Prøver faktisk Barack Obama og starte den tredje verdenskrig?

Forsøker president Barack H Obama og starte den tredje verdenskrig spør Michael Snyder i denne kommentaren

obama-call Hvorfor har Barack Obama sluppet mer enn 50 tonn ammunisjon over områder som skal være kontrollert av såkalte “moderate opprørere” i Syria? Dette er jo nesten det samme som å peke nese mot russerne fordi mye av den ammunisjonen tilslutt vil ende i hendene på de kreftene russerne nå forsøker å bombe ut av business, og for Russland må USA se ut til å forsøke å gjøre deres jobb vanskeligere. Selvfølgelig er virkeligheten slik, at det virkelig ikke finnes “moderate opprørere” i Syria i det hele tatt. Så og si alle gruppene som kjemper består primært av radikale Jihadister og hellige krigere som er leid inn. Jeg kan ikke se hvordan man i det hele tatt kan kalle noen for “de gode gutta” i det hele tatt

I realiteten er det slik at USA støtter alle grupper, uansett merkelapp som forsøker å Assad_Bashar_3.11bli kvitt Assad regimet, mens Russland kjemper hardt for å holde Bashar al-Assad ved makten. Det er på samme måte som med borgerkrigen i Ukraina, men konflikten i Syria har mye større sannsynlighet for å bli en “proxy krig” mellom de forente stater og Russland, og dette er noe mange frykter kan bli konflikten som setter bakteppe for den tredje verdenskrig. Styrken i de russiske flyangrepene i Syria har overrasket observatører over hele planeten og over de siste dagene er luftangrepene blitt utvidet til å gjelde nye områder. De russiske flyvåpenet har utvidet rekkevidden av sine luftangrep mot posisjonene til islamsk stat i fire provinser hvor man primært forsøker å ødelegge terroristenes befestede installasjoner og man eliminerer forsyningslinjene og terroristenes infrastruktur. I løpet av de siste 24 timene har russiske fly angrepet terroristposisjoner i Hama, Idlib, Latakia og Raqqa provinsen i Syria. Totalt har man i 64 angrep angrepet 63 installasjoner kontrollert av islamsk stat, blant dem 53 befestede soner, sju våpenlagre og fire treningsleirer og kommando sentraler.

 

 

Når jeg leser slike rapporter blir jeg faktisk urolig. Obama administrasjonen har hevdet at de har bombet ISIS posisjoner i Syria i mer enn et år, så hvordan i alle islamsk-statdager kan alle disse terroristmålene fortsatt eksistere? Var ikke det amerikanske forsvaret i stand til å finne disse installasjonene? Det virker jo ikke veldig sannsynlig. Så hvorfor har disse ISIS stillingene blitt ødelagt for lenge siden? Eller er svaret at Obama administrasjonen av en eller annen grunn ikke ønsket å ødelegge disse? -Det som syntes helt klart, er at russerne nå gjør det Obama administrasjonen enten var uvillig eller ute av stand til å gjøre. I følge rapporter er det nå full panikk blant ISIS krigerne og tusener rømmer nå områdene russerne bomber. I følge estimater skal minst 3000 krigere fra islamsk stat samt jihadister fra andre terrorgrupper ha flyktet fra Syria til Jordan, i frykt for en den nye offensiven utført av syriske regjeringsstyrker som blir luftstøttet av russiske fly, uttalte en militær tjenestemann til RIA nyhetsbyrå. “Minst 3000 militante for islamsk stat, også kalt IS, ISIL eller ISIS samt al-Nursa og Jaish al-Yarmouk har flyktet til Jordan. (I Vesten vil disse “jihadistene som har flyktet til Jordan bli omtalt som “moderate opprørere selvfølgelig) -Disse krigere har flyktet fordi de frykter at den syriske hæren skal trappe opp angrepene på alle fronter og de er redde for russiske flyangrep,” kunne nyhetsbyrået RIAs kilder fortelle.

Mainstream media i USA og Europa snakker ikke mye om dette, gjør de? Imidlertid rapporterer mainstream media i USA om de siste forsendelsene av våpen og ammunisjon som ble droppet til opprørsgruppene i Syria. Dette for eksempel er fra CNN: “Amerikanske fraktfly droppet forrige natt mer enn 50 tonn ammunisjon til opprørsgrupper i det nordlige Syria. I følge CNN ble det droppet 112 paller i det som er beskrevet som Obama administrasjonens hasteforsøk for å finne nye måter å støtte disse gruppene på. Detaljene om luftoperasjonen over Syria ble bekreftet av en anonym amerikansk tjenestemann som ikke var autorisert til å uttale seg siden detaljene ikke formelt var annonsert. C-17 fraktfly eskortert av jagerfly skal ha sluppet ned lettere ammunisjon samt andre våpen som håndgranater og lettere panservern raketter i Hasakah provinsen i det nordlige Syria til en koalisjon av opprørsgrupper støttet av USA, disse gruppene er kjent som den “syrisk arabiske koalisjonen”. Hvis du var russer, hvordan hadde du følt om dette? Jeg vet hvordan jeg hadde følt det.

Og som Joe Biden tidligere har innrømmet, “moderate” krefter i Syria eksisterer rett og slett ikke. Dette nedenfor er et utvidet gjengivelse av et stykke som opprinnelig er skrevet av en undersøkende journalist ved navn Nafeez Ahmed: Det første russiske luftangrepet traff den opprørskontrollerte byen Talbisah som ligger nord for byen Homs. Dette er kjerneområdet til (al-Qaida’s) offisielle syriske gren gjennom gruppen Jabhat al-Nursa, og den (pro-al-Qaida) AHRAR AL-Sham samt andre lokale opprørsgrupper. Begge disse terrorgruppene har påtatt seg ansvar for bilbomber i Homs. Instituttet for krigs studier (ISW) har rapportert at som en del av USA og det tyrkiske forsøket til etablere en ISIS fri sone i det nordre Aleppo -hadde al-Nursa trukket seg til bake fra grensene og befestet sine posisjoner i den opprørskontrollerte lomma nord for byen Homs. Med litt andre ord, så er både USA og Tyrkia aktive i å sponse “moderate” syriske opprørere blant annet i al-Qaida som i følge det Washington baserte risk analyse selskapet Valen Globals forutsier vil bli en større trussel for den globale sikkerhet enn islamsk Stat i årene som kommer.

 

 

I oktober i fjor konkluderte visepresident Joe Biden med at det ikke finnes noen “moderate i midten grupper i den syriske opposisjonen. Tyrkia og Gulfstatene har lenge finansiert og væpnet enhver gruppe som vil sloss i mot Assad, inkludert “al-Nursa,” og al-Qaida i Irak samt ekstremistiske jihadister som kommer fra andre deler av verden. Med andre ord, de CIA støttede opprørere som er målet for Russland er ikke moderate. De representerer den samme smeltedigel av “al-Qaida assosierte grupper som skapte islamsk Stat til å begynne med. Det er godt dokumentert av mange av disse såkalte “moderate” opprørsgruppene i Syria har kjempet sammen med Islamsk Stat og har solgt våpen til dem. Så dette falske dikotomi Barack Obama (og Jens Stoltenberg) forsøker å selge til oss er en gigantisk svindel. Dette nedenfor kommer fra en nylig Infowars rapport:

I september 2014, en kommandant ved FSA (Frie Syriske Arme) innrømmet å ha samarbeidet med ISIS og al-Nursa Fronten. “Vi samarbeider med den islamske staten og Nursa fronten ved å angripe den syriske hæren som har posisjonert seg i Qalamoun,” sa Bassel Idriss. La oss se det: Nursa fronten er den største makten som nå er tilstede i Qalamoun, og vi i den frie syriske arme vil samarbeide i ethvert oppdrag de iverksetter som sammenfatter med våre interesser. I juli 2014, i en rapport i “Stars og Stripes” så dokumenterte de hvordan den 1000 mann store  Dawud Brigaden, som tidligere hadde kjempet sammen med den frie syriske arme i mot Bashar Assad, -hadde desertert og i sin helhet slått seg sammen med Islamsk stat. I den samme måned var det flere fraksjoner innen den frie syriske arme, blant annet  Ahl Al Athar og Ibin al-Qa’im, -som sverget troskap til den islamske staten.

Medlemmer av islamsk stat har også hevdet at de samarbeider med frie syriske armeen og kjøper amerikanske våpen nettopp fra FSA. “Vi kjøper våpen fra FSA, vi har kjøpt 200 USA produserte anti-luftraketter og Koncourse anti-tank våpen,” sa Abu Atheer som er medlem av islamsk stat til al-Jazeera. “Vi har gode relasjoner med våre brødre i den frie syriske arme. For oss, er de vantro de som samarbeider med Vesten for å slåss mot islam,” Amerikanske anti-tank våpen spiller en kritisk rolle i den syriske konflikten. Som rapportert blant annet av Washington Post, blir USA produserte anti-tank missiler brukt av opprørerne til å ødelegge russisk produserte panservogner som blir brukt av den syriske regjeringshæren. Disse våpnene har vært så suksessfulle for de syriske opprørere at de har kalt dem “Assad Tamer” som spiller på ordet Assad som betyr løve. Disse våpnene har blitt brukt med stor suksess for å sinke den russisk støttede offensiven for å ta tilbake områder kontrollert av opprørere.

Siden onsdag, da syriske regjeringsstyrker iverksatte sin første større offensiv støttet av det russiske militære, har mengder av videoer blitt lagt ut på You Tube som viser at opprørere ha skutt med USA produserte raketter mot russisk produserte tanks og pansrede kjøretøy som tilhører den syriske hær. -Som jeg skrev innledningsvis, dette ligner nå mer og mer på en proxy-krig mellom USA og Russland. Kan det være nettopp dette Obama ønsker? spør Michael Snyder i sin artikkel. I Vesten er det stadig flere og flere som stiller spørsmål ved hva USA egentlig har bombet i Syria, og enkelte har hevdet at flere av målene amerikanerne stolt har påstått å ha bombet i realiteten har vært tomme bygninger og forlatte posisjoner. Et spørsmål den amerikanske luftoperasjonen i Syria har etterlatt seg er følgende: Hvordan kan det ha seg at verdens sterkeste militærmakt i løpet av sin 13 måneder lange kampanje ikke har klart å effektivt bekjempe og stanse ISIS. Kan svaret rett og slett være at Obama administrasjonen rett og slett ikke vil stoppe islamsk stat, og den bombingen vi har sett, kun har vært show for å tilfredsstille våre reaksjoner på islamsk stat brutale henrettelser av vestlige gisler og kristne?

Utdrag av artikkel skrevet av Michael Snyder