Raneren gav tilbake lommebok og mobiltelefon da ransofferet svarte med å be for raneren og invitere ham til menigheten

Shaquille HairstonDen 21 år gamle Shaquille Hairston fra Euclid i Ohio ble utsatt for et ransforsøk en sen onsdags kveld i begynnelsen av juni. Etter at han hadde steget av bussen tok stoppet en av hans medpassasjerer 21 åringen, tok frem en revolver og krevde å få lommebok og eventuell mobiltelefon. “Han rettet skytevåpenet mot meg og skrek:”Gi meg alt du har på deg,” forteller 21 åringen til et lokalt tv selskap. Da Shaquille svarte at han ikke hadde mye penger på seg, slo raneren han i hodet med skytevåpenet og truet med å skyte. 21 åringen forstod at mannen mente alvor å ga fra seg lommebok og mobiltelefon og begynte så å be til Gud, høylytt.

“Siden dette kanskje var den siste natta jeg levde ville jeg dra herfra i forvisning om at Gud var med meg og at jeg hadde Gud i mine tanker og at jeg ville våkne opp på andre siden sammen med ham,” forteller 21 åringen. Han begynte også å be for raneren og for ranerens familie og han begynte å snakke med den bevæpnede raneren. Raneren ble oppskjørtet og sa at dette var hans første ran og at han gjorde det fordi han var arbeidsledig og blakk. “Jeg forsøker også bare å klare meg økonomisk,” svarte Hairston. Han inviterte så raneren til menigheten og tilbød seg å hjelpe hvis det var mulig. Etter noen minutter gav mannen fra seg 21 åringens lommebok og mobiltelefon og ba om unnskyldning. Jeg er lei meg for dette,” sa raneren og la til: “Du er ikke en man gjør slikt mot.” Hairston tok så raneren i hånden og sa “jeg skal be for deg og din familie” og deretter stakk raneren fra åstedet. Politiet leter nå etter den ukjente ransmannen. Hairston sier at han tilgir mannen. “Det er en årsak til at slikt skjer og dersom jeg møter mannen igjen vil jeg si at jeg tror Gud var med oss begge den natta. Jeg bekymrer meg for ham og ber om at Gud vil berøre hans hjerte og sinn slik at han ikke gjør noe lignende igjen. Siden 2008 har tallet på fattige amerikanere steget betraktelig og uoffisielt er tallet på ledige nærmere 20 prosent i Barack Obama’s USA.