Reaksjoner etter at Frp vedtok jødefiendtlig omskjæringsforbud -kristne bør sky Frp som pesten

Foto: Naftali Hananya/søkelys

Under forrige valg strømmet norske Israel-venner til stemmeurnene for å gi sin stemme til Fremskrittspartiet som mange trodde var mer Israel-vennlig enn KrF. Under høstens valg bør kristne Israelvenner tenke seg om mer enn en gang før de gjør den samme feil igjen. For faktum er at etter fire år med Siv og Erna i posisjon, må man ha mikroskop for å kunne se endringer i norsk politikk overfor Israel. Som kjent har Frp under årets landsmøte vedtatt å gå inn for å kriminalisere omskjæring av gutter, og dette er et rystende vedtak som rammer jødene aller hardest, skriver Dagen redaktør Vebjørn Selbekk på lederplass søndag. “Fremskrittspartiets landsmøte har i helgen gjort tilværelsen vanskeligere for en av våre minste og mest utsatte minoriteter, de norske jødene,” skriver Selbekk og fortsetter: «De norske jødene fortjener vår solidaritet og støtte, ikke den typen mistenkeliggjøring som de ble utsatt for i Frps landsmøtesal denne helgen»

Siv Jensen leder et parti som burde være fullstendig uspiselig for kristne. Foto Wikipedia

Søkelys har aldri hatt særlig sansen for Fremskrittspartiet  og deres politikk da partiet i de aller fleste saker står milevis unna våre bibelsk kristne verdier. I forhold til fosterdrap, står Frp på gal side av åndskampen med sitt løfte om å være en garantist for dagens abortlov. Bare dette burde være nok til at Guds folk ikke gir sin stemme eller støtte til dette partiet. At Frp i tillegg har et meget liberalt syn på pornografi og aller helst vil bade det norske folk i billig sprit og øl, gjør partiet ennå mer uspiselig for min del. Når Frp nå i tillegg har vedtatt å kriminalisere omskjæring av gutter, er dette noe som rammer norske jøder spesielt hardt og det er ikke vanskelig å være enig med Selbekk når han omtaler dette som rystende. “Frp er sannsynligvis det første regjeringspartiet i verden som går inn for å kriminalisere jødisk omskjæring. Det forbudet Frp nå vil ha, finnes nemlig ikke noe annet sted i verden,” skriver Selbekk videre. Dersom Frp skulle få gjennomslag for sitt standpunkt på sikt, vil dette virke svært ødeleggende for det jødiske samfunnet i Norge. Norske Israelvenner som ved siste valg gav sin stemme til Frp bør merke seg hva Frp her står for. For Frps vedtak betyr i realiteten at de kriminaliserer noe som er en mange tusen år gammel tradisjon i Bibelen, og som også er en svært viktig del av jødisk religiøs tro og praksis. I følge Skriften skal alle 8 dager gamle gutter omskjæres -og Frps forslag om lovforbud betyr dermed at jødisk gudsdyrkelse i praksis vil være forbudt i Frp land. “Det er det som er det store alvoret i denne saken. Et omskjæringsforbud vil i praksis fungere som en ny jødeparagraf. Det vil bli umulig for jøder å bo i Norge dersom de skal bli straffeforfulgt for å utøve denne viktige delen av deres religiøse praksis,” skriver Selbekk vider. Jeg vil neppe tro at kristne Israel venner etter dette vil kunne gi sin stemme og støtte til Frp som riktignok har noen Israel vennlige formuleringer i sin politiske retorikk.

Nei til Frp

Søkelys har flere ganger tidligere tatt avstand fra Frp og vårt nei til Frp bør bli ennå tydeligere etter dette. Kristne venner av Israel kan umulig si ja og stemme på et parti som vil kriminalisere en religiøs tradisjon og praksis som er viktig for de aller fleste som bor i Israel. Videre er det også vårt syn utenkelig at kristne partier som KrF eller Partiet De Kristne -i det hele tatt vil kunne vurdere et forpliktende samarbeid med Frp. Avstanden mellom bibelsk kristendom og Frp har med dette blitt ennå større, og nettopp derfor burde også kristne partier som KrF og Partiet De Kristne ta avstand fra Frp og signalisere at samarbeid om regjeringsmakt er en umulighet.

