Ragnar Larsen: Trump inspirerer til europeisk opprør

obama-den-ødeleggende.styggedomRett på sak: Når president Barak Obama i dag innleder sin europeiske avskjedsturné, vil han i ukens løp møte politiske ledere som har grunn til å forholde seg til den samme folkelige frykt og uro som den som lå til grunn for at Donald Trump ble valgt som USAs nye president.
De politiske elitene i land som Frankrike, Tyskland og Nederland har all grunn til å frykte for at det går med dem som i USA: Velgerne vender ryggen til politiske ledere som er mer opptatt av sine egne politiske hobbyer enn folkets interesser og behov, skriver Ragnar Larsen i sin spalte “Rett på sak.” Larsen var tidligere redaktør for Haugesunds avis

Denne spaltist har som kommentator i minst 30 år fremholdt at de politiske skillelinjene ikke går langs en høyre/venstre-akse, men mellom elitene og folkets brede lag. Det er i Norge bortimot absurd å fremstille Arbeiderpartiet og Høyre som uforenlige motstandere når det faktiske forhold er at de er enige om det aller meste.

Høyre og Arbeiderpartiet rekrutterer sine tillitsvalgte fra de samme sosialgrupper, de har høyere utdanning, bor i de bedrestiltes strøk og omgås folk fra de samme miljøer. I Arbeiderpartiet er det langt mellom arbeiderne. De ønskes som velgere, men partiet fraber seg dem som tillitsvalgte. Ap-listen i Oslo til neste års stortingsvalg består på de aktuelle plassene av PR-agenter og godt betalte heltidspolitikere.

clinton-hHillary Clinton omtalte sin rivals tilhengere som «deplorables» – det vil si folk som er forkastelige, foraktelige og helt håpløse. Donald Trump snakket derimot til og om arbeiderklassen, mens elitens talsmenn demoniserte folk som sliter med tilværelsen.
Slik er det også i Norge, hvor folk som ikke ønsker at fremmede inntrengere skal strømme inn over landets grenser blir møtt med utestengende skjellsord i stedet for rasjonell argumentasjon. De som med rette frykter virkningen av denne invasjonen, får høre at de er rasister. De som er redd for at uvedkommende utenfra overtar jobber som nordmenn burde hatt, får vite at de lider av fremmedfrykt. Mødre som engster seg for at deres tenåringsdøtre skal bli tafset på eller voldtatt, blir fortalt at de må ha respekt for fremmede kulturer og levemåter.

kø-foran-nav-fattighusI Haugesund bor to og to pleietrengende pensjonister på enmannsrom. Asylmottak tilbyr derimot beboerne enerom. De får for øvrig så raus statlig stønad at de kan sende penger hjem. Nordmenn som syns dette går for vidt, stemples som fremmedfiendtlige.
Fremmede inntrengere tar ikke bare jobber fra nordmenn. De presser også lønns-nivået. Mange lavtlønte nordmenn har ikke hatt vekst i kjøpekraften på årevis.
I Oslo er renovasjonen privatisert. Over 100 søppeltømmere har fått sparken. De er erstattet med folk fra Romania. Så får nordmenn gå på NAV i stedet. Dette blir mønsteret.
Oljeserviceselskapet BW Offshore er i store vansker, men ikke så store at ikke avtroppende konsernsjef får med seg 143 millioner kroner i pensjon. Mediebransjen går dårlig, men ikke dårligere enn at toppsjefer har 5-15 millioner kroner i årslønn. Sjefer i det offentlige, som ikke duger, får ny offentlig jobb – og beholder sine eventyrlige vilkår.
Det kommer et opprør, vær sikker. Ikke bare i Frankrike, Tyskland, Østerrike og Nederland, men også i Norge. Fronten vil gå mellom elitene og de utbyttede. Det meldes fra Oslo om at et nytt parti er i emning. Det kan trenges – nå når Fremskrittspartiet har latt seg vingeklippe i politisk asyl under Høyres skjørter.
Elitene kan våkne opp til en ubehagelig morgendag etter neste stortingsvalg.

Skrevet av Ragnar Larsen

Facebook Comments

14 tanker om “Ragnar Larsen: Trump inspirerer til europeisk opprør

 1. Ja, ja, sannheten er vond for noen, slike som hos disse SV folkene her på Søkelys.
  Borgerkrigene kommer nærmere og nærmere i hele Europa…og USA…Det er nok ikke russerne og Putin som er den store stygge ulven, men horder av innvandrere!
  Dette vil nok gå opp for alt levende etter hvert, og trøsten er jo at det er oss kristne som vil vinne krigen…Det forteller bibelen oss og det kan vi jo skjønne når vi ser ut over verden idag.

  Jeg leste forresten nettopp at Donald Trump er i samme familie som Magnus Lagabøter. Det er glimrende, da er det håp…
  Så får disse kranglefantene her på Søkelys seile i sin egen verden, til (litt) underholdning for oss andre…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Meg ?? Jeg har aldri stemt på SV da deres politikk er stikk motsatte av det jeg står for. SV er mye nærmere deg enn de er meg, Anders Helge Myhren. Jeg er en free marketeer.

   “Horder av innvandrere” er de ordene som Vidkun Quisling brukte om jødene før den andre verdenskrig. Spesielt da jøden Leo Trotsky bodde på Hurumlandet og på Ringerike som politisk flyktning fra Russland.

   Magnus Lagabøter ? Donald Trump er mye nærmere i slekt med min forlovede enn med Magnus Lagabøter. Min utkårede kvinne er faktisk en firmenning av president Trump. Og min hytte er noen km unna der hans mor ble født og vokste opp. Og når han er i slekt med meg (gjennom henne) er det håp…….. Virkelig håp !!!

   Men du har fantasien din i orden, Anders Helge Myhren. Og den er livlig og utemmelig.

 2. Myhren; jeg har allerede bestemt meg for hvilket parti jeg skal stemme på i september 2017. Norges mest konservative parti(av de som har en realistisk mulighet til å få mandat/er. Men jeg tror ikke at du vet hvilket parti det er, all den tid din kunnskap om konservatisme er på et like lavt nivå som ditt generelle kunnskapsnivå; som en gjennomsnitts 7-åring!

 3. Det er en kjensgjerning at utlendinger som “har blitt norske” tar arbeidet fra tusenvis av etniske nordmenn. Slik vil vi ikke ha det…Remabutikkene er fulle av utenlandsk arbeidskraft.
  Jeg har lest at det er kamp om jobbene der, ca. 600 meldte sin interesse i en av butikkene på østlandet. Men stort sett er det utlendingene som får jobbene! Slik vil vi slett ikke ha det…Jeg setter min lit til et nytt politisk parti i Norge…på ytterste høyre fløy..vær velkommen…

  • Slike figurer som deg, Myhren bekrefter med all mulig tydelighet at vi må legge langt større vekt på ytringsandvaret enn på ytringsfriheten.
   Politikk på ytterste høyre fører intet godt med seg, hverken for Norge eller for andre land. FRP er forøvrig slett ikke noe høyreparti. De er et populistisk parti, som vingler i alle retninger.
   De jobbene som utlendingene får er i all hovedsak innenfor bransjer som nordmenn skyr; renhold, renovasjon og transport.

  • Hvor har du din kilde fra ? Eller er dette slike kilder som sendte 6 millioner jøder til gasskamrene av den type partier du lengter etter ?

   Av dyp respekt for disse 6 millioner myrdede jødene og deres ettermæle, vil jeg ikke ta dine ord seriøst før du legger frem en seriøs kilde for din påstand om Remabutikkene. Og legg merke til ordet “seriøs” her. Onkel Adolf er ingen seriøs kilde.

  • Jeg er selv innvandrer til et annet land, Anders Helge. Jeg har fått de jobbene jeg har tatt fordi ingen andre av de innfødte har giddet å skaffe seg den kunnskap og kompetanse som jeg har studert og jobbet hardt for å få meg. Og ja, det betyr flere år med 16 timers dager med lite mat, null luksus, null ferier til Costa Del Sol, null alkohol og et svinhardt liv der jeg har jobbet og studert meg nesten til døde. Noe ingen andre gadd der de trodde at livet var slik at det ble levert til dem på et sølvfat.
   Mitt liv ble ikke levert til meg på et sølvfat !!! Jeg har jobbet og jobber fremdeles svinhardt. Men nu med en universitets grad bak meg.

   Og det gjelder mange innvandrere til Norge også. 16 timers dager. Null ferier til Costa Del Sol. Null luksus på deres vei til kompetanse og kunnskaper som deriblandt deg selv, Anders Helge Myhren, har vært for lat og giddalaus til å skaffe deg. Ergo får vi innvandrere. Ergo går ikke Norge under. Ergo får du pensjon utbetalt selv om du bare har vært en bussjåfør, Anders Helge Myhren.

   Og jeg tjener mitt nye land, som ikke er Norge, på en utmerket måte, ved å gi det landet kompetanse og kunnskap det ikke ville ha hatt uten meg. Og jeg skammer meg ikke å være innvandrer, Anders Helge Myhren. Det selv om jeg er hvit og med en helnorsk DNA profil.

   Hadde du og andre nordmenn hatt litt arbeidslyst, kompetanse og tiltakslyst rent utover å klage på de som nettopp har dette, hadde Norge vært så mye bedre. Feilen er ikke innvandrere. Feilen er giddalause folk.

   hilsen en som ikke er giddalaus og ikke får livet servert på et sølvfat.

  • En ting som dukket opp i en epost til meg og mine kollegaer…..

   Som kjent er Michele Obama en etnisk amerikaner som blir erstattet og gjort arbeidsløs av innvandreren Melania Trump fra Slovenia i hennes jobb som first lady. Stakkars Michele Obama som nå blir arbeidsløs.

   Av en eller annen grunn tror jeg ikke Anders Helge Myhren blir indignert over dette…….

 4. Hvilke toppsjefer i mediebransjen har en lønn på 5-10 mill???
  Konsernsjefene i hhv Aftenposten og VG har 2.6 og 2.8 mill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *