Recep Erdogan og Tyrkia sier det vil bli en katastrofe dersom USA erklærer Jerusalem som Israels hovedstad

Den tyrkiske diktatoren Recep Erdogan som enkelte kristne tror kan være Antikrist fordi hans navn i følge  Gematria-kalkulatoren har tallverdi “666” er blant dem som vil advare om alvorlige konsekvenser dersom USA formelt vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Blant Israels mange fiender er det frykt for at USA allerede onsdag skal komme til å erklære at Jerusalem er Israels hovedstad. I følge den tyrkiske visestatsministeren vil en slik formell erklæring førte til en katastofal konflikt og true freden i regionen.

Donald Trump vurderer å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

Det var Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner som lørdag sa at president Trump ennå ikke hadde bestemt om USA kommer til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, men at en slik beslutning ennå ikke var tatt. Presidenten vil sette seg grundig inn saken. Videre har heller ikke presidenten bestemt seg for når eller om han vil flytte dem amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem, men flere sier nå at en eventuell formell anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, vil være et første skritt i retning av en ambassade flytting. Som kjent var ambassade-flytting et av president Trumps løfter som ble gitt til evangeliske kristne under valgkampen i 2016. Dersom presidenten bestemmer seg for å flytte ambassaden vil det sende et mektig signal til Israels mange fiender i Midtøsten og Europa -om at Amerika er helt på Israels side. En anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad vil komme til å utløse massivt sinne i den arabiske verden, mens blant Guds folk vil en slik anerkjennelse føre til glede og ny profetisk visshet om at Bibelens ord løfter til Israel og jødene ligger fast. For den kristne kirke er Israel et veldig profetisk tegn og det knytter seg mange profetord i Skriften opp mot det som har skjedd og vil skje med Israel og det jødiske folk i disse siste dager.

Facebook Comments

10 tanker om “Recep Erdogan og Tyrkia sier det vil bli en katastrofe dersom USA erklærer Jerusalem som Israels hovedstad

 1. Kommer aldri til å bli fred før Jesus Kristus, Jødenes konge kommer igjen. Det vil være krig og ødeleggelse inntil enden. Det er forutsagt i profetordet.
  Ved å sette sitt håp til Trump nede i midt-østen vil være et håp som går til grunne.
  Det er ikke en lys framtid for det umovendte Israel. Men Gud har en stor frelsesplan med sitt utvalgte folk jødene. Løstningen er Jesus Kristus. Han er den som skal sette alle ting i rette stand. Paulus bønn var at Israel måtte bli frelst. Og de må gjennom Golgataverket som alle andre. Det er bare et evangelium og det er ikke frelse i annet navn enn Jesus Kristus.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=taqnOZpWMhk&t=384s
  Jerusalem er kjernepunktet på slutten.

  “Jeg vil samle alle folkeslagene til krig mot Jerusalem. Byen skal inntas, husene plyndres og kvinnene voldtas. Halve byen må gå i eksil, men resten av folket skal ikke utryddes fra byen.
  3 Herren skal dra ut og føre krig mot disse folkeslagene slik han før har ført krig på stridens dag. 4 Den dagen skal han stå med føttene på Oljeberget, som ligger rett mot Jerusalem, i øst. Oljeberget skal revne i to fra øst til vest, og det skal bli en veldig dal.”

  Tempelet må på plass før dei 5000 åra er slutt.

  http://bki.net/6000/clip_image014.jpg

  • I en tid som denne, så får vi be for Jerusalem. I det profetiske ord står det skrevet
   Jes 40,1-5 Trøst, trøst mitt folk, sier eders Gud. 2 Tal vennlig til Jerusalem og rop til det at dets strid er endt, at dets skyld er betalt, at det av Herrens hånd har fått dobbelt for alle sine synder. 3 Hør! Det er en som roper: Rydd i ørkenen vei for Herren! Gjør i ødemarken en jevn vei for vår Gud! 4 Hver dal skal heves, og hvert fjell og hver haug skal senkes, det bakkete skal bli til slette, og hamrene til flatt land. 5 Og Herrens herlighet skal åpenbares, og alt kjød skal se det, for Herrens munn har talt.

  • Det er evangeliet som jødene trenger. Jesus Kristus har sonet all verdens synd. Han har har betalt prisen og er det budskapet Jødene trenger å høre. Kan ikke trøste jødene med noe annet. Er heller ikke annet budskap dem kan bli frelst ved.
   Kan ikke trøste jødene med noe annet enn evangeliet. Jesus Kristus har sonet deres synder og overtredelser. Og Han har sonet all verdens synd.
   Rom 9, 10 og 11 går veldig inn på dette.
   Viktig å få fram at det ikke er en lys framtid for jødene som har forkastet evangeliet. Profetordet taler også om domsord over det jødiske folk, dem som har forkastet frelsen i Jesus Kristus. Men avslutningen blir at hele israel skal bli frelst og utfrieren kommer fra Sion.

  • Også viktig å få fram at Jødene er Guds utvalgte folk. Og alle sanne troende står med det jødiske folk. Dem har gått gjennom mye lidelser gjennom historien. Og Gud har en stor frelsesplan med sitt folk. Men sannheten er også at det ikke er en lys framtid for de jødene som ikke lar seg omvende ved evangeliets ord og har forkastet Jesus Kristus.

 3. “Hver dal skal heves, og hvert fjell og hver haug skal senkes, det bakkete skal bli til slette, og hamrene til flatt land. 5 Og Herrens herlighet skal åpenbares, og alt kjød skal se det, for Herrens munn har talt.”

  Det bokstavlegeJerusalem vil verta forandra ved Herrens kome.
  Oljeberget skal dela seg i to.
  Ut frå tempelhøgda vil det strøyma levande vatn, slik Sakarja 14 fortel.

  Esekiel 47 :
  “Han førte meg tilbake til tempelinngangen. Og se, vann strømmet ut under terskelen på østsiden av tempelet; for tempelfasaden vender mot øst. Vannet rant ned på høyre side av tempelet, sør for alteret…… Han sa til meg: «Dette vannet renner til områdene i øst og ned på Araba-sletten. Når det renner ut i sjøen, blir vannet der friskt…På hver side av elven skal det vokse alle slags trær til å spise av. Løvet på dem skal ikke visne, og frukten skal ikke ta slutt. Hver måned skal de bære ny frukt, for vannet de får, kommer fra helligdommen. Frukten skal tjene til føde og bladene bringe helse.»

 4. Og palestinerne har utlyst 3 dager vrede, det vil si terror. Verden bør sette ned foten for muslimenes måte å «protestere» på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.