Raskatastrofen -en person funnet død, må forberede oss for 10 døde etter onsdagens jordras

En person ble fredag funnet død etter det store jordraset som rammet Ask i Gjerdrum natt til onsdag. En person er så langt funnet død i rasområdet, og ettersom tiden går, snøen laver ned og det er iskaldt i området, er det flere og flere som har gitt håpet om at noen av de ni som ennå er savnet vil bli funnet i live. Dersom dette slår til vil jordras-katastrofen som rammet Gjerdrum ha tatt ti liv og ti personer ble skadd. Redningsmannskapet har ennå ikke gitt opp å finne overlevende i rasområdet, men ettersom tiden går blir sjansene stadig mindre

2020 har vært et marerittaktig år både for nordmenn og verden. For befolkningen i Gjerdrum som natt til onsdag opplevde en stor naturkatastrofe, har avslutningen på året blitt riktig dyster. Rundt tusen personer er evakuert fra sine hjem, ti personer ble skadd og for pårørende til de ni som ennå er savnet, har overgangen mellom 2020 og 2021 måtte føles fryktelig tung. Usikkerheten om de savnede og frykten for at disse vil bli funnet omkomne må være uhyre tung og ta med seg i disse dagene. Våre tanker og bønner er for dem som sitter med savn etter sine kjære og som frykter at tiden er i ferd med å renne ut. Det at politiet ennå betegner aksjonen som en redningsaksjon kan selvfølgelig gi et vist håp. Likevel, når vi ser bilder fra rasstedet og vet at ni mennesker fremdeles ligger begravd i ruiner og leire mens snøen laver ned, gir neppe de pårørende optimistiske. Som Guds folk og kristne må vi huske på disse i bønn i de neste dagene. Det er mange pårørende som har det vanskelig i disse dager, og vi bør alle ta dem med i våre bønner.

Én tanke om “Raskatastrofen -en person funnet død, må forberede oss for 10 døde etter onsdagens jordras

  1. En katastrofe av dimensjoner. Det er mer enn sannsynlig at mange ikke får lov til å flytte tilbake til hjemmene sine, og at de ikke får en krone igjen fra forsikringen. Dette kan resultere i et rettsoppgjør av det sjeldne. NVE og NGI har klarert området for sikkert for bygging. Så har vi lest om han som har jobbet for Jernbaneverket som har kommet med kraftige advarsler til kommunen, som allikevel har ignorert advarslene. Noen må stilles til ansvar kanskje BÅDE kommunen OG enkeltpersoner som bevisst har holdt opplysninger tilbake.

Det er stengt for kommentarer.