Les også: Vebjørn Selbekk: En ny jødeparagraf 

Kjell Andersen

6 tanker om “Reaksjoner etter at Frp vedtok jødefiendtlig omskjæringsforbud -kristne bør sky Frp som pesten

 1. Her har Sokelys truffet spikeren – etter min vurdering. Men for å slå inn flere spikre i FrP-kisten ; vil jeg minne om følgende :
  Før Stortingsvalget for fire år siden, reiste Siv Jensen til Israel og erklærte sin fulle støtte til den vesle Jødestaten – om hun kom til makten. Jeg husker spesielt at hun gjestet byen Sderot ; som har fått uhyre mange raketter mot seg fra Gaza og islamistene. Ja, hun var en sann Israel-venn !
  Hva gjør hun så som finansminister i Norge – et par år senere. Hun trekker ut alle investeringer gjort av ” Pensjonsfond-utland ” i Judea og Samaria.
  Selv AP-regjeringen tidligere gjorde ikke noe så drastisk ovenfor Israel.
  Personer som sier EN ting ; og gjør noe helt annet, bør slett ikke få tillit fra oss velgere. FrP har nå snart sittet fire år i regjering og fått sin sjanse til å vise hva de står for. De bør fjernes fra makten ved høstens valg. Det blir de nok også…..

 2. For egen del betyr det også svært mye at de gir skattelette til de rike, på bekostning av de svake gruppene.
  Store kutt i u-hjelp/bistand er heller ikke forenelig med kristne verdier.
  Jeg kan knapt nok tenke meg en eneste god grunn for å stemme FRP?
  Jeg stemmer ikke KRF, da de inngikk et forpliktende samarbeid med FRP, og av samme grunn er PDK utelukket.(en stemme på dem er jo uansett bortkastet, da de aldri vil oppnå mer enn høyst 0,8 %).

  Utfra en helhetsvurdering har jeg landet på SP. Det betyr også mye at SP har foreslått varig vern av Lofoten, Vesterålen, Senja, Jæren og Skagerak, i forhold til oljeboring. I en stadig mer urolig og uforutsigbar verden, er det meget viktig at vi tar vare på og videreutvikler resurssene i havet og i jordbruket.
  Der vil jo FRP bygge ned, og heller satse mer på import. Det er både risikabelt og moralsk forkastelig, all den tid millioner sulter. Men dette er jo helt i FRPs “egoisme-ånd’.: “vi må hjelpe oss selv først”; først lave skatter, billig alkohol, tobakk, bensin, biler og mat. + alle gamle skal ha ene-suite på luksus eldresentre(i Spania, hvis de vil), 3 retters middager hver dag med vin og kaffe avec.
  Når alt dette er på plass, da kan “godhjertede” freppere tenke seg og redde noen få barn i Afrika fra sultedøden!!!

 3. Noen fakta:

  “Neonatal Genital Herpes Simplex Virus Type 1 Infection After Jewish Ritual Circumcision: Modern Medicine and Religious Tradition”

  “Conclusion. Ritual Jewish circumcision that includes metzitzah with direct oral–genital contact carries a serious risk for transmission of HSV from mohels to neonates, which can be complicated by protracted or severe infection. Oral metzitzah after ritual circumcision may be hazardous to the neonate.”

  http://pediatrics.aappublications.org/content/114/2/e259.full

  “Metzitzah And The Safety Of New York’s Children”

  “Labeling as religious ritual an act known to be killing and maiming infants cannot make it legal. Mohels and parents who subject 8-day-old infants to the life-threatening practice of MBP could be charged — under existing statutes — with negligent homicide or manslaughter if the baby dies.”

  http://theunorthodoxjew.blogspot.no/2015_03_19_archive.html

 4. Mishandling av barns kropper er ikke noe å støtte. På tide å slutte med slik ondskap behandling av barn.

Det er stengt for kommentarer.