk ikkje skremma».
   Putin er ein fullstendig djevel. Vesten har ikkje noko anna val enn å prøva knusa russarane.
   USA er mektige og russarane kjem til å føla det på kroppen når USA brukar sitt enorme våpenarsenal og verdssamfunnet mobiliserer.

 5. Vg skriver at Heimevernet settes inn allerede i morgen på anlegget på Kårstø. De skal bistå politiet med beredskap.

 6. Det er bra Ture. Du er ein av dei mest oppegåande her.
  Det ser stygt ut . Det skal mykje til for å unngå verdskrig.
  Jesus sa: «La dykk ikkje skremma».
  Putin er ein fullstendig djevel. Vesten har ikkje noko anna val enn å prøva knusa russarane.
  USA er mektige og russarane kjem til å føla det på kroppen når USA brukar sitt enorme våpenarsenal og verdssamfunnet mobiliserer.

  1
  2
  • Vesten kan ikke knuse Putin uten å risikere total utslettelse i form av atomkrig. Vesten og NATO er mye for woke til å utfordre Putin på slagmarken. Du gjør som det frafalne Israel, setter din lit til en kjøtt og blod og ikke til Jahve.
   Disse djevelene som styrer NATO har aldri lagt seg ut med en atommakt før. Disse djevelene i NATO bomber kun land som er svakere enn dem. Som Irak, Libya, Syria osv.
   Biden og Stoltenberg er noen djevler. Russland har ikke noe annet valg enn å knuse disse djevelene med atomvåpen. Putin må sørge for å få drept Joe Biden og Jens Stoltenberg.
   Russerne må knuse slangens hode slik at Vesten og USA får føle kroppen at Israelsk hellige ikke lar Sodoma og Gomorra slippe unna den fortjente dom. Dersom ikke Putin utsletter USA og Europa som er det moderne Sodoma og Gomorra, må Gud be befolkningen i de to byene han utslettet om unnskyldning.
   Disse landene og deres befolkning vasser i død og homoseksualitet og Gud er rasende. Gud har alt begynt å stramme løkken rundt halsen på det ugudelige Vesten med å kvele dem økonomisk. Men de er stolte. Fortsetter i Pride og fastholdt synd og det vil behage Herren, Israels Gud og la svovel og ild gjennom russiske atombomber ødelegge dette onde systemet Vesten utgjør.
   Vesten og NATO er det mest djevelske som har spiret frem på jorden noensinne. De har myrdet millioner av små barn i mors mage. De har gjort sodomi til den opphøyde synd. Det er disse onde synder Jahve Gud nå bruker Putin for å straffe.
   Putin er Jahves redskap til dom over den livsstil du og dine likesinnede i Pride-media slåss for.

   2
   2
 7. Randi.
  Russarane er i full gang med tortur. (eller som du seier – oppfyller Guds vilje)

  https://www.msn.com/nb-no/nyheter/other/ap-fant-ti-torturkamre-i-%C3%A9n-by-i-ukraina/ar-AA12vbNG?ocid=msedgntp&cvid=0d0582b22a30465c976bda4a87d885ce

  «Fant ti torturkamre i én by i Ukraina»
  —————————–
  Normale russarar prøver å koma seg i sikkerhet.
  Eg meiner Norge må sleppa inn alle russarar som kjem til grensa. Stakkars mennesker som elles vil verta tvinga til å vera med på denne grusomme krigen til Putin.
  —————————

  2
  1
  • De har funnet de gamle torturkamrene laget av nazistene i Azov som ble brukt for å torturere russisk-språklige fra 2014 til 2022.
   Det neste som er å vente er at de graver opp noen lik fra en kirkegård, skyter de døde i bakhodet og binder et rep rundt hendene på liket. Og vipps. En ny massegrav laget av russerne.
   Det er veldig påfallende. Et regissert teater hvor de lager kulissene etter noen dager.

   2
   3
  • Siri.
   Det sitter kraftige krigsdemoner på skuldrene til Torstein og roper løgn og hat inn i ørene på mannen.
   Han er oppbrakt over Ukraina og lar seg rive med av falsk krigspropaganda. Men Torstein og hans likesinnede var tause når NATO bombet Libya, Syria, Irak. Dette hykleriet fra Torstein har Gud merket seg. Det er jo åpenbart at han, Birgir, Oslofjord osv osv mener at ukrainske liv er mer verd enn de mange som er blitt myrdet, voldtatt og mishandlet av NATO soldater.
   Dette hykleriet har Gud Herren merket seg.
   De var også tause når ukrainske nazister utførte sitt folkemord på befolkningen i Donbass. Dette er også noe Herren har merket seg.

 8. De har funnet de gamle torturkamrene laget av nazistene i Azov
  ————————-
  I kveld fekk me sjå ein fin vanleg ukrainsk familie. Ei mor på ca 35 år passa på dei to ungane sine. Mannen var ved fronten og kjempa. Ein vert forbanna på Putin. Tenk på alle liv han øydelegg på mange måtar.
  Det er verkeleg ekkelt at kristne her på debattsidene har gått på limpinnen til Putin.
  Måtte dei skamma seg når krigen er over og fakta kjem på bordet.

  4
  1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *