Rettssak etter at eksadventister ville utføre djevelutdrivelse på tenåringsjente

Tenåring omkom nesten etter ukelang demonutdrivelse

exorcismFire tidligere medlemmer av en syvendedags adventist kirke stilles nå for retten i Paris tiltalt for kidnapping, tortur og barbari etter å ha utført det de mente var eksorsisme på en 19 år gammel kamerunsk jente. “De fire som inkluderte offerets tidligere kjæreste mente alle at jenta var besatt av djevelen, og at hensikten var å befri henne fra mørkets makt. De fire mennene som alle er tidligere medlemmer av en adventist menighet er alle anklaget for å ha holdt tenåringsjenta bundet i en korsfestelses lignende stilling på en madrass i sju dager.

I følge de tiltaltes forsvarer handlet de i tro på at jenta var besatt og ville drive ut djevelen av henne. I følge nyhetsbyrået APF hevder de fire unge mennene at jenta samtykket i det hele og de avviser påstandene om å ha utført vold mot offeret. “For dem var hun besatt og når du er syk ringer du en lege og når du er besatt tar du kontakt med en djevelutdriver,” sa “Jacques Bordais, som er gruppens advokat. Politiet fant offeret som fortalte at hennes fangevoktere holdt henne i live ved å mate henne med små mengder vann og olje. Seansen som nesten kostet jenta livet fant sted i en forstad til Paris. Når politiet fant henne var hun utmattet, dehydrert og i sjokktilstand og det var også tegn på at hun var blitt slått.

Kastet ut av syvendedags adventistene

De fire mennene var alle blitt utstøtt av syvendedags adventistsamfunnet i fjor og kirken har sagt at de tar avstand fra en slik praksis som ikke finner støtte i adventistenes doktriner. Offeret anklaget sin tidligere kjæreste, Eric Deron for å være leder for gruppen. I følge aktoratet lider Eric Deron av vrangforestillinger og tror han er profet på guddommelig oppdrag