Rakett rammet boligblokk i Dnipro -flere sivile drept og skadd

Foto: Twitter

En  missil skal i dag ha truffet en boligblokk i Dnipro i Ukraina. Minst åtte personer skal være drept og 27 skadd, meldes det på Twitter. Russland har i dag gjennomført et omfattende missil angrep mot flere byer i Ukraina. Målet for angrepene skal ha vært å slå ut kritisk infrastruktur, deriblant strømnettet. Rundt 80 missiler skal være skutt mot forskjellige mål i Ukraina. Ukraina hevder at det var en russisk rakett som traff boligblokka, men flere russiske telegramkontoer hevder at bygningen ble truffet av en ukrainsk luftforsvarsrakett som gikk feil. I hele dag har det blitt lett etter mennesker i ruinene.

Nok en gang blir vi påminnet om krigens grusomhet og den død og ødeleggelse som følger i fotsporet til denne konflikten. De ukrainske myndigheter raser etter angrepet og skriver på Twitter og skriver at “verden må stanse denne ondskapen. “Eternal memory to all whose lives were taken by 🇷🇺 terror! The world must stop evil. Debris clearance in Dnipro continues. All services are working. We’re fighting for every person, every life. We’ll find everyone involved in terror. Everyone will bear responsibility. Utmost.”

Russiske Telegram-kontoer med tette bånd til russiske militære hevder at det var en ukrainsk luftforsvarsrakett som rammet bygningen i Dnipro. Russiske myndigheter har ikke kommentert hendelsen.

Den regimetro Twitter kontoen “Defence og Ukraine” skriver at Ukrainere er veldig sinte og krever hevn. Men vi er ikke russere. Vårt mål er å drive okkupantene ut av vårt land og sørge for at krigsforbrytere vil bli holdt ansvarlig….eller sende dem til et sted av guddommelig rettferdighet. De samme ordene blir også ropt fra befolkningen i Donetsk når de må begrave sine døde etter ukrainske angrep. Krig er grusomt og både Vesten. Ukraina og Russland er ansvarlige for tragediene som skjer. Krigen i Ukraina har pågått siden 2014 men ble trappet opp i februar 2022 etter at de to utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk anmodet Moskva om militær intervensjon. I tiden mellom 2014 og 2022 døde mer enn 14 000 mennesker i den lange krigen. Etter at Russland startet sin militæroperasjon i landet har tallet på døde og skadde eksplodert. En tragedie som burde vært unngått med kompromiss og forhandlinger. Men konflikten er lang og bitter. Noe klippet under illustrerer.

9 tanker om “Rakett rammet boligblokk i Dnipro -flere sivile drept og skadd

 1. Denne krigen har flere sider, det er helt tydelig. At den fikk en oppblomstring i 2022, er spesielt. Først ble folk tatt på sengen med denne overraskende pandemien, som etterfølges av en forferdelig krig i et land som de fleste ikke har brydd seg om at har pågått siden 2014. Så får verden mangel på alt mulig, og prisene på det meste når astronomiske høyder, og mange går konkurs, noe som gjør folk arbeidsledig, det nedbemannes både her og der. Vanlige folks økonomi blir smalere og smalere, og veldig mange har nå fått store problemer med å få endene til og møtes. Så ja, denne krigen har flere sider.

  4
  2
  • Krig er en tragedie og denne har flere sider.
   Uhyggelig trist for de som blir drept, skadd og får sine hjem ødelagt.
   En gang hadde verden en grunn til å ha respekt for Norge.
   Vi var fredsprislandet som belønnet fred og fredsforhandlinger med Nobels pris. Nå er vi redusert til medkrigere i Vestens skitne kriger enten det er mot Russland, Irak, Libya, Afghanistan eller Serbia.
   Norge er blitt landet som sprer død med våpen og missiler.
   I tillegg sprer vi død til oss selv gjennom vaksinen
   Har du sett denne videoen
   BREAKING NEWS SPECIAL REPORT: WHERE HAVE ALL THE PEOPLE GONE ??
   https://rumble.com/v25l5um-breaking-news-special-report-where-have-all-the-people-gone-.html

   1
   1
  • Har denne krigen flere sider, heter ALLE sidene Vladolf Putler.
   Det var HAN som startet krigen, det er HAN som har ansvar for å avslutte krigen. Men som den TERRORISTLEDER han er, vil han sannsynligvis IKKE gjøre det.

   3
   1
  • Hva er det med deg Birgir? Har du respekt for andre i det hele tatt, eller er det bare å slenge ut nazi anklager over alle som ikke jatter deg etter munnen. Jeg tror ikke på at denne krigen kun har en side, har forresten ikke sett kommentarer fra verken deg eller Torstein ifm med denne krigen tidligere. Klart det må være flere sider av denne krigen som de fleste ikke vet noe om, det er det vel stort sett alltid ved en krig, eller hva?

   2
   4
  • Så var det disse aggressive krigsåndene som sitter på skuldrene og roper løgn og strid inn i ørene på deg.
   Disse krigsdemonene kler deg dårlig Hermansen.

  • Hei Bjørn, takk for linken, skal sjekke den ut. Har sett mye på de ulike plattformene det siste halvannet året. Det er så mye som kommer frem, og det blir mer og mer skremmende nå, det er uvirkelig det som skjer.

   1
   1
  • Hva med deg selv, Betina? Hvilken respekt har DU for andre? Jeg kan ikke huske å ha sett DEG ta et oppgjør med Kjell Zverre Anderzen, satanisten Arnt A Nazi, de FALSKE profetene Bjørn og såkalt “fri” “pinsevenn”, GUTTUNGEN “randi”, kalvinisten Kikki, Ziri Haugen, Geir, Tore, Ellen Irene Bøe, Zz og MANGE andre, som ALLE omtaler Zelensky og hans regjering for nazister. Jeg har til gode å se at du tar oppgjør med DEM. Men kanskje du er for FEIG?

   1
   1
  • Det er trist å se hva Birgir Hermansen er blitt
   Tidligere var han en mann som hadde respekt for Bibelen.
   Nå har Satan inntatt han og tatt over.
   Det er et trist å se. Han har mistet Jesus og funnet Zelensky

Det er stengt for kommentarer